Lies wint een award!

Lies wint een award!

Lies wint een award!

Terwijl ik berichten lees over de regering die we eindelijk hebben en corrupte politie zie ik opeens het fijne bericht voorbij komen dat ik een award heb gewonnen! WHAAT?! Ik heb nog nooit een award gewonnen, ik win nooit wat nog geen vaantje voor de moeite, ben ik ook veulste lui voor ook, zeg ik tegen Frans. Ik wel met de vliegclub, antwoord hij en even later kijk ik naar zijn collectie, tssss hij wel.

De award:
Maar goed Lies wint een award en wel de Liebster Award. Die award is ooit lang geleden bedacht om nieuwe bloggers een duwtje in de rug te geven. En hoewel ik mijzelf niet meer als beginnende blogger zie vind ik het keileuk om genomineerd te worden! Al is het maar omdat ik nieuwe mensen mag nomineren en vragen mag verzinnen. Wat natuurlijk niet zegt dat iemand dat in moet vullen en al helemaal niet dat diegene weer vrolijk mensen moet nomineren. Sterker nog de 10 vragen die ik moet gaan verzinnen zijn er maar 5 en ik hou het ook maar bij 4 nominaties.

Uit handen van:
Maar uiteraard zet ik wel degene in het zonnetje die mij de award schonk: Annemarie van ‘Bewegen en nog veel meer’ was zo lief aan me te denken. Annemarie is één van mijn eerste vaste volgers ik heb haar leren kennen als een blogger met een geweldige (klassieke) muzieksmaak. Daarnaast wandelt en fietst ze (meestal) moeiteloos vele kilometers en schrijft ze daar ontzettend leuk over. Ook geniet ik van haar limericks en zes woorden verhalen en hoop ik dat wie haar nog niet kent eens rond gaat neuzen op haar diverse blog. Hieronder lees je de vragen die Annemarie stelde als toevoeging bij de award.

Liebster awardDe toespraak:
Wat voor type ben je? Hoe sta je in het leven.
Groot, direct en ongeduldig. Daarnaast zeer nuchter, heb ik ergens genoeg van dan is het afgelopen ook. Meedoen met wat in de mode is, de nieuwste telefoon de breedste tv allemaal niet aan mij besteed.

Waarom blog je?
Het begon in 2010 als fotoblog dat is een naslagwerk geworden. Kreeg een poosje geleden van meer kanten steeds vaker de vraag waar ik foto’s had gemaakt, hoe ik de foto’s had gemaakt en ook wat er nou op de foto stond. In plaats van de anekdotes bij een foto te vertellen schrijf ik ze nu op samen met wat andere dingen. Want een ouwehoer ben ik ook.

Wat houdt je verder bezig behalve bloggen of lezen we dat allemaal in je blog?
Ik heb naast mijn blog nog werk, dat houdt me voorlopig nog wel ff bezig. Schrijf ik trouwens niet over.

Wat zou je nog graag eens keer doen, wat staat er bovenaan je verlanglijstje?
Het zou leuk zijn als ik weer eens op vakantie kan. Er zijn nog wat plaatsen in Nederland die ik wil bezoeken en inmiddels begint mijn lijstje met het buitenland ook steeds groter te worden.

Waar heb je vreselijke hekel aan?
Users, narcisten en dat volk wat overal mee wegkomt.

Wat vindt je van de stelling dat bloggers narcisten zijn?
Ja die stelling die begrijp ik wel, sommige blogs staan zo vol met foto’s van hunzelf dat ik me serieus afvraag of ze iemand vast in dienst hebben om foto’s van hen te laten maken. Veel blogs zijn gevuld met een bepaalde periode uit iemands leven, de huidige maatschappij is zo enorm op zichzelf gericht dat mensen niet meer durven te delen dat het slecht gaat omdat dat niet hip is. Een blog is anders dan sociale media, daar ben je eigen baas en kun je je creativiteit ook nog kwijt. De maatschappij wordt steeds narcistischer maar dat zegt niet dat alle bloggers dat zijn. Ze zijn er wel maar die volg ik niet (meer).

