Nieuwe muziek 4

Met de huidige staat van de muziek op de radio laat ik die vooral uit. Toch vind ik regelmatig wel nieuwe muziek die me bij blijft en die het delen waard is of die ik al tig keer geluisterd heb en me nog niet verveelt.

Awolnation the Best met Alice Merton
Het was zo’n type rustige avond, de katten lagen te ronken, de tv stond zacht en ik deed iets nuttigs of niet. Tijdens een programma kwam dit nummer op en ik schrok op van wat ik aan het doen was. Ik Shazamde het nummer en sindsdien luister ik het ehm heel vaak ondanks dat dit toch wel heel wat anders is dan wat ik normaal luister.

Lincoln Hilton – 400%
Kan hier kort over zijn, 1000% fantastische bagpipemuziek. En ik wil grotere boxen.

Cederik Schoeman – The Road to Armadillo
Het was een verdwaalde maar bloedhete dag ik hing op bed in de slaapkamer en liet Youtube al een tijdje haar ding doen. Ik verslond een boek en was niet zo met de muziek bezig tot ik onderstaand nummer hoorde. Ik sprong gleed van het bed af dacht Two Steps from Hell, Audiomachine maar kon het toch niet zo lekker in hun stijl passen en toen zag ik de totaal onbekende naam staan. Cederik Schoeman klinkt Nederlands en is daarmee de eerste filmmuziek componist uit Nederland die ik ken. Want dit nummer bracht me kippenvel en deel ik met liefde in Nieuwe muziek 4. En mocht het je ergens aan denken hint: Brits kerst.

Meadows – The Only Boy Awake
Indie popperig, lief, zacht, Zweeds en een hele mooie tekst.

Fiddler’s Green – Yindy
Ik denk dat het via Instagram was, ik zag daar Patty Gurdy die een nummer zong en zo kwam ik bij Fiddler’s Green terecht. En die draai ik sindsdien eh groen met dit nummer voorop. Hoewel je anders verwacht is Fiddler’s Green een Duitse band, ze bestaan sinds 1990 en spelen zowel eigen werk als covers. Yindy is een eigen nummer en zeer aanstekelijk.

27 Reacties

 1. De linkjes twee, drie en vier, die zijn goed!!

 2. Die eerste en de laatste vind ik minder. Wat daar tussenin staat is allemaal lekker!

 3. Oeh wat een lekker lijstje! Ik heb zelf net weer een nieuwe lijst aangemaakt (doe ik elke 2 maanden ongeveer) en kan daar dan ook heerlijk van genieten.

 4. Celtic muziek, heb ervan genoten!

 5. Ik luister vooral naar de radio voor mijn muziek…. Overal en altijd die radio aan. Al die nieuwe dragers gebruik ik niet. Mis ik u veel???

 6. Zitten mooie stukken tussen

 7. Heb intussen ook een link naar de (gratis !) windows versie van ODIO gevonden ?https://downloads.digitaltrends.com/odio/windows
  Geniet ervan zou ik zo zeggen ?

 8. Muziek is vaak het gevoel wat je erbij krijgt omdat je dat al hebt.
  Deze muziek is helemaal niet verkeerd. Hans

 9. die bag -pipe muziek heeft hier mijn voorkeur Liesbeth

  en wat een knappe clip

  groeten

 10. vooral het eerste nummer vind ik wel mooi.

  Love as always
  Di mario

 11. Leuk, zo leren we nieuwe muziek kennen. Bijzonder die clip van Yindy.

 12. Inderdaad een paar mooie stukjes staan er wel tussen. Van Celtic zijn de beelden mooier dan de muziek.

 13. Op mijn linux machine heb ik het gratis progje ODIO geinstalleerd, daarmee kan je online enkele tienduizenden radiozenders wereldwijd beluisteren. Je kan selecteren op genre, op werelddeel, landen, of bepaalde talen, gitaar of trompet of beiden gelijk is ook mogelijk, enz enz. Met een oeroude 2de hands pc ben je al gesetteld (mijn 2dehands linux pc heeft me 50€ gekost)

 14. Allemaal zeker beluisteren waard, maar vooral nummer 3 en 4 . Hoewel ik gek ben op pipers vond ik dit wat te “elektronisch” klinken en niet “slepend” genoeg voor echte pipers.

 15. Die Ieren kunnen er wat van. Ik ben sowieso een Ierland-fan. Dus ook van de muziek. Wat een heerlijk land in alle opzichten.

 16. Interessant om muziek te horen die ik niet kende. Dat is mooi van Youtube en Spotify en dergelijke, dat je kennis kunt nemen van alles.

 17. Niet mijn soort muziek, maar die bagpipes kunnen me best wel bekoren.

 18. Wauw.. de beelden bij die bagpipe-muziek mogen er ook zijn!

 19. Lekkere plaatjes! Ben ook fan van Ierse muziek, met The Pogues bovenaan !
  Hoewel mijn muzieksmaak vrij breed is (van ska tot levensliedjes, en van punk tot klassiek) vind ik het meeste wat je op de radio hoort inderdaad bagger.
  Soms komt er wel iets aardigs voorbij, bv de Ting Tings en Billie Eilish. En ik luister graag naar de Franse zender FipFM. Daar draaien ze van alles: jazz, soul, pop, rock, reggae.

 20. ik pik de Celtic muziek er uit , en genoot vooral ook van de mooie video :)

  ik lees nog wel hoor , enige tijdschriften en er liggen nog 2 boeken , maar zolas ik vroeger de trillers bijna opvrat , die tijd is geweest :)
  fijn weekend groet

 21. Op de radio valt er nog weinig te ontdekken of het zijn oude hits uit ver vervlogen tijden.
  Youtube en spotify helpen me om nu en dan iets nieuws te ontdekken. Verder laat ons dochter hier regelmatig nieuw materiaal los in de woonkamer.

 22. Ik houd wel van Ierse muziek. De 3JS hebben ook veel Ierse invloeden in hun muziek. Maar de doedelzakken mogen ze houden… brrrr ??
  Fijn weekend!

 23. Awolnation en Yindy bevallen me ook wel… Wil niet zeggen dat ik niet naar de anderen zou luisteren, maar deze twee springen er voor mij uit.

 24. Ik ga er op mijn gemak eens naar luisteren. Liesbeth. Maar Keltische muziek vind ik altijd heel mooi.

 25. Ik ben gek op Ierse muziek Liesbeth.

 26. Het is soms even zoeken tegenwoordig, maar er is zeker wel leuke muziek te vinden.

 27. Iedere muziek heeft haar eigenheid en verhaal.

Reacties zijn gesloten.