Takko is een Duitse winkelketen met betaalbare kleding
Winkel

Takko shoplog

Het was geheel bij toeval dat ik in een dorp niet ver van Eindhoven een Takko zag, een kledingwinkel die ik nog kende maar opeens mijn maat niet meer verkocht. Ik verhuisde en vergat de winkel die me toen van veel kleding voorzag maar toen ik dit filiaal zag besloot ik op goed geluk eens te kijken of ze mijn maat weer hadden.

Takko Fashion is een van oorsprong Duitse winkelketen gericht op dames, heren en kinderen. Het bedrijf opereert onder de huidige naam sinds 2009 maar bestaat al sinds 1982. De kleding is betaalbaar, niet naar de huidige mode en van goede kwaliteit. Je zou Takko kunnen zien als een concurrent voor bedrijven als H&M en Primark ware het niet dat bij deze twee winkels het langdurig goed houden van kleding en milieu niet als prioriteit zien.

En juist die laatste is voor mij tegenwoordig een reden om verder te zoeken en dus wandelde ik hoopvol de Takko binnen en zag achterin de winkel de bescheiden maar diverse grote maten afdeling waar ik meteen blij van werd. Want wat ik me nog herinnerde was niet alleen de kwaliteit (niet na 3 keer wassen weg) maar ook de snel wijzigende collectie. Zou er vandaag niets bijzitten dan allicht de volgende keer wel. Maar ik had mazzel en kocht geheel tegen mijn normale keuze een dun grijs vestje met kleine knoopjes. Ook nam ik verschillende shirts en twee broeken naar huis. Hatzeflats zou je denken, maar 2 broeken voor nog geen 40 euro daar word ik blij van mensen.

Wetende dat Takko Duits is keek ik er op onze eerste rit naar Duitsland laatst al naar uit en bezocht deze winkel een paar weken later. Waar ik al op hoopte gebeurde, hier een grotere collectie  Het geweldige Minions shirt bleef achter net zoals het blauwe dunne vestje, maar ik kocht een dik grijs met zwart capuchon vest, een donkere spijkerbroek en een grijs shirt met lange mouwen. Hoewel ik mezelf prima kan kleden waardeer ik ook Frans zijn mening. De donkere broek vond hij lekker om mijn kont zitten, het capuchon vest paste echt bij mij en het grijze shirt maakte me jonger. Fijne vent is het.

Net zo fijn als de kleding die ik helemaal zelf betaald heb, waardoor jullie dus weten dat ook dit product goed is omdat ik het inmiddels alweer regelmatig gewassen heb en het niet door welke misleidende samenwerking dan ook verkregen is. Mocht ik dan toch een nadeel aan Takko moeten noemen dan is het dat de Nederlandse website (nog) niet voorzien is van een webshop en niet alle kledingstukken daadwerkelijk in alle filialen te koop zijn.

Kennen jullie Takko al?

25 reacties