Fotoserie: Koeien met horens

Fotoserie: Koeien met horens

Fotoserie: Koeien met horens

Elk jaar is het wel raak, iemand is op de horens genomen of aangevallen door een kudde runderen en als ze even pech hebben, die runderen he, dan worden ze verdreven of geslacht. Onbegrijpelijk en als het aan mij lag dan was het om gedraaid. Ook ik heb wel eens een bordje gemist dat je minimaal 20 meter afstand van een kudde semi wilde koeien moest houden maar ik heb me dan ook nog nooit bedreigt gevoelt, nog niet een beetje en nee zij ook niet. Ik ben ook niet zo bang aangelegd, ben zeker niet het type wat het op een rennen gaat zetten of misschien denkt die kudde wel dat is een bijzondere koe kan op achterpoten lopen.

Het komt er in ieder geval op neer dat zodra ik een kudde koetjes zie ik er heel graag foto’s van ga maken. En of die dieren nu door een boer achter een hekkie worden gehouden of zo vrij zijn als een wild rund, fotogeniek blijven ze maar heb respect voor de dieren, want koeien, runderen al dan niet met kalfjes zijn onbetrouwbaar kunnen gigantisch trappen en hard veel harder rennen dan je denkt. En als ze niet rennen weet dan ze gaan ook niet aan de kant. Maar ze zijn ook goedmoedig, nieuwsgierig en intelligent misschien weten ze wel gewoon wie de horens verdient en niet.

22 thoughts on “Fotoserie: Koeien met horens

 1. Wat prachtig weer! Ik ben dol op koeien en op Schotse Hooglanders. Maar ik ben toch altijd wel een beetje voorzichtig.

 2. Ik wandel wel eens tussen de Galloways… en zorg er voor dat ik Moeders met Kleine kinderen zoveel mogelijk links laat liggen (of even aan me laat wennen)… Ik loop niet vlak achten hen langs, duik niet ineens hun zichtveld in maar zorg dat ze me aan zien komen…
  En als ze net zijn lastig gevallen door andere twee (soms voorzien van vier)voeters, dan sla ik een paadje eerder af en laat ze met rust.

 3. Bijna op loopafstand van onze woonstede zijn weilanden te vinden. En daar staat ook altijd vee. Prachtige beesten, gespierd, spekkig, maar we weten waarvoor ze in die groene weiden staan te grazen en genieten. Foto’s van ze maken kan ik ook niet weerstaan. Opvallend is wel dat ze vaak heel nieuwsgierig gaan staan poseren dan…Voor het nageslacht….Akelig woord eigenlijk…..

 4. Als kind dwaalden we wel vaker door de weide. Ooit zat een dolle koe achter mijn jongste broertje aan. Gelukkig kon hij tijdig ontsnappen. Sedertdien werden we toch wat bang voor koeien…
  De koeien hier mijn buurt zijn heel vreedzaam en rustig.
  Zo zien deze er ook uit.

 5. Dit vertekend want ik gebruik een zoomlens. Ik neem geen risico trouwens ik zie het als ze het zat zijn. Wat jij hebt, heb ik met paarden elk paard ik vertrous ze maar zelden.

 6. Ik wandelde afgelopen zondag door de Hazeputten en passeerde echt een paar schotse hooglanders (of weet ik hoe ze heten) op amper 50 centimeter. Ze waren echt parallel aan het wandelpad aan het eten. Stiekem was ik toch blij dat ik een paar 100 meter weer door het poortje kon.

 7. Ik vind dat je nooit dieren moet opzoeken. Geef ze zelf de gelegenheid om hun eigen gang te gaan.

  Love As Always
  Dimario

 8. Ze hoeven helemaal niet eens boos te zijn om me een gebroken voet te bezorgen, ik blijf dus altijd op afstand wanneer ze vrij rondlopen.Prachtige dieren en meestal ook wel lief en héél fotogeniek en dat weet jij prima in beeld te brengen.

 9. Mooie foto’s! Je ziet zo vaak koeien zonder hoorns dat je bijna vergeet hoe ze zijn mét hoorns. Ik heb iets met koeien, je weet het. Ik vind ze mooi, vertrouwd en ze ruiken lekker. Maar ze zijn ook sterk en soms lomp, en als iets ze niet zint dan gaan ze dwars door alles heen. Je moet, zoals bij elk dier, wel altijd je ogen en je verstand gebruiken.

 10. Het ligt eraan welk ras er loopt en of ze jongen hebben.
  Maar eerlijk gezegd ben ik bang voor al het vee, ik praat liever met ze over een hek of draadje. 😏

 11. mooie opnamen Liesbeth , van deze mooie koeien
  afstand houden is het beste om geen problemen te krijgen
  lukt dat niet , nog niets aan de hand , tenzij je misschien tussen ma en kalf in bent
  hier achter lopen Schotse Hooglanders , wel de meest goedmoedig rund wat er is
  maar ik zie lui zo dicht bij willen komen als of ze die dieren willen aaien , idioten zijn het

 12. In het Uithofpark zijn ze ook.
  Staan soms gewoon op het wandelpad.
  Dan kun je of doorlopen, of terug gaan, want afstand houden kan dan echt niet.
  Ik vind het altijd wel spannend :)

 13. Afstand respecteren is vooral de boodschap. Echter maakte in het al vaak mee dat koeien in de Alpen vaak op de wandelweg stonden en dat er geen rondkomen mogelijk was. Meestal hadden ze ook niet veel zin op een poot te verzetten. Dan moet je er wel vlak langsheen. Tot hiertoe nooit problemen gehad. Slechts één enkel keer zag ik een koe uithalen naar een wandelaar, maar dat was op een plek waar de wandelaar wél afstand had kunnen houden.

Comments are closed.

Back To Top