Rondje Ikea

Een rondje Ikea

Rondje Ikea

Met een maaltijd toe.In mijn eigen huisje gebruik ik hem al jaren, mijn schoottafel met kussen. Ooit in een dolle bui eens bij Ikea gekocht en nog nooit spijt van gehad. Alleen al omdat de hoes zo makkelijk te wassen is. Bij Frans thuis mis ik dan ook mijn handige tafeltje en zo kwam het dat het na maanden weer eens tijd was voor een rondje Ikea. Als altijd-aan-haar-vriend-denkende vriendin belde ik Frans nog even of hij iets nodig had. Een matras, was het korte antwoord. En nou ben ik best goed met grote pakketten meenemen op de fiets maar zo’n sushirol matras dat gaat mij zelfs te ver. En zo kwam het dat het een rondje Ikea mèt Frans werd.

Waar winkelen voor veel mannen een straf is, heb ik met Frans best mazzel. Hij snapt dat ik van Ikea hou en waar ik in andere winkels zo snel mogelijk door sprint, kijk ik in Ikea graag rond. Tot mijn grote vreugde is er weer een hoop verbouwd en veranderd bij ‘mijn’ Ikea. De banken staan nu in een stelling. Het vult mooi op maar even gaan zitten is een wat grotere uitdaging geworden.

Keek ook nog even een kamertje in, hier laat ik mijn rood wit en stippen-tik misschien nog eens voor gaan. We wandelden verder, ik vond mijn schoottafelkussen, Frans koos zijn matras en nadat we wat hadden gegeten was het tijd om te gaan. Frans moet z’n matras nog even laten rusten maar mijn schoottafelkussen, die eigenlijk Byllan heet, die heb natuurlijk al in gebruik genomen.

En heb ik jullie al aangezet tot een rondje Ikea of wil je er nog niet dood gevonden worden?

21 thoughts on “Rondje Ikea

 1. Ikea is voor mij een soort equivalent van de hel. Zeker als het er druk is. Vreselijk. We hebben zo’n winkel net aan de zuidkant van onze stad. Goed bereikbaar, daar net van. Maar o jee, wat een ellende om daar doorheen te moeten. Nu gaat het nog wel als je precies weet wat je wilt. Maar met vrouwlief is dat nu net het probleem. Je kunt er aardig ontbijten en wat eten, ik ben gek op batterijen en dingen uit de koopjeshoek (vooral kleine vitrines of zo) maar verder? Toch hebben wij veel te danken aan Billy in onze biebkamer…

 2. :-)))) Heerlijk om het allemaal te lezen en te bekijken!!
  Lieve groetjes van Anna

 3. Ik vind het fijn om in de Ikea rond te lopen, gaan we zeker tijdens ons verlof eens doen.

 4. Toen ik nog een auto had, zat ik er ongeveer één keer per maand wel. Maar ja, het ov naar ‘mijn’ Ikea loopt niet zo lekker en om te fietsen is het mij te ver . dus kom ik er hooguit 1 á 2 maal per jaar ………….. trouwens is ook beter voor mijn portemonnee.

 5. Ik zit op pakweg 10 autominuten van IKEA Delft. Zo af en toe maak ik er wel eens een rondje maar ik heb niet zo vaak spullen nodig.
  Ik kwam er wat vaker toen Marion nog leefde, zij vond altijd wel iets dat ze daar wilde kopen;-) Het is er heel rolstoelvriendelijk, kindvriendelijk trouwens ook..

 6. Ikea loop ik zo naar toe. 10 minuten verdaan. Lekker dichtbij ons. Vaak is het erg druk. Soms ga ik wel eens eten. Persoonlijk vind ik niet zo lekker eten. Wel lunch aanbieding. Bepaalde tijd kun je toe gaan voor weinig geld. Vaak ga ik niet naar toe. Alleen wat nodig hebben.1keer per half jaar ga wel eens naar toe.

 7. Sinds ik geweigerd ben bij de ballenbak kom ik er niet meer!
  Nu moet ik dus eerst gaan klimmen en klauteren voor ik een bank kan gaan testen?
  Gelukkig hebben ze een snelle route richting kassa (in tegenstelling tot loods 5 in Sliedrecht *zucht*)

 8. Ik kom nooit met impulsieve aankopen thuis maar bij een Ikea ga ik voor de bijl :)

 9. De dichtstbijzijnde vestiging van IKEA voor mij zit in Delft, een heel enkele keer kom ik er weleens met mijn dochter.

 10. Ik kom er zelden want moet er een eind voor rijden en het ligt aan een veel te gevaarlijke baan en die probeer ik te mijden.

 11. Ik kom er niet heel vaak, maar we hebben best wel veel spul van Ikea in huis. Ik vind het een leuke winkel.

 12. IKEA HATER.

  Neem nu alleen alweer die banken in de hoge stellingen.
  Hoe moet je die nu uitproberen?
  Achterlijk beleid!

 13. Tegenwoordig eet ik met veel plezier en smaak bij de Proefzaak naast Ikea.
  In de winkel van Ikea loop ik meestal verward en verdwaasd rond. Nee, plezierig vind ik het niet bij Ikea. Al heb ik wel een paar spullen die daar vandaan komen.

  Het bezorgen van mijn matras voor €4,99 vond ik een mooie deal. Mijn fiets kan geen matras aan. En een bevriende jeep heb ik weer niet.

  Vrolijke groet,

 14. Hier nog een IKEA liefhebber. Zo af en toe dool ik rond in het filiaal te Gent. Als het niet druk is, dan geniet ik ervan. Dat schoottafelkussen, daar schreef je al eens over, dat kan ik mij herinneren en ik heb het onthouden… Ik heb er helaas nog steeds geen, vergeet het steeds, maar de volgende keer ga ik die bekijken. Ik gebruik nog steeds een gewoon kussen onder mijn iPad op schoot…

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top