Nieuwe muziek 4
Muziek

Nieuwe muziek 4: Iets heel anders en een beetje Iers

Met de huidige staat van de muziek op de radio laat ik die vooral uit. Toch vind ik regelmatig wel nieuwe muziek die me bij blijft en die het delen waard is of die ik al tig keer geluisterd heb en me nog niet verveelt.


Awolnation the Best met Alice Merton
Het was zo’n type rustige avond, de katten lagen te ronken, de tv stond zacht en ik deed iets nuttigs of niet. Tijdens een programma kwam dit nummer op en ik schrok op van wat ik aan het doen was. Ik Shazamde het nummer en sindsdien luister ik het ehm heel vaak ondanks dat dit toch wel heel wat anders is dan wat ik normaal luister.


Lincoln Hilton – 400%
Kan hier kort over zijn, 1000% fantastische bagpipemuziek. En ik wil grotere boxen.


Cederik Schoeman – The Road to Armadillo
Het was een verdwaalde maar bloedhete dag ik hing op bed in de slaapkamer en liet Youtube al een tijdje haar ding doen. Ik verslond een boek en was niet zo met de muziek bezig tot ik onderstaand nummer hoorde. Ik sprong gleed van het bed af dacht Two Steps from Hell, Audiomachine maar kon het toch niet zo lekker in hun stijl passen en toen zag ik de totaal onbekende naam staan. Cederik Schoeman klinkt Nederlands en is daarmee de eerste filmmuziek componist uit Nederland die ik ken. Want dit nummer bracht me kippenvel en deel ik met liefde in Nieuwe muziek 4. En mocht het je ergens aan denken hint: Brits kerst.


Meadows – The Only Boy Awake
Indie popperig, lief, zacht, Zweeds en een hele mooie tekst.


Fiddler’s Green – Yindy
Ik denk dat het via Instagram was, ik zag daar Patty Gurdy die een nummer zong en zo kwam ik bij Fiddler’s Green terecht. En die draai ik sindsdien eh groen met dit nummer voorop. Hoewel je anders verwacht is Fiddler’s Green een Duitse band, ze bestaan sinds 1990 en spelen zowel eigen werk als covers. Yindy is een eigen nummer en zeer aanstekelijk.

27 reacties