3 Redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken.

redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken

3 Redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken.

Het Openluchtmuseum in Arnhem is één van de oudste musea van Nederland met zo’n 555.000 bezoekers per jaar is het een drukbezocht en welbekend museum. Lees hier mijn redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken.

Entreeprijzen:
Buiten het hoogseizoen zijn er meer kortingsacties te vinden die de entreeprijs leuk naar beneden halen. Zo maakte ik gebruik van de Jumbo Dagjeweg actie en ging voor 10 euro p.p naar binnen.

Drukte:
Je kan het natuurlijk net treffen maar in de herfst is de drukte in het park heel wat beter te behappen. Niet te lang wachten bij de koets van Gend & Loos, beter zicht bij demonstraties en natuurlijk ook minder drukte bij restaurants.

Herfsttooi:
Er is natuurlijk iets over de temperatuur te zeggen maar het prachtig gelegen Openluchtmuseum is extra fotogeniek met de bomen in herfsttooi en laagstaande zon.

Nadelen:
De herfst is prachtig maar het weer wil je wel eens in de steek laten. Hoewel er genoeg schuilplaatsen zijn blijft het een Openluchtmuseum. Zodra de wintertijd is ingegaan gaat het park om 17:00 uur dicht. Niet alle huizen zijn geopend, er blijft uiteraard genoeg te zien maar bij een deel van de gebouwen enkel door de ramen. Op de website is per dag te zien wat er te doen is, met als kantlijn dat de tram dagelijks rijdt.

Goedkopere entree, prachtige kleuren en minder drukte. Genoeg redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken.

 

18 thoughts on “3 Redenen om Openluchtmuseum Arnhem in de herfst te bezoeken.

 1. Ik ben er ooit geweest tijdens een teamuitje. Ik vond het leuk. En op een mooie zonnige herfstdag lijkt me dat ook niet verkeerd.

 2. De herfst zet het park in de prachtigste kleuren. Zo heb ik zelf ook al ondervonden. Ik moet er natuurlijk naartoe reizen maar de museumkaart heb ik reeds :) Ook in de kerstvakantie is het er heel mooi met de ijsbaan bij Mokum en het Witte Wievenbos

 3. Heel lang geleden dat ik er was.. zal wellicht inmiddels wel wat uitgebreider zijn nog.
  Maar die tips gelden ook voor andere daguitstapjes hè.. niet iedereen houdt van dierentuinen, maar ik wel en in de herfst valt dan pas goed op dat er ook heel veel ‘groen’ prachtig staat te verkleuren in die parken. :-)

 4. En dat zeg je op mijn laatste vakantiedag… Mooi is het daar zeker, maar voor even op en neer vanuit het zuiden is me dat net teveel.

 5. Mooi museum, moet ik zeker weer eens heen met de jongste. Maar het is best wel een stukje rijden, dat vind ik wel een nadeel.

 6. Nou zeker is het erg leuk om daar heen te gaan.
  Ik zie daar heel veel uit mijn jonge jaren en geniet er van. Hans

 7. Openluchtmuseums bezoeken buiten hoogseizoen is altijd winst,goedkoper,minder volk en de herfst kan zijn pracht tonen.ik kan dit alleen maar beamen.

 8. We naderen de herfst. De natuur zal weer van kleur wisselen.
  Begrijpelijk dat een bezoek aan dit museum dan de moeite loont.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top