Nieuwe camera

Nieuwe camera

Nieuwe camera

Het viel me al een poosje op, de kwaliteit van mijn geschoten foto’s ging achteruit. En niet omdat ik er zelf niet met mijn gedachte bij was, maar omdat mijn camera zelf een beetje moeite begon te krijgen. En dat moment, dat is bij mij per direct ook het moment om een nieuwe camera te gaan zoeken.

Marktplaats
Meestal duurt dat een tijdje, ben ik me niet bewust welke camera ik moet overwegen en waarom dan. Deze keer niet, ik wist wat ik wilde en er stonden er een stuk of 4 in de buurt op Marktplaats. Een aantal vielen per direct af, de één te duur uiteraard, de ander met teveel goodies, één verkoper vond mijn bericht niet boeiend genoeg en de laatste was te mooi om waar te zijn. Toch stuurde ik die laatste een bericht en belde de dag erna. Alles wat ik (over hen) te weten was gekomen leek te kloppen en toen ik de dag erna de camera op ging halen wist ik dat ik een goede koop deed.

Nieuwigheden
De Canon 40D is de nakomer van mijn vorige camera. Accu’s, grip en dergelijke zijn ook op deze camera te gebruiken maar toch zijn er wat nieuwere dingen. Het scherm is een stuk groter en hoewel ik het waarschijnlijk nooit gebruik zit er ook live view op. Een aantal knoppen zijn nu anders en ik mis het direct kunnen inzoomen na het maken van de foto nog steeds.

Shuttercount
Uiteraard heb ik deze te mooi om waar te zijn nieuwe camera wel even nagekeken de shuttercount (nog geen 6000 clicks) klopte echt met wat er bij Marktplaats bij stond en ook de bon die ik mee kreeg stond op naam, de camera had vooral in de kast gelegen. Inmiddels heb ik de camera aan een goede inspectie onderworpen en ik kan dan ook niet anders zeggen; ik heb een nieuwe camera en ben er gruwelijk blij mee!

35 thoughts on “Nieuwe camera

 1. Dat was een goede koop! Daar ga je vast veel plezier aan hebben. En wij dus ook!

 2. Gaaf zeg.
  Ik heb mijn spiegelreflex ook nog.
  Ben benieuwd wat ik aan shutters heb, ga ik eens naar kijken.
  Is al een oudje.

 3. O, wat fijn zeg!! Ik heb een keer een camera op mp gekocht, maar daarna eigenlijk nooit meer, bang beduveld te worden.
  Geniet van je nieuwe aanwinst, en ik weet zeker dat wij er ook van mee gaan genieten.

 4. Zo’n mooie koop komt bij jou heel goed terecht, bij zulk soort mooie “koopjes” ( hij kost natuurlijk toch geld) zijn vaak handelaren je voor op MP. Hij is aan je besteed, gefeliciteerd.

 5. Proficiat met je nieuwe camera! Dat wordt dus weer genieten van nog mooiere plaatjes ook hier. Ik zelf heb mijn Olympus SLR uitsluitend voor mijn vliegtuigspotterswerk in gebruik. Paar keer per jaar even genieten en lekker achter mekaar ‘platen’. De rest doet mijn iPhone of compactcamera (ook Olympus). En dat zijn er zeker meer dan die 6000 van jou zo goed als nieuwe Canon. Ben benieuwd naar de resultaten..

 6. Lijkt me toch een mooie aankoop.
  En uiteindelijk is het zo dat de camera nog zo goed en profi kan zijn, maar als de fotograaf het niet in zich heeft wordt het niets.
  Daar hoeven we ons bij jou geen zorgen om te maken. Ik ben benieuwd naar de resultaten.

 7. Gefeliciteerd met deze aankoop, meestal als iets te mooi is om waar te zijn is dat ook vaak zo
  maar in dit geval heb je dus enorm geluk gehad, en nu heb je een prachtige bijna nieuwe camera
  veel plezier en dat je maar veel mooie foto’s er mee mag maken

  Groet, Bram

 8. Veel plezier met de camera. Maar dat gaat vast wel goedkomen. Op MP kun je met een beetje zoeken prima spullen halen.

 9. Ik ben de camera op gaan halen, heb ter plekke gezien met 2 programma’s dat de shuttercount echt zo laag was en er zat geen schade op de camera. De eigenaar kon er niet mee omgaan door een oogaandoening. MP is idd een gok maar vergis je niet ook nieuwe camera’s kunnen kapot gaan.

 10. Wat een leuk clipje!
  En veel plezier met je aankoop!
  Fijn dat het goed uitpakte via MP… het blijft een gok.

 11. Veel plezier met je nieuwe camera!
  Leuke bijpassende muziek, met een ingenieuze video!
  Ik kende deze jongens niet, dus weer wat geleerd!

 12. 6000 clicks? Da’s heul weinig. Goede koop dus. Veel pret met de camera en ik kijk uit naar de nieuwe foto’s.

 13. Altijd fijn als je de accu’s van je oude camera kunt blijven gebruiken.. scheelt een hoop geld en je hebt er vaak dan één extra.

 14. Helemaal happy de peppy dus met je nieuwe aankoop.
  Ik heb begin dit jaar een Sony DSC HX400V gekocht met heel veel mogelijkheden ne ik ben er njog steeds blij mee.
  Denk dus dat ik weet hoe je je voelt.
  Gefeliciteerd en heel veel plezier ermee.
  Laat ons wel mee genieten. ???

 15. De foto’s met teveel ruis heb ik niet gepubliceerd Willy. Maar het valt op met vergelijkbaar donker weer zijn de foto’s nu veel beter.

 16. Zelf vond ik Uw foto’s van bijlange niet slecht maar als Jij het zegt wie ben ik om tegen te spreken. Wens Je heel veel fotoplezier met de nieuwe aanwinst ! Die live view is een aanrader peins’k Grts

 17. Marktplaats vind ik wel wat risicovol, maar het is je dus toch gelukt om een goede koop te doen. Veel plezier met je aanwinst!

 18. Ik begin vaag na te denken over een echte camera. Ben toe aan meer opties dan mijn telefoon te bieden heeft. Maar ja, geen verstand van camera’s dus marktplaats is eng.
  Ben benieuwd naar de foto’s gemaakt met de nieuwe camera. Hoewel ik niet zeker weet of ik het verschil kan zien. Ben het allemaal nog aan het leren.

 19. daar had je dus een gelukje aan , een goede vervanger voor de vermoeide oude camera
  zal je vast en zeker weer jaren plezier aan hebben
  smakelijk en fijne avond groet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top