Fotoserie: Amersfoort

Ondergaande zon en gouden uur in Amersfoort

Amersfoort is zo’n stad die je echt eens moet bezoeken. Ik was er voor de tweede keer en ondanks de regen die me parten speelde heb ik het er naar mijn zin gehad. Loop eens door de Krommestraat, in dit gezellige straatje bevinden zich een aantal zeer leuke winkeltjes. Ik was eigenlijk van plan een rondvaart te doen maar precies toen kwamen er wat buien over. De natte boten weerhielden me ervan. Ik schuilde bij Coffee Corazon die heeft heerlijke koffie en goede broodjes. Na de bui was het tijd om rond de oude stadsmuren van de stad te fietsen. Eigenlijk zijn dat wandelpaden maar daar trok ik me weinig van aan.

Amersfoort was een echte handelsstad, het trok zoveel volk dat het uit zijn voegen dreigde te barsten en daarom werd er een tweede stadsmuur gebouwd. Als je rond de hele muur loopt kom je langs de mooiste delen van Amersfoort, van de stier tot Koppelpoort. Zeker die laatste moet je echt zien. Als je de stad aandoet, vergeet dan niet de straat Muurhuizen. Deze straat is genoemd naar de huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur staan. Het is dichtbij het centrum, heerlijk rustig en fotogeniek. Net als de rest van de Amersfoort, maar dat zie je zelf ook als je de stad eens bezoekt.

 

20 reacties

 1. Binnenkort ga ik er weer eens heen. We kennen de stad een beetje. Van rondlopen, rondvaart en winkelen. Ook musea daar zijn interessant. Leuk verslagje maakte je weer…

 2. Toevallig vandaag in Amersfoort geweest.. We werden op weg naar een andere locatie dwars door de binnenstad geleid. Tis dichtbij, we gaan nog wel eens langs.. Leuke foto’s..

 3. Ja, Amersfoort is echt wel een leuke stad om te bezoeken. Ben er jaren terug geweest, en zou er dus eigenlijk gewoon weer eens naar toe moeten.

 4. Ik kan me niet herinneren dat ik behalve het station echt in Amersfoort ben geweest. Het wordt dus nodig tijd om daar eens verandering in aan te brengen, want dit soort steden trekken mij altijd wel enorm aan.

 5. zeker een pracht stad om te bezoeken , ik kwam er verschillende malen al en het verveeld nooit
  vandaag iets heel anders , wandelen op de Veluwe

 6. Ik ben er een aantal keren geweest met redelijk mooi weer. Echt een aparte stad. De laatste keer was vorig jaar, maar toen stapte ik daar op de fiets om in Arnhem uit te komen. Toen ben ik alleen door wat buitenwijken gefietst en heb ik er nog een tijdje geschuild tegen de enige bui van die dag. (Schiedam is natuurlijk ook mooi. ;-)

 7. kijk in Amersfoort ook naar het gezellige theatertje annex café De Lieve Vrouw, aan het plein, gebouwd door architektenburo van mijn nicht Heleen.

 8. Heel lang geleden was ik er ooit. Bezocht toen het ‘oude mannen huis’ met levende geschiedenis. Echt zo tof was dat.

 9. Ik weet het Liesbeth. Jij komt uit die contreien. Maar veel mensen kijken verwonderd op als ik Schiedam prijs. Schiedam – dat is toch iets met jenever? Jazeker, maar het is ook een mooie oude stad met grachten en bruggen en hooooge molens. Voor wie dit leest – echt de moeite van een bezoek waard.

 10. Mooie foto’s. Je kunt zien dat het weer niet helemaal geweldig was. Reden genoeg om nog een keer te gaan. Je ontdekt steeds weer iets anders daar.

Reacties zijn gesloten.