The Last Stand
Muziek

Op mijn platenspeler: The Last Stand

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik het concert van Sabaton bijwoonde in 013 Tilburg, maar het is van die tijd dat ik in spanning wachtte op het nieuwe album. Het was namelijk na het concert dat ik bij de merchandise toevallig de releasedatum van hun nieuwe album hoorde vallen. Ik heb me niet opgehangen aan die datum, was allang blij dat er een nieuw album kwam en hield hun website in de gaten.

Een paar maanden geleden verscheen het eerste nummer van het nieuwe album op Youtube, ik was meteen verkocht en jatte het er vanaf. Als teaser stond er achter dit nummer een kort stukje van een ander nummer. Ik was geïntrigeerd door het korte stukje, maar moest gewoon geduld hebben Inmiddels verschenen er nog een paar nummers online, ook zij hadden diezelfde teaser aan het einde van het filmpje staan. Op zich een goed teken, maar ik begon toch wel benieuwd te worden.

Nu had ik mijn nieuwsgierigheid kunnen stillen door het album online te kopen, dan had ‘ie op de releasedag binnen geweest, maar ik gun de plaatselijke LP winkel omzet en zo kwam het dat ik zomaar een week moest wachten. Op de LP welteverstaan, ik had het album 6 uur na de release vredig op mijn computer staan alhoewel de buren de muziek en het volume zo vast niet zouden omschrijven.
Als eerste zocht ik dàt nummer op, The Last Stand, wat ook de naam van het album is, gaat over de Zwitserse Garde die de Paus beschermde tegen de troepen van keizer Karel de V. Ze vluchtte door een geheime gang naar de Engelenburcht, er kwamen 147 leden van de Zwitserse Garde om het leven. Dit gebeurde op 6 mei 1527, om die dag te eren worden nieuwe leden van het garde nog steeds op die dag beëdigt.

 

25 reacties

 • VillaSappho

  Tis geen koffer pickup, ik heb gewoon niks met cd’s dus als het even kan dan een LP

 • VillaSappho

  Ach toen was je die dingen waarschijnlijk beu. Ik wilde al zooooo lang een platenspeler, heb er lang over getwijfeld, dat wel.

 • VillaSappho

  Freddie is gewoon liefde, heb stiekem best een flinke collectie al. Queen uiteraard, maar nog wel meer. Komen nog meer blogs in deze serie dus stay tuned.

 • Mirjam Kakelbont

  Echt een onwijze platenspeler! Dit is typisch muziek die je loeihard moet horen. En toch houd je ook van Freddie en Montserrat. Leuk, zo’n brede smaak.
  Lieve groet

 • M e l o d y

  wat een schitterend apparaat… doet me gelijk herinneren aan de mijne en ik besef weer dat ik spijt heb hem ooit weggedaan te hebben , hoezo wijsheid komt met de jaren ;-(

 • Ferry & Jacqueline

  Deze muziek is niet mijn smaak. Wat gaaf dat je lp heeft gekocht. Dat is zo ouderwets om te zien. Deze heeft wel mooi kleur.Prachtig om te zien!

 • Rietepietz

  Het geluid van mijn laptop is totáál niet toereikend voor dit soort muziek,veel te blikkerig, maar op een goede installatie moet dit héél goed klinken, erg goed !
  En ja hoor, ook ik val voor je gave platenspeler.

 • Trees

  Ja het had toch wat zo’n platenspeler…
  Ik heb alles weggedaan… Nee niet helaas hoor.. dat is de tijd.
  Nee, mijn muziek is het niet ;-)

 • inge

  wat een gaaaaaave platenspeler heb je! nieuwsgierig daardoor klikte ik verder, maar och, wat is deze muziek niet mijn smaak. echt niet ook. fijn dat jij er zo van geniet!

 • Thomas Pannenkoek

  De melancholie van zo’n oude platenspeler doet mij de muziek zelf vergeten (sorry, ook niet helemaal mijn smaak). Zo’n ‘pick-up’ in de huiskamer vroeger, waar is de tijd?

 • petergreyphotography

  De muziek, of tenminste dit liedje, is niet helemaal mijn smaak geloof ik. Maar cool (te gek, zeiden we vroeger) dat je een lp hebt gekocht! Ik heb nog ergens een platenspeler staan (die het doet) maar alleen al voor de pret wil ik nu ook zo’n geil kofferpickupje.