Nieuwe muziek 9 met invloed van buitenaf

Nieuwe muziek 9 met invloed van buitenaf

Nieuwe muziek 9 met invloed van buitenaf

Als er opeens geen nieuwe muziek gemaakt zou worden, dan nog bestaat er meer dan genoeg muziek om te ontdekken. En dat is precies wat ik door die smakelijke koekjes van youptube deed. Veel muziek pik ik daar op, maar een enkele andere hoorde ik op mijn werk.

Christopher Tin – Sogno di Volare
Klassiek gezongen is Italiaans zo’n prachtige taal, zeker als er zoveel energie en drama in een nummer zit als dit nummer wat vertaald ‘The dream of Flight’ heet heeft. Dit was weer zo’n typisch moment dat ik mijn adem inhield en alleen maar kon hopen dat ze het nummer niet zouden verzieken. En ondertussen genieten van de clip hè, zeldzaam geweldige combinatie die ik met liefde deel heus wetende dat dit niet iedereen hiervan kan genieten. Het origineel is trouwens van Sid Meier en het is geschreven voor een spel genaamd Civilization VI.

Agnes Obel – September Song
Cookies, smakelijk en die van Youtube brachten me dit nummer, jij houdt van september hier heb je september. Geniaal er is geen beter woord voor dit pianostuk en daarom hou ik het ook kort. Luister het!

Воплі Відоплясова – Марш Нової Армії
Tja, wat zou daar nou staan, de vertaalmachines doen het er niet goed op maar de band heet vertaald ‘Kreten van Vidopliasov’ een Oekraiense band opgericht in Kiev. Het nummer zelf heet vertaald ‘Mars van het Nieuwe Leger’. Het is geschreven door Oleh Skrypka die een frontlinie concert gaf en een daags ervoor gevallen soldaat eerde. De clip werd opgenomen in het operahuis van Kiev. De woorden van de mars zijn een aangepaste tekst van het volkslied van Oekraïense nationalisten de vertaling vind je hier. De soldaten in de clip, die overigens ver voor de oorlog uitbrak is opgenomen, zijn echte soldaten. Слава Україні! Героям Слава!

Two Steps From Hell – Away With Your Fairies
Iers is mijn ding en Two Steps from Hell ook daarom zat ik van de week, want het is net uit, enorm te genieten. Lekker feestelijk nummer ook. Hoewel Two Steps from Hell bestaat uit twee personen, het is een muziekproductiestudio, is dit geschreven door de helft van het duo. Thomas Bergersen is een Noor, hij speelt piano, trompet, viool en nog meer. Samen met Nick Phoenix schreef hij veel film- en trailermuziek onder andere voor Harry Potter.

The Script – Hail, Rain or sunshine
De Britse humor is me met de paplepel ingegoten en ook de series kijk ik nog steeds met liefde. Eén van mijn huidige favorieten is Mrs. Browns Boys een Ierse sitcom. De hoofdrolspeler is Mrs Brown ze heeft een aantal zonen en een dochter, zorgt voor haar schoonvader, is weduwe en wordt gespeeld door Brendan O-Carroll, een man. Omdat de serie zo goed aansloeg werd er ook een film gemaakt en dit nummer van The Script komt er in voor. Graag zou ik de versie uit de film delen maar die is niet te vinden.

11 thoughts on “Nieuwe muziek 9 met invloed van buitenaf

  1. Oh Agnes Obel heb ik ooit eens gezien op Werchter en vond ik heel goed eigenlijk. Daarna compleet uit het oog verloren, dus misschien toch nog maar eens herontdekken :)

  2. Allemaal onbekende nummers voor mij.
    Maar ik geniet altijd van jouw muzieklogjes.
    Zoveel verschillende stijlen, maar altijd verrassend.

  3. Onder de indruk van die Oekrainers. Klinkt als het vroegere Rode Leger, waar me ook geweldige groepen kende. Denk aan het Kozakkenkoor en dergelijke. De Ierse klanken van Myth spreken me ook aan. Maar ach, er is zoveel goede muziek te vinden….Je mag wel twee levens bezitten om het allemaal tot je te nemen…

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top