En de genomineerden zijn:
Aukje: Aukje volg ik nog niet zo heel lang en leerde ik kennen als de vrouw met de selfies. Hoewel ze ook heel regelmatig over andere onderwerpen schrijft zijn haar bloedjes van kleinkinderen een heerlijk terugkerend onderwerp.

Zijblogt: Woedend, verbijsterd en trots dat zijn zomaar een paar emoties die loskomen door wat Zij schrijft. Zij is een vrouw van middelbare leeftijd die inmiddels gescheiden is van een narcistische man en daar nog steeds onder te lijden heeft. Hoewel ze niet echt een beginnend blogger meer is verdient deze vrouw alleen al voor haar geduld een award zo groot als een boom.

Victoria: Deze Belgische dame volg ik nog niet zo heel lang maar blogt over zulke aparte en diverse onderwerpen dat het een genot is om haar blog in de gaten te houden.

Jasmine: Een blogster die over diverse onderwerpen schrijft, gek is op haar kat, haar heftige scheiding verwerkt en dat alles aanvult met de leukste foto’s.

En mijn vragen zijn:
Wat is het laatste compliment die je gekregen hebt?
Welk boek moet iedereen gelezen hebben?
Welk stuk klassieke muziek is je favoriet?
Wat is je grootste blog ergernis?
Als je jezelf vergelijkt met 10 jaar geleden, wat is er dan veranderd?

En mocht één van jullie nu denken maar ik heb ook helemaal geen award, schat ik begrijp helemaal hoe je je voelt!

16 thoughts on “Lies wint een award!

 1. Van harte, zeer gegund. Ik heb inderdaad bloggers leren kennen die het vooral over zichzelf hebben. De selfiecultuur in woord en beeld. Die kijken niet om zich heen, maar zien slechts hun spiegelbeeld of eigen navel. In het verleden waren er bloggers die echt iets bijzonders brachten. Sommigen daarvan zijn vertrokken naar andere sociale media. Ik volg er nog een stel. Anderen zijn helemaal gestopt of erger, verdwenen uit dit aardse leven. Bloggen is leuk als je snapt voor wie je schrijft. En dat is niet perse alleen voor jezelf…Pas als je dat beseft ontvang je ook erkenning en een evt. award.

 2. Ja, genoeg te beleven in weblogland, ieder zijn eigen krantje en zijn eigen lezers!

 3. Heb de eer je ontmoet te hebben en heb dus meegemaakt hoe direct je bent, je neemt geen blad voor je mond, maar bent ook super meevoelend! Gefeliciteerd met je Award! Mooie antwoorden ook! Mis alleen Frans in je lijstje met bezigheden ;-)

 4. Leuk ! Proficiat met je award.
  Zo leren we elkaar beter kennen.
  Fijne week nog.
  Groetjes.

 5. Om eerlijk te zijn vind ik al die awards maar onzin. Ik vind bloggen leuk en de reacties die daarop komen ook. Maar daar stop het. Het is geen wedstrijd. Ik heb ooit iemand gekend die een limiet gesteld heeft aan het aantal mensen dat mocht reageren, het waren er 50. Het is uiteindelijk ook de reden geweest waarom hij gestopt is… Er kwam niemand meer.

 6. Zie je wel dat je het verdiende de Award te winnen. Je intro was alleen al super, de antwoorden soms ook verrassend. Ik heb er in iig weer van genoten. Leuk dat je hem door hebt gegeven.

 7. Ja ik herken veel uit je antwoorden al lees ik nog niet héél lang bij je. maar uit alles wat je schrijft, en soms juist uit was je niét schrijft hebb ik je toch al aardig leren kennen. Bloggers leren elkaar vaak heel goed kennen zonder elkaar ooit ontmoet te hebben.

Comments are closed.

Back To Top