Onze vierde kerstboom
Actueel,  Natuur

Onze vierde kerstboom

Met de eerste sneeuw nog vers in mijn gedachte vond ik het tijd om een kerstboom in huis te halen. Sommige mensen halen die van hun van de zolder, wij hadden hem uit de tuin kunnen halen maar onze vierde kerstboom komt alsnog uit de grond.

Kerstbomen en klimaatverandering
Sinds een aantal jaar proberen we onze kerstbomen over te houden. In de huidige tijd is het kappen van bomen een trend in plaats van het planten en om het goede voorbeeld te geven is het voor ons not done om zo’n vers afgekapte boom te kopen. Vorig jaar kocht Frans een kerstboom in pot en kreeg er nog één cadeau, de cadeauboom overleefde net zoals een kerstboom in pot die we na kerst langs de straat vonden. Dat ik een kleine den in een melkbus voor het huis heb staan maakt boom drie. Helaas houden kerstbomen niet van klimaatverandering en dus blijven al die bomen buiten en besloot Frans onze vierde kerstboom te gaan halen.

Ezeltjes
We keken rond op ons vaste adres maar de kluiten die ze hebben stellen weinig voor en dus betaalde Frans voor een grote boom die we zelf uit mochten gaan spaaien op hun veld. Lees daar trouwens Frans vergeet maar rustig dat ik een kerstboom uit ga graven. Ik wil best goed voor de natuur zijn maar niet voor een allergische aanval door een kerstboom. Ik stond gewoon met mijn handen in mijn zakken te genieten hoe mijn vent zich in het zweet werkte en er waren ezeltjes. Ezeltjes zijn altijd goed.

Uit de kluiten gewassen kerstboom
Frans nam er lekker de tijd voor dus had ik lekker veel tijd om koude voeten van het zonnetje te genieten. Dat hij de kleinste van de grote had gekozen zal ook meegeteld hebben. Na een eind spaaien had hij alle worteltjes los en sjouwden we de boom de achterbak ‘in’. Niet te tillen die boom, met de kruiwagen en een kraan(!) sjouwden duwden en hannesten we de boom via de kortste weg naar zijn plek in huis. Waar ‘ie een hele lange tijd mag blijven staan want ik wil er nog even niet denken hoe onze vierde boom weer naar buiten moet.

25 reacties