Zoals goed personeel betaamd neem ik nieuwe snoepjes mee zodra mijn oog daarop valt. Zo kwam ik laatst thuis met nieuwe kattensnoepjes van Aldi en was al net zo benieuwd als de katten naar deze kleurrijke zakjes.

Katten zijn van nature ernstig nieuwsgierig en dus zette ik een testpaneltje op en hoefde niet lang te wachten tot er gegadigden kwamen. Of ze het begrepen wachtte ze geduldig op elkaar en wil ik meteen duidelijk maken dat ik noch mijn katten worden gesponsord door Aldi. Dat zowel hun als mijn mening puur op ervaring gebaseerd is en dat die niet beïnvloed zijn om het product al dan niet beter uit de verf te laten komen.

Testpanel
In tegenstelling tot de vorige keer wilde Kitty deze keer wel in beeld. Of laten we het zo zeggen, Kitty is sinds toen stukken minder schuw geworden en dol op de gele kip mini strips. Ook de zogenaamde snackpockets met snoepjes smaakten haar prima.

Doezel stond al een hele tijd mopperend in de rij en viel aan op zowel de kipstrips als de snackpockets. Er was niets prinselijks aan zijn geschrans ook de snack blokjes ging er prima bij hem in.

Maria is een lief poesje en net als Kitty wat kieskeurig. Op haar gemak snuffelde ze alles langs en weigerde pertinent de snack blokjes. Ze werden uit en ten treuren besnuffeld maar ze liet het aan alles eter Doezel om die weg te werken.

Mora is nog steeds erg schuw maar als het om eten gaat dan hoor je haar schorre mauw wel. Of ik dat dienblad even op de grond wilde zetten. Terwijl ik me omdraaide op mijn camera te pakken at ze vlot de harde snoepjes voor de snack pockets weg en liet het daarbij.

Om eventuele keuzes te beïnvloeden heb ik de zakjes en snoepjes nog eens anders neergezet en de katten hier allemaal nog eens een kans gegeven. Daaruit kan ik concluderen dat mijn katten niet te beïnvloeden zijn. Als laatste liet in Job de snoepjes proeven. Als Aanloopkater heeft hij niets in te brengen qua voedsel en heel kieskeurig is hij niet. Tot mijn verbazing weigerde hij pertinent de snackblokjes uit het blauwe zakje te eten.

De nieuwe kattensnoepjes van Aldi conclusie:
Voor de prijs van €1,29 per zakje vind ik de snoepjes prima betaalbaar. Geef ik de katten alle smaken tegelijk dan eten ze de kipstrips (geel zakje) als eerste op. De zogenaamde snackblokjes worden niet echt gewaardeerd en raad ik ook niet aan te kopen. Hier staat het zakje in de schuur omdat ik ze te hard vind stinken. De harde snoepjes worden hier gegeten en zijn ook al op maar als je de nieuwe kattensnoepjes van Aldi eens wil proberen, neem dan vooral het gele zakje mee. Hier breken ze er de tent voor af.