Fotoserie: Ik zag lammetjes!

Fotoserie: Ik zag lammetjes!

Fotoserie: Ik zag lammetjes!

Op een verdwaalde maar zonnige middag reden Frans en ik, een rondje op weg naar een wandeling. We waren hooguit 10 minuten van huis toen Frans afdraaide van een weg met boerderijen naar een smallere weg met boerderijen. Niets bijzonders die heb je hier nogal veel, maar het is niet bepaald de tijd voor vrolijk jong grut. ‘Ik zag lammetjes’, riep ik dan ook verbaasd. Frans reed achteruit en ik sprong uit de auto. Tot zover onze wandeling, want het is 21 januari en ik sta met hoekoudishetverdommezeg, lammetjes te fotograferen. Misschien moeten we het toch eens over die opwarming van de aarde hebben. Fotoserie: Ik zag lammetjes!

 

25 thoughts on “Fotoserie: Ik zag lammetjes!

 1. De camera werkt goed moet ik zeggen. Mooie beelden. Maar die diertjes zijn er wel erg vroeg bij. Volgens Piet Paulusma moet de winter nog op gang komen en zal hij dat ook doen. Er komt nog heel wat sneeuw en meer aan volgens onze Friese weerman…dus inpakken maak die diertjes…

 2. Zijn de lammetjes niet een beetje vroeg? Ze horen toch bij de lente?
  Ze staan hier wel mooi gekleurd op (en toch in het wit). Mooie foto’s.

 3. in de schaapskooi van Natuurmonumenten in Epen zijn ook allammetjes, het schijnt helemala niet te vroeg te zijn.

 4. Supermooie vertederende foto’s. Gelukkig hebben deze lammetjes al een wollen jasje, al lijkt me die toch nog wat dunnetjes bij deze kou.

 5. die heb je mooi in het licht gevangen..

  lammetjes in de winter, .. zou er dan toch iets mis zijn met de natuur

  groeten

 6. Mooie serie.
  De lammetjes slapen ’s nachts vast binnen. Ze hebben dan wel een lammy coat, maar zijn nog te klein om met vorst op temperatuur te blijven, denk ik.

 7. Wij zijn afgelopen vrijdag ook al wezen kijken of ze er waren maar de schaapskooi zat dicht. De kuddde liep op de heide.zou best kunnen dat ze binnen waren maar dat konden we niet zien.
  Je foto’s zijn weer erg mooi. ???

 8. prachtige foto’s van dat jonge grut
  ja voor de boeren zijn de tijden veranderd , moeten leveren als de vraag er is
  deze dieren zijn vannacht binnen hoor
  en zo koud was het nu ook weer niet :)
  fijne avond groet

 9. En jij dan meteen “lammeteren” dat het zo koud is, die arme lammetjes hebben ook nog geen dikke winterjas aan;-) Wat een plaatjes!

 10. Schattige foto’s van de lammetjes maar denk met de grote koude nachten voor de deur,zullen de boeren ze wel onderbrengen in de stal

 11. Mooi hoor, dat tegenlicht en de composities. Schapen hebben het voordeel van een eigen trui, maar lammetjes nog niet echt. Er zal wel in wat warmte worden voorzien, denk ik. Maar vroeg voor jong geschaapte ís het.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top