Niet alles is negatief aan corona

Niet alles is negatief aan corona

Niet alles is negatief aan corona

De wereld en deze tijd het voelt negatief en tegelijk tegenstrijdig met het mooie weer. Aan de ene kant beelden van springende lammetjes aan de andere kant tabellen en grafieken die weinig goeds melden. Maar niet alles is negatief aan corona al lijkt dat wel zo.

Er zijn allerlei mooie initiatieven ontstaan. De bibliotheek bij mij in de buurt geeft oude bibliotheekboeken weg waar ze normaal nog een klein bedrag voor vragen. Maar ook Zooparc Overloon die zakken verse friet aan de voedselbank schenkt. Overal duiken berichten op van mensen die elkaar willen helpen. Niet alleen kleine organisaties maar ook grote bedrijven. Beschikbaar stellen van vakantiehuisjes tot het kosteloos verhuren van auto’s aan zorgmedewerkers.

Mensen blijven zo lekker op afstand. Kunnen we die regel er in houden als deze ellende voorbij is.
De hoeveelheid stikstof in de lucht is gekelderd, niet genoeg, maar wie weet dat mensen nu vaker thuis gaan werken. Alle beetje helpen.

Je bent meer thuis en dus kom je aan meer dingen toe. Die ene kast opruimen tot in huis en tuin klussen.

Meer tijd met elkaar en je huisdier(en).Niet alles is negatief aan corona

Je leert je partner en kinderen, als je die hebt uiteraard, wel lekker kennen.
En ook je vrienden en kennissen, weet je meteen hoe ze denken in tijden van crises.

Die stapel boeken daar kom je nu opeens aan toe, net zoals die films en series die je nog wilde zien.

Je bespaard ook wel wat geld nu er geen dagjes uit en terrasjes mogelijk zijn.

We kunnen nog een frisse neus halen zolang je afstand houdt en alleen bent. Ik zag overal ouders buitenspelen met hun kinderen.
Ik heb voor het eerst in mijn leven (ik hoop 35 te worden) naar de hemel gekeken zonder vliegtuigen of vliegtuigstrepen te zien.

We worden weer even met onze voeten op de grond gezet, voelen weer even waar het eigenlijk om draait in het leven.

Je komt meteen te weten wat voor mensen je buren zijn. Ik ben niet verbaasd over wat ik tot nu toe weet.

We mogen nog naar buiten, als we zelf geen klachten hebben, dat is een groot goed met dit prachtige weer. Een wandelingetje kan nog.

De benzineprijzen droppen, in België zelfs onder de euro per liter. Ook in Nederland zijn de prijzen verlaagd.

Ondanks dat het weer nu een beetje guur is, gaat de natuur wel lekker verder. Bloesems, verse blaadjes en jonge dieren, waar we nog van mogen genieten.

Het heeft even geduurd maar inmiddels houden de mensen echt afstand en ze groeten wat meer.

De criminaliteit is flink vermindert, minder woning inbraken bijvoorbeeld.

Het moge duidelijk zijn, niet alles is negatief aan corona en hoewel het nieuws negatief is en het duidelijk is dat we er nog lang niet zijn, hoop ik dat jullie ook positief blijven en de mooie dingen blijven zien, hoe naar deze tijd ook is.

37 thoughts on “Niet alles is negatief aan corona

 1. Ik probeer het ook positief te zien en geniet van de extra tijd die we hebben omdat we niet naar het werk moeten… maar toch mag het voor mij vlug voorbij zijn.

 2. Al die mooie initiatieven vind ik prachtig. En van minder sociale contacten merk ik niet zo heel veel want die heb ik al niet zo veel. Maar toch, ondanks de verbetering van de luchtkwaliteit enzo, toch mag het van mij snel over zijn. Ik vind het gewoon zo…. kweenie… onheilspellend of zo. Maar ik hoop inderdaad wel dat we de vriendelijkheid en de behulpzaamheid houden straks.

 3. Helemaal mee eens. Er is ook ontzettend veel goeds. Alleen al de luchtkwaliteit die verbetert, en inderdaad al die mensen die elkaar helpen. Dat is echt mooi!

 4. We worden terug geworpen op onszelf, schreef ik al ergens.
  De wereld is verstidl en dat aspect kan ik wel waarderen.
  Denk zelf ook dat veel dingen voorgoed veranderen, misschien zelfs wel beter worden, bewuster leven en zo.

 5. Mooi stukkie, Villasappho…

  Ik ben het met je eens; ben onder de indruk van de positiviteit, veerkracht en creativiteit die ik om me heen zie. Zonder de omvang van deze crisis te willen bagatelliseren, er gebeurt veel moois. Het valt mij ook op dat de lucht schoner is, de mensen liever voor elkaar, en dat iedereen weer tijd en aandacht heeft voor elkaar.

 6. Allemaal goed en wel als je thuis met meer bent, maar mijn huisdieren die praten niet terug en ik heb er drie. Corona brengt niets goed met zich mee…

 7. Of de criminaliteit echt verminderd is betwijfel ik. Het heeft zich verplaatst. Maar criminelen zoeken in iedere situatie wel een mooie gelegenheid om toe te slaan.

 8. Wat een mooi artikel en je hebt helemaal gelijk. We komen weer nader tot elkaar en ik heb eindelijk tijd voor klusjes die ik maar voor me uit bleef schrijven. Moet zeggen dat ik het nu wel wat moeilijker krijg en er wel een beetje klaar mee ben. Maar het is even niet anders.

