Slagen bij de kringloop
Winkel

Tips om te slagen bij de kringloop

Al jaren ben ik dol op de kringloop, vroeger scoorde ik als kind al de leukste dingen op rommelmarkten, maar nu struin ik graag een paar kringlopen af op zoek naar van alles en helemaal niets. Toch is de kringloop ook aan het veranderen daarom geef ik jullie tips om succesvol te slagen bij de kringloop.

Controleer of de prijs niet te hoog is
Want ook de kringloop zit er wel eens naast. Zo kocht ik er jaren geleden een LP single die ik met meer dan 50 euro winst wist te verkopen. Helaas zijn veel dingen tegenwoordig niet meer zo lekker geprijsd als vroeger. Soms zijn de prijzen zo ongezellig dat je het goedkoper ergens anders haalt. Boeken worden ook steeds duurder, daarom neus ik ook graag rond op websites met gratis boeken en Marktplaats.

Slagen bij de kringloopLijstje
Hoewel ik tegenwoordig Evernote heb, belde ik vroeger mijn vader wel eens of hij in mijn kast wilde kijken of ik een dvd of boek had. Niet doen! Maak een lijstje en zet daar op welk boek of welke film je nog graag wilt! Een lijst met wat je hebt is handig maak wel veel langer en zet ook wel aan tot hebberigheid. Overigens had ik ook een lijstje met wat anderen nog zochten en kijk tegenwoordig nog steeds of er iets leuks voor iemand bij ligt.

Controleren
Hoe leuk iets ook lijkt, controleer eerst of het wel echt goed is. Elektrische apparaten kunnen er nog zo mooi uitzien, als de batterijen erin gelekt hebben kan je het als waardeloos beschouwen. Zoek even een stopcontact om een apparaat te controleren of vraag hoever de garantie loopt. Bij Het Goed is dat meestal een paar weken. En let op ook als je iets anders koopt, een cd of dvd bijvoorbeeld, die nemen ze niet terug. Ook niet als die niet werkt!

Loop niet te lang rond
Je zal in je verlangen iets te willen kopen concessies gaan doen die je niet moet doen. En omdat we door die meestal lage prijzen allemaal hebberig worden, moeten we ook regelmatig denken heb ik dit wel echt nodig? Het is ondanks de lage prijzen zonde van je geld als het binnen afzienbare tijd weer terug naar de kringloop kan omdat het toch niet zo leuk of handig is.

Mandje
En dan niet zo’n rieten ding, tenzij je dat wil hoor. Nee neem een plastic draagmandje en leg daar alle items in waarover je twijfelt. Maak een gerichtere keuze voor je naar de kassa gaat en leg het overbodige terug. Zo heb je niet de kans dat wat je toch wilde hebben ondertussen door een ander is meegenomen.

En hebben jullie nog tips om te slagen bij de kringloop?

19 reacties

 • Leo

  Ik ontdekte het fenonmeen ergens aan het einde van 2006. Heb er door het hele land heen heel wat bezocht. De een wat meer te bieden dan de ander. Voor mijn liefhebberijen is dit soort winkels een waardevolle aanvulling. Maar er zijn er ook die ik op mijn lijstje zet als ‘niet de moeite waard’. Zoals Het Goed, dat alles te duur prijst en ook nog eens zaken in de vitrine zet die echt bij normale winkels goedkoper zijn. Bij andere winkels is het echt een rommeltje en moet je voor alles de prijs vragen. Niet iedere kringloopwinkel is ook een echte. Kortom, ik voel mij getuige-deskundige…..:)

 • Nicky

  Ik kom er eigenlijk nooit meer dus tips heb ik niet. Ik vind het wel heel leuk om rond te kijken. Vaak staan er allerlei dingen die we vroeger thuis ook hadden. Misschien moet ik binnenkort onze kringloopwinkel eens binnenlopen…

 • Deborah

  Ik kom er eigenlijk nooit. Wel bij het afgifte depot wanneer ik weer eens aan het “ontspullen” ben geweest. Geeft mij een fijn gevoel dat iemand anders met bepaalde spullen (nog) uit de voeten kan.

