Na 14:00 uur ophalen

20181224

Na 14:00 uur ophalen

Ruim op tijd bestelde ik telefonisch mijn pil het receptje hadden ze de eerste keer al ingenomen en stond in de computer -niet moeilijk. Morgen na 14:00 uur ophalen. De eerste keer kreeg ik de pil voor een jaar mee kosten iets meer dan 15 euro en dus toog ik ruim na 14:00 uur naar de apotheek.

De volgende dag, na 14:00 uur kwam er welgeteld 1 doosje en dat duurde een kwartier. Hoezo het ligt klaar? Wel had ik de tijd gehad eens rond te kijken. De doosjesmachine waar ze laatst zo groos mee waren was leeg, er liep maar 1 personeelslid rond en ook de schappen vertoonde lege plekken. Mijn apotheek bleek niet meer in gebruik alles werd nu van een verderop gelegen vestiging geregeld en hier afgeleverd. Verbaasd over de weinige pillen (3 maanden maar) kreeg ik te horen dat ik het speciaal moest vragen voor een jaarvoorraad. Dat ik dat had gedaan maakte geen verschil, of ik die pillen wilde anders moest ze weer verder. Morgen na 14:00 uur heb ik de rest. Door werk en dat soort ellende moest ik die pillen wel afrekenen en was 9,50 euro kwijt. Pardon? Genaaid voelde ik me maar ik liet het zo, moest vandaag nog aan het werk namelijk.

Drink veel water, blij uit de zon en vul je zouten aan.

Twee maanden later
Na een kleine twee maanden was ik weer aan de laatste strip en dus belde ik de apotheek. Of ik het via email wilde doen klik. Ik belde het nummer van nu niet mijn eigen apotheek en kreeg warempel dezelfde vrouw aan de telefoon, die me nu wel fatsoenlijk te woord stond. Ik stuurde een mail, kreeg een bevestiging en stond de dag erna (na 14:00 uur ophalen) in de apotheek waar ik deze vrouw gesproken had. Geen pillen, die lagen in mijn eigen apotheek. Ik stapte maar weer op de fiets en eenmaal daar en na een kwartier zoeken was er niets gevonden en moest ik gaan, want jawel werk. Of ik ze morgen na 14:00 uur op wilde komen halen. Ja joh ik rij nog wel een keertje, das makkelijker dan een kind opvoeden. Ik zei het niet hoor ik wil wel zeker weten dat ik niet een maand lang suikertabletten slik.

Een dag later was ik weer terug in dit pand vol drup-en druipfestijn. In de hoofdvestiging voor de duidelijkheid, laten ze vooral die pillen niet verhuizen. Er zou maar iets mis kunnen gaan met mijn bestelling. Binnen in de apotheek was het druk, een hoop volk binnen en dan iedereen doodstil zijn hè zodat je er donder op kan zeggen dat iedereen weet dat je leuter jeukt of je neus, beide van mijn part.

Eindelijk pillen
Na meer stomazakken vol met ellende was ik eindelijk aan de beurt, dat ik bij toeval aan de balie van de stagiaire kom te staan maakt mij helemaal niet uit. Best sneu dat ik dat kon lezen op haar naambordje. Ze hielp me prima en even later lag de lang verwachtte jaarvoorraad voor me. Ik bekeek de doosjes die niet anders waren en rekende af. Het kostte me nog geen 15 euro en met een iets te vrolijke tred liep ik naar mijn geduldige vriendje in de auto. Eenmaal op mijn plek vroeg ik hem te wachten zekerheid en zo. En omdat ik daags ervoor die fantastische naam had over zitten typen, zag ik in één oogopslag dat de doosjes wel klopte maar de strippen en pillen niet.

En achteraan sloot ik maar weer en na kindervingerwratten, met je plassie naar de dokter potjes en hoofdluisalarm stond ik jeukend aan de balie en vroeg ik vriendelijk maar niet fluisterend wat er met mijn strippen was. O in de pillen zit hetzelfde hoor, had u ze in de oude strip willen hebben? Dan had u dat even moeten mailen. U kunt die andere morgen na 14:00 uur ophalen…

21 thoughts on “Na 14:00 uur ophalen

 1. Apotheken ………… spreek me er niet van, als ik ergens zin krijg om er ruzie te gaan maken is het daar vaak…………

 2. Ja, apotheken kunnen er af en toe wel een potje van maken. Hoewel de ellende met medicatie die niet leverbaar is of waar je ineens een ander merk van krijgt toch echt bij de farmaceuten en zorgverzekeraars vandaan komt.

 3. Ja daar denk je wel aan dit was nog niet eens de eerste ervaring met deze apotheek ook.

 4. Ojee, wat een narigheid, alles zou telkens op dezelfde manier moeten, zo makkelijk als maar kan, maar dat gebeurt hier duidelijk niet.

 5. Wat een ergernis. Op tijd bestellen dus. Je hebt er een fijne column van gemaakt.

 6. Aaaah alsof ik een blog over mijzelf lees. Vreselijk die toko hier op de hoek. En om G.E.K. van te worden.
  Hier precies het zelfde verhaal. Hij is inmiddels overgenomen en nu loopt het gelukkig weer iets beter. Maar ik wordt er wel een beetje verdrietig van. Wij kunnen ons nog redelijk redden. Maar wat denk je van een ouder (zwakker)persoon… En dan die bedragen die bij mij echt ieder jaar weer anders zijn. Zo betaal ik 48 Euro, zo nog geen 7,50. Ik snap er niks meer van. :(

 7. Och pfff, dit is zeker wel herkenbaar. Heb zoiets gelijks ook een tijdje geleden meegemaakt. Of we niets anders te doen hebben dan 100x terug te komen :’)

 8. Iedere keer de verandering van fabrikanten voor medicijnen, vind ik echt waardeloos hoor, je kunt er behoorlijk van in de war raken.

 9. Die apothekers krijgen hun werk maar niet op de rit. Het is blijkbaar overal het zelfde.
  Maar wel weer een sappig verhaal.

 10. Ongelooflijk! Ik heb ook wel eens toestanden bij de apotheek, maar dit slaat alles!

 11. Wat een vreemde toestanden daar, een doorgeef apotheek? Lijkt me nou ook niet direct kostenbesparend. Maar je kunt het sappig vertellen!

 12. Er gebeuren nog al gekke dingen.Ik word er soms gek van. Wat is er nu zo moeilijk aan alles vlot te laten verlopen.Wens je een ontspannend en gezond 2019

 13. Je beschrijft het op een mooie komische wijze.

  Maar wat een treurnis is het feitelijk.

  Bezorgde groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top