Over een verloren kat, kuikens en Piggy

Over een verloren kat, kuikens en Piggy

Over een verloren kat, kuikens en Piggy

Als we het over rare weken hebben dan eindigt deze hoog in het lijstje. Want in een zeer korte tijd reed ik bijna een duif dood, sprintte ik de auto uit naar een kat en haalde ik een scholekster van de weg. Over een verloren kat, kuikens en Piggy

Kuikens
Net op m’n werk zei een collega dat er een kuiken van één of andere vogel ergens op het terrein lag. Ik moest maar kijken wat ik ermee deed. Het bleken scholeksters te zijn en niet één jong, maar drie. De eerste twee lagen nogal ongelukkig op het fietspad, de derde liep bij zijn ouders wormen uit de grond te trekken. Waarschijnlijk hadden de vogels een nest op het dak van het nabijgelegen gebouw gemaakt en waren ze niet zo geweldig terecht gekomen. Nooit geweten dat scholekster zo tekeer kunnen gaan zeg! Ze waren het duidelijk niet eens met mijn interventie maar daar trok ik me niets van aan. Ik haalde thuis een pluk gedroogd gras op, legde de jongen zonder ze direct aan te raken op een veilige plek en liet de ouders zich erover bekommeren. Toen ik ’s morgens kwam kijken zag ik dat de jongen niet meer leefde.

Over een verloren kat, kuikens en PiggyPiggy McPigeon
De avond erna, ik was weer aan het werk en terwijl ik rond reed, reed ik bijna over iets heen. Op het laatst herkende ik een duif en week uit. Het kroop van me weg maar kon duidelijk niet vliegen. Tegen de ruit gevlogen, schoot door mijn gedachte. Met de jongen van de nacht ervoor in gedachte reed ik naar huis om de duif in een kooi te leggen. Wederom een pluk hooi, een bakje water, een warme schuur en een flinke hand zonnepitten moesten Piggy de rust gunnen die hij nodig had. Terwijl ik terug naar m’n werk reed, begon het te regenen. De volgende morgen zag ik dat Piggy nog leefde en er beter uit zag.

Een verloren kat
Nadat ik een welverdiend dutje had gedaan besloten we duivenvoer te gaan halen. Op de terugweg zagen we een net aangereden kat langs de weg liggen. Frans legde hem in een voortuin terwijl ik de dierenambulance belde. Zenuwslopend, maar na 20 minuten en vele telefoontjes zou er een wagen komen. Het duurde lang en terwijl twee opvallend wijze kinderen bij de buren gingen vragen of het hun kat was, hielden we de gewonde kater in de gaten. Het ging steeds slechter en toen hij op drie poten de weg over schoot hield ik mijn hart vast. Arm beest, de dierenambulance heeft hem uiteindelijk meegenomen, maar met 3 breuken waarvan twee in zijn koppie en geen chip was het helaas niets meer voor hem te doen.

Het zijn de mindere dingen en met woorden als ‘het is de natuur’ heb ik vrij weinig. De gedachte dat het derde Scholekster kuiken bij zijn ouders loopt en Piggy McPigeon alleen aan moet sterken en waarschijnlijk morgen naar het asiel gaat, dat doet iets. Maar liefst zou ik ze allemaal redden.

18 thoughts on “Over een verloren kat, kuikens en Piggy

 1. Ooit eens 24 uur bezig geweest twee mussen jongen in leven te houden. Ging ik even naar het toilet, kwam de kat van de achterburen langs.. Dag mussen..

  Ik snap dat je ze allemaal had willen redden. Dat wil ik ook.

 2. Bah. Ik kan me voorstellen dat je daar toch een beetje ziek van bent. Maar wel heel goed dat je geholpen hebt. Ik troost mezelf in zo’n geval met de gedachte dat je het leed een beetje verzacht hebt.

 3. Wat een dagen ….. Bij mijn vrijwilligerswerk zit ook een echtpaar scholekster met twee jongen. Wat kunnen die beesten krijsen, niet meer normaal.

 4. Nou ja twee uit drie is toch nog best mooi gedaan hoor. Je bent een ware dierenliefhebber maar ook dan is het onmogelijk alle dieren te redden. Dat weet je zelf ook wel maar het blijft keihard om een dier niet te kunnen redden.

 5. Je hebt gedaan wat je kon doen. Da’s heel mooi van je.
  Jammer voor die kat, maar helaas.

 6. Wat naar van die kat zeg… Ik schrik ook altijd erg als ik er eentje zie liggen. En de kans is groot dat er ergens mensen zijn die zo’n beestje heel erg missen.

 7. Ik snap dat je baalt van de niet altijd fijne afloop, maar je hebt er wel echt alles aan gedaan en dat siert je!

 8. Dieren wil je altijd wel redden, is ook onze taak.
  Soms begrijpen ze er zelf helemaal niets van Hans. Hans

 9. Je wil ze inderdaad allemaal redden, alleen zijn auto’s erg hard, en als je van het dak afvalt ben je gauw beneden… Toch bekommer ik me ook wel om die dieren.

 10. Wat zonde… Zo ben ik ook. Als ik er ben, wil ik ze redden, en als ze het niet redden, dan ben ik niet zo gelukkig.

 11. ja met die spreuk van het is de natuur heb ik ook niets Liesbeth
  je hebt prima werk geleverd , en helaas mocht het niet voor allen baten

Comments are closed.

Back To Top