Naar het strand

Naar het strand

Naar het strand

De wekker ging vroeg, zeker voor een vrije zondag maar het was voor een goed doel, want we gingen naar het strand om eens lekker uit te waaien want dat was al veel te lang geleden. En op de terugweg gingen we nog even naar de mannen die een poging hebben gedaan me op te voeden. 

Hoe dol ik ook ben op het Brabantse land, eens in de zoveel tijd moet ik naar het strand. Waar de meeste mensen het huidige ranzige klimaat buiten typisch strandweer vinden, wil ik toch minimaal dat het waait. Liefst net niet uit mijn verschoning zeg maar.

Parkeren bij het strand van Hoek van Holland is vrij eenvoudig. Er is een teringgrote waar ik ooit lang geleden nog eens rondjes heb gereden terwijl ik dat helemaal niet kon. Maar als je slim bent en een beetje bekend dan rij je die voorbij en parkeer je gewoon achter de strandtenten en slof je zo het strand op. Hmm misschien kan ik dit soort wijsheden beter voor me houden. Parkeren is er gratis, ik weet niet hoe het in juli en augustus is, dan zie je mij niet op het strand. Ben geen groot fan van rood gebakken al dan niet lillend slecht verpakt vlees.

Ik heb niets te klagen over dagjes weg, maar het strand staat echt te weinig op mijn lijstje. Te ver weg vooral en dus als we er zijn dan wandelen we tot we er genoeg van hebben. Knagen meestal nog een al dan niet meegebracht broodje, sjokken over de pier en ontwijken uitkloppende honden.

Hoewel de pier in Hoek van Holland niet meer dan een Zeedijk is met betonrot, loop ik die toch graag uit. Er is altijd iets bijzonders, is het geen geweldige hond, dan wel een stukje wat vervoerd moet worden of een zeehond. Nee geen extra graag rondspartelende hond, maar een echte. Zo één die ik nog maar één keer in het wild zag en die ik helaas niet minder slecht dan dit op de foto kreeg. Maar je ziet in ieder geval dat het geen zeekoet is.

Helaas kreeg ik de kans niet meer dit bijzondere dier beter te bekijken en aanvaardde we de terugweg. Hoewel vroeg vertrokken begon het aardig warm te worden zo net na het middaguur. Over het natte gedeelte van het strand merkte we daar nog weinig van maar eenmaal op het rulle zand knetterde we levendig weg. Bij een vader zag ik een jonge meisje staan en waarschuwde dat hij haar moest insmeren, haar blanke huid en ietwat rossig haar zou haar geen prettige herinnering aan dit strand geven. Vader keek me een paar seconde glazig aan. Heb ik weer, de enige gefrustreerde klootzak van het strand. Het viel mee, het was een Duitser. En hij was blij dat ik hem waarschuwde. Met een laatste blik op de zee stapte ik in de auto, hopende dat het zo lang niet meer zou duren eer ik terug was.

27 thoughts on “Naar het strand

 1. Heerlijk! En ik bof, hè! Ik fiets er zo naar toe. De laatste foto vind ik zo leuk! Und ein bischen jammer das der Deutsche papa zelbst nicht auf das idee gekomen warst (ik had op school een 3 voor Duits)

 2. Je hebt je ogen goed de kost gegeven en het heeft je fraaie platen opgeleverd. Het portret van het hondje is een prachtige treffer

 3. Boeiende ,gevarieerde beelden.Ik moet ook weer eens naar zee niet om te zonnebaden maar om te wandelen in de wind en te genieten van de zeevogels

 4. Wij parkeerden vroeger altijd bij Het Hutje, ken je dat?
  Bestaat niet meer.

 5. Voor sommige dingen moet je inderdaad gewoon bewust tijd maken. Ik kom zelden op het strand vanuit de Achterhoek, maar als ik er dan eens ben raak ik altijd weer onder de indruk van de uitgestrektheid van de zee.