 • VillaSappho

  Ja hier ook weggooien is zonde. Ik heb het geluk in de buurt van een aantal het Goed winkels te wonen in deze periode wandelen we er graag binnen.

 • henk50

  Onlangs kon ik achter de schermen meekijken bij een kringloopwinkel met een ideëel doel. Wat een werk verrichten die mensen! En er zit ook een heel verkoopconcept achter. Ik dacht nog aan Malle Pietje uit Swiebertje, maar dit was echt een bedrijf met ook een aanzienlijke omzet die allemaal naar een goed doel ging. Producten lagen in principe een maximaal een week in de winkel tot maximaal een maand.
  Echte tips heb ik niet voor je, het hangt er vanaf wat je zou willen hebben. We komen er soms, maar niet te vaak omdat ons huis anders te vol wordt. Gebruikte spullen gooien we niet weg: die gaan naar de … kringloop…

 • Regenboogvlinder

  Zo af en toe echt een heel leuk uitje. Vooral als je dan een winkel kiest die nieuw voor je is.

 • Suske

  Veel tips heb ik niet.
  Alleen deze : ga regelmatig langs in de kringwinkel als je op zoek bent naar iets.

 • Ferrara

  Alleen het snuffelen is al leuk en dan ook nog een schaaltje scoren dat bij je servies past, wat wil een mens nog meer. Ik zoek er graag naar mooie/oude knopen waarmee ik mijn kleding opleuk of er oorknoppen/spelden van maak.

 • Evelyne

  Ik kom eigenlijk nooit in de kringloop moet ik toegeven. Ik was er ooit als student en voor de les moesten we iets in groep uitkiezen om in klas te gaan bewerken. Ik herinner mij die kringloop vol oude niet aanzienbare spullen.. Misschien moet ik toch even opnieuw binnenspringen in een kringloop en hopelijk herzie ik dan mijn mening, haha.

 • Sjoerd

  Ik heb een heel goed advies. Zeker voor mensen die aan het ontspullen zijn. Ga er alleen maar heen als je iets specifieks nodig hebt…. Dan kom je ook niet thuis met overbodige zaken.

 • Judy

  Goede tips. Ik kom er ook altijd graag. Minder nu ik niet meer vlakbij een kringloop woon, maar ik heb er een hoop bruikbare en mooie dingen vandaan gehaald.

 • Hans

  Als ik iets over heb, komt het ook bij de kringloop.
  Beter dan weggooien.
  Nu kom ik zelf niet zo veel, maar als je iets specifieks zoek, moet je gewoon regelmatig heen. Hans

 • Rietepietz

  Grappig had ik dit logje gisteren gelezen had ik minder verhaal gehad. Heel toevallig ging ik vandaag doelgericht een grote kringloopwinkel binnen. Het wandlampje dat ik gebroken heb is nieuw ineens uit de winkels verdreven. Ik vond een grote kringloopwinkel waar ik nog niet eerder was en had voor het eerst iets van “goh, wat staan hier een leuke dingen. Een bruikbaar lampje gevonden voor €3, — er stond dat je mocht onderhandelen maar daar heb ik de pest aan dus niet gedaan ,het is me die 3 euries waard;-)

 • blewbird

  Bedenk van te voren wat je zoekt en zoek alleen dat. Maar zonder er naar te vragen. Werkt voor mij.

  BTW: Die lp single, welke was dat?

  Groetjes, Blewbird

 • sonja

  Heel eerlijk gezegd kom ik er bijna nooit maar toevallig heb ik er een tijdje geleden een rieten vallies gescoord voor 2 euro. Ik was op zoek naar iets waar ik mijn grote kruidenpotten in kon doen en zag alleen maar te dure korven en manden. Dus, ik stapte bij de kringloop dichtbij naar binnen en slaagde binnen 5 minuten, staat ook nog superleuk ik de bakkerskar :-)