Fotoserie: Storm op het strand

Fotoserie: Storm op het strand

Fotoserie: Storm op het strand

Dat het niet het mooiste weer was, dat weet je als je in de regen richting het strand rijdt. Maar ik had goede hoop dat het droog zou zijn tegen de tijd we uit de auto zouden stappen en dus reden we door. We vonden zeer eenvoudig een parkeerplek en dat zou eigenlijk een teken moeten zijn, maar als ik eenmaal de zee zie dan wil de wind voelen en de zee ruiken en als het even kan de auto pas weer instappen als mijn haar standje puinhoop heeft en mijn ogen tranen van ziltigheid.

En hoewel de wind al iets ging liggen, zag ik dat de golven wild waren en dat veel mensen het vlot voor gezien hielden. Ik hou van het strand op zo’n moment, voor mij geen te bruin gebakken vlees maar rond waaiende schuimkoppen en niet levendig weg knetteren maar hard doorlopen om warm te blijven. En dat is wat we deden, we liepen stug en ietwat te koud gekleed, door naar de pier en eenmaal daar keek ik wat verbaasd naar de hoeveel water die erop stond.

Hoogwater
Ik waadde door het water naar de rand, normaal staat het water een meter lager, nu zwiepte de golven over de rand terwijl er nog geen schip in de buurt was. Een enkeling waagde zich over de pier, natte voeten werden voorkomen door de hoge betonnen rand. Ik vertrouwde grotendeels op mijn bepaald niet knappe schoenen en waagde me zo ver als veilig was naar voren om de golven hoog tegen pier te zien slaan. Ik genoot, hield me vast aan het hekwerk wat er niet zo lang geleden was komen te staan en dook weg van de golven om mijn camera te beschermen. En hoewel het van mij nog wel een graadje erger mocht, kon ik genieten van het laatste restje storm op het strand.

32 thoughts on “Fotoserie: Storm op het strand

 1. Je bent flink uitgewaaid en hebt er schitterende foto’s aan over gehouden.
  Prachtig, die woeste golven!

 2. Wat een prachtige serie ……….. Ik houdt van storm op het strand, alleen na mijn ongeluk is lopen op zand langer dan een paar minuten niet haalbaar voor mij ……. :-(
  Dat maakt wel dat ik de zee mis, want op de boulevaar lopen is toch niet echt …….

 3. Het strand en de zee kunnen me áltijd bekoren, Nou ja als het bakstenen regent wel iets minder maar storm is er altijd gewéldig. Maar in de zomer de zee in is ook heerlijk hoor, net als de zon op je bast, mits je een rustig plekje kunt vinden. Prachtige fotoserie!

 4. De grote foto met overslaande golf geeft toch al een mooi beeld van de kracht der natuur. Voor mij is het IJsselmeer het dichtstbijzijnde ”grote” water. Een windkracht 7 voelt daar al heel anders aan dan op het vlakke land

 5. Ik hou van de zee, ongeacht het weer. Je foto’s dwingen me bijna mijn camera weer eens onder het stof vandaan te halen. Mooi!

 6. De foto’s doen me denken aan mij jeugd, de zuider pier van IJmuiden, heerlijk om te zijn. Hans

 7. Kun je zien aan de foto’ dat het koud was. Die wind gaat overal doorheen als het waait. Niet warm te krijgen.

 8. Mooie platen. Ondanks dat de schoorsteen vuil uitspuwt vind ik het meestal een mooi gezicht zo’n rookpluim en met deze kleuren helemaal.

 9. Mooie foto’s. Ik zie de zee misschien maar 2 of 3 keer per jaar. Vind het altijd fijn daar.

Comments are closed.

Back To Top