 6. voor een strandwandeling ben ik altijd te vinden…

  en daar aan de Nieuwe Waterweg is er altijd wat te zien

  heel knappe foto’s van die honden

  groeten

 7. Ach “de hoek”, dat is veel te lang geleden dat er was, maar gelukkig kom ik wél heel regelmatig op het strand, dus ik begrijp je heel goed, ik zou ook niet zonder kunnen én er moet wind zijn. Plaatjes die honden en best goed gelukt om die zeehond er op te krijgen, die komen nou eenmaal niet aan je voeten liggen.

 8. Kan me je verlangen heel goed voorstellen. Ik mis ook het water om me heen. Vroeger (voor we kinderen hadden) reden mijn ex en ik regelmatig midden in de nacht naar Zandvoort na een feestje of verjaardag als we de volgende dag vrij hadden. Ik reed dan. Heerlijk rustig op de weg en dan het strand op, zalig. Zandvoort was altijd mijn strand. T/m 2006 in de zomer regelmatig vroeg weg en om 9 uur een plekje zoeken, dat om die tijd niet moeilijk was. Dan eerst een eind lopen en dan ‘lekker legge’ zoals wij dat toen voor de grap zeiden. Mijn uitzicht op zee (op Gran Can) is het enige dat ik mis aan het overwinteren. Aan het strand liggen is tegenwoordig niet meer aan mij besteed. Maar een eind lopen is heerlijk, alleen moet het gewoon niet te warm zijn. Vaker inplannen Liesbeth!

 9. Het strand vind ik altijd heerlijk om te wandelen, maar niet om er te liggen bakken in de zon.

 10. Wat goed geschreven! Iedere keer als ik het strand zie, dan besef ik weer hoe tof ik het vind.

 11. Zoals ik al in mijn laatste blogverhaal schreef was en is het strand iets voor voor/najaar maar never nooit de zomer. Afgeleerd na wat kreeftachtige ervaringen. Smeren helpt niet in mijnn geval.

 12. De zee kan zo’n heerlijk rustgevend effect hebben. En ja, van mij mag daar ook wel een beetje storm bij en zo min mogelijk mensen. Extra lekker!

 13. Als ik naar de zee ga is dat meestal in Zeeland. Maar af en toe moet ik ook gewoon naar zee. Dat zit erin gebakken…. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt met dito beelden.

 14. Een mooie strandwandeling ben ik altijd voor de porren. Bakken op het strand lukte me nooit goed. Rood haar, blanke huid. Inmiddels is het haar (mooi) grijs en het bakken helemaal van de baan. Laat mij maar lekker over het strand en in de duinen zwerven.

 15. Ik kom er echt veel te weinig maar de bergen zijn ook mooi :-)

 16. Ik ben zo blij met het strand bijna om de hoek.
  Maar bossen, rivieren, de hei, er zijn zoveel mooie dingen waar ik ook van hou.

 17. Wacht… is dat géén zeekoet? (Damn, toch iets aan mijn kennis der natuur doen. :-) ) Mooie foto’s. Hoek van Holland is wonderlijk leuk. Niks mondainigs aan, een dijk met betonrot, ha!, vissers op makreel en honderden zwanen. Maar mooi dat het daar is! Ik ben binnenkort weer te vinden aan diverse Noordzeestranden en ik verheug me erop.

 18. Ik vind het strand ook echt heerlijk en ik hou van het geluid en de golven van de zee.

 19. HvH staat ook ieder jaar op mijn lijstje. Ik heb er zes jaar gewoond. Als gezinshuis ouder ook getracht jongeren iets van het leven bij te brengen. Toen iedere dag met de hond naar het strand.

 20. mij zie er ook niet in het zand liggen bbbrrrrr
  maar een wandeling over het strand of liever nog door de duinen , ja graag zelfs
  de foto’s zijn mooi , de beide honden op nummer 1
  maar de giganten van Heerema op een zeer goede 2de plek :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top