Rotterdammertjes: Het snoepje van Rotterdam.

Het snoepje van Rotterdam

Rotterdammertjes: Het snoepje van Rotterdam.

Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van het snoepje, maar het was nog niet op de markt. Er werd me namelijk door iemand gevraagd waar een snoepje verbonden aan Rotterdam naar moest smaken. Ter uitleg werd er gewezen naar het Haagse Hopje en voor hij uitgesproken was zei ik hem dat het een snoep voor volwassenen moest worden.

Snoep voor volwassenen
Mijn gesprek met deze vreemdeling was voorbij voor ik er erg in had en ik dacht voor maanden niet meer aan het rare gesprek tot ik het nieuws over het snoepje zag en glimlachte. In een klein doosje met Rotterdams trots erop zaten snoepjes die het verkleinwoord niet waardig zijn want die snoepjes zijn groot. Te groot voor kindermondjes en ook de smaak zal niet elk kind kunnen waarderen. De snoepjes prikkelen namelijk een beetje, kaneel met een klein vleugje pepermunt en in tegenstelling tot het Haagse bakkie en hoppie zijn de snoepjes groot genoeg om er na één voldaan van te zijn.

Verschillende doosjes
Hoewel de Euromast op mijn doosje staat is dat nog niet eens een bewuste keuze, er zijn namelijk drie versies met Rotterdams trots. Naast de Euromast ook de Erasmusbrug en het centraal station. Prachtige gebouwen die allemaal kenmerkend zijn voor de wederopbouw van de stad. In het doosje vind je een zakje met de snoepjes en een prachtig gedicht over de stad.

Bouwsteen met karakter
Het snoepje is gebaseerd op een bouwsteen, echt iets voor de Rotterdammer uiteraard, met opgestroopte mouwen er tegenaan. Het mooie van het snoepje is dat het in zijn geheel in Rotterdam wordt geproduceerd en dat het daarnaast ook Rotterdammers met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft.

Inhoud
Eén snoepje weegt 7 gram, is bruin van kleur en behalve kaneel en mint zit er ook suiker, glucosestroop en nog wat dingen in. Het snoepje is Halal, vegetarisch en glutenvrij.

Zin om Rotterdam te proeven? Bestel hier een doosje of koop het in de stad. Het is tenslotte het snoepje van Rotterdam.

De foto is door de makers gedeeld op hun Facebookpagina:
Publicatie Rotterdammertjes

11 thoughts on “Rotterdammertjes: Het snoepje van Rotterdam.

  1. Ik heb inderdaad al meer van het snoepje gehoord, maar als Rotterdammert ze nog niet geproefd ……….. wordt toch geloof ik eens tijd.

  2. Ik kan me er niets bij voorstellen, waarschijnlijk kom ik ze nooit ergens tegen. Het Haagse hopje is qua smaak wel lkker maar ik hou niet zo van harde snoepjes.

  3. Haha, ik dacht meteen aan Amsterdammertjes, maar die zijn niet om op te eten.

  4. Mijn vrienden zullen dat dan zeker volgend jaar wel meebrengen en dan zal ik je weten te zeggen of ik het lekker vond.De verpakking spreekt me zeker aan

  5. Ik ken ze niet maar las er over. Misschien komen ze te koop in andere winkels.
    Rotterdammertjes als worst ken ik wel, best lekker.

  6. Ik snoep al niet veel. Ik vrees dat ik dit snoepje niet lekker zou kunnen vinden. Wie weet probeer ik het als ik ooit eens in Rotterdam kom.

Comments are closed.

Back To Top