 9. Ja, er zitten zeker positieve kanten aan aan het drama wat zich afspeelt. Bijna geen vliegtuigen in de lucht waardoor waarneembaar helderder en minder lawaai. Mijn wagen rijdt stukken minder dus minder kosten aan brandstof/slijtage. En zo zijn er echt nog veel meer, en ja, van mij mag na deze crisis het afstand houden er wel in blijven.

 10. Er is zeker ook genoeg moois in deze ellende! Die berenjacht vind ik ook zo leuk.

 11. De waardering voor de zorg en alle andere mensen die de boel draaiend houden. Nu komt duidelijk aan het licht dat de wereld draait op “handen uit de mouwen”. Laten we dat onthouden. Blijf gezond?

 12. Tot voor kort kwamen hier tig vliegtuigen over in de landing voor Schiphol. Zalige rust.
  Met een beetje positief denken is deze crisis beter te doorstaan dan alleen maar negativiteit.
  Moed houden.

 13. als het virus weg is hoop ik dat we blijven consuminderen, want dat is nu toch wel iets wat gebeurd. Gelukkig, want we hebben genoeg.

  Love as alwyas
  di mario

 14. Ik hoop dat we er samen met elkaar uitkomen en dat het virus in het niets oplost. en dat we dit straks niet mogen vergeten.

 15. Alles bij elkaar opgeteld blijf ik geloven dat de meeste mensen goed zijn. Dat blijkt ui heel veel mooie initiatieven. Ik ben blij dat Moeder Natuur gewoon doorgaat met doen waar ze goed in is: groeien en bloeien. We houden ons aan de regels en hopen er verder het beste van. Een andere keuze hebben we ook niet. Fijn, zo’n positieve blog!
  Lieve groet ♥

 16. Alles heeft voor en nadelen. Via de pers en sociale media zien we meestal de nadelen.
  Goed om eens positieve dingen hier te vernoemen.

 17. Ik denk dat je gelijk hebt, dat niet alles negatief is. Het is voor mij wel heel erg de vraag of het ons lukt om straks de positieve dingen vast te houden. of bedrijven straks tegens hun werknemers zeggen: je werkt gemiddeld zoveel % thuis (en niet alleen op woensdag en vrijdag), zodat dat de druk op de wegen verlaagt Of bedrijven straks meer hun productie in de buurt gaan doen zodat die kwetsbaarheid veel kleiner wordt, enzovoort. Ik hoop het!

 18. ja we zien overal positieve zaken
  maar of die blijven na de ellende ?
  waarom heb ik daar nu toch mijn bedenkingen over :(

 19. Gelukkig is de mens heel goed in staat zich aan te passen, de meeste mensen dan hé! Uitzonderingen bevestigen nou eenmaal de regel. Ook hier veel behulpzame buren als het nodig zou zijn maar dat wist ik natuurlijk al want hulp hebben ze me al vóór Corona aangeboden. Tot nu toe kan ik mezelf nog wel redden .

 20. Ik kan dat nu even niet zeggen, ik woon in Brabant…Ik ben zo dom aangekeken toen ik afstand nam begin maart al, alsof ik de paria ben. En nog zie ik de mensen gezellig samen wandelen, mensen waarvan ik weet dat ze niet in 1 huis wonen.

 21. Dat heb je heel mooi verwoord !
  Positief blijven denken is heel belangrijk, want ik vrees dat het echt nog vele maanden zal duren eer alles achter de rug is. Gelukkig mogen we nog wat wandelen of fietsen in eigen streek, als we de regels volgen natuurlijk.
  Dat we op de boerenbuiten wonen is nu heel mooi meegenomen, want in een stad zou ik nu echt niet willen wonen.

 22. Ja, al die dingen bedenk ik ook af en toe. Qua afstand: op straat tijdens een praatje vind ik het een raar gezicht (ik zie het bij anderen, zelf doe ik alleen aan een knikje of zwaai), maar in de supermarkt vind ik die 1,5 m een geweldige uitvinding, die wat mij betreft mag blijven.

 23. Kijk dat is positief, mensen staan niet meer infles, ergeren zich niet meer aan klanten, collega’s en leidinggevenden. Werken is dodelijk, ik merkte het toen ik mijn baan verloor doordat m’n baas zijn grootste locatie kwijtraakte. Ik had opeens bepaalde kwaaltjes niet meer, toen besloot ik werk te zoeken met normale werktijden. ’s Nachts gewoon slapen bevalt me erg goed.

 24. Ik las dat er 80% minder hartaanvallen zijn op het moment. We hebben last van stress maar toch andere stress dan wanneer er gewerkt wordt. Vind ik trouwens wel een teken aan de wand waar straks maar eens goed over nagedacht moet worden.

 25. Ik las het ook, maar het zijn ook meer mannen dan vrouwen, meer ouderen dan kinderen en meer Brabanders. En als je kijkt naar Italië en China dan is het daar weer anders. Ik kan me voorstellen dat een dikke pens drukt op de borst en ademen moeilijker wordt. Maar de patiënten vallen ook heel flink af dus dun zijn heeft ook nadelen.
  Niet heel positief dit, wat wel de insteek van mijn blogpost was.

 26. Laat ik nou net in een krantartikel lezen dat er een relatie schijnt te zijn tussen overgewicht en corona. 80% van de patiënten op de IC is te zwaar. misschien een punt om een goed voornemen wat kracht bij te zetten en de mensheid wat fitter en gezonder te maken

 27. Prachtig bij elkaar gezet.. en já, ik denk dat het broodnodig is om ook nog de positieve dingen te blijven zien. We zijn er nog lang niet en we moeten het met elkaar doen.. op gepaste afstand. ;-)

Comments are closed.

Back To Top