Moderne problemen waar ik moe van word

Moderne problemen waar ik moe van word

Moderne problemen waar ik moe van word

Als je met een hoefijzerbek achter de kassa zit moet je niet gek opkijken dat mensen liever zelf scannen.

Dat ze een karretje op de maan kunnen laten rijden maar nog geen navigatie hebben uitgevonden die het gewoon doet.

Dat al die bloggers-voor-een-baan Pinterest aanprijzen met hun ‘pin voor later’ maar de app me een RSI duim bezorgd van alle quinoarecepten en gezondheidstips.

Update 14 van 67.

Mannen die denken dat ze kunnen rijden en bellen maar de gemiddelde Volvorijder nog het schaamrood op de kaken bezorgd.

Hoe de bank je aan alle kanten naait en ‘je en jij’t’ in brieven en e-mails.

Kleine kinderen in de supermarkt terwijl ouders net doen of ze niet van hun zijn en stug op hun telefoon blijven kijken.

Langzaam internet.

Dat je verplicht een mandje of karretje moet nemen maar dat degene die die dingen schoon moet maken net d’r eigen kont af kan vegen.

Bellen via whatsapp of skype, sorry ik denk te snel voor die vertraging.

Dat je heel verstandig steeds je cookies wist en ook je apps leegt maar dan wel al die wachtwoorden weer in moet vullen en er altijd wel 1 vergeten bent.

Een grietje van de helft van mijn leeftijd die wil weten waarom je de dokter nodig hebt. Ga een lolly kopen.

Die enorme hoeveelheid teringzooi die overal op straat ligt.

Dat mensen alleen nog praten over wat ze gezien hebben op hun telefoon, over wat ze gekocht hebben of wat ze gaan kopen. En met een beetje mazzel kijken ze ondertussen ook op hun telefoon.

Van die mannen die in zo’n compensatiebak voorbij scheuren omdat Vriendjelief veel sneller was bij het stoplicht. Nou meneer SUV dat blijf ik leuk vinden.

Dat de enkele keer dat je een foto wil laten zien het 3 minuten duurt als je hem al kan vinden.

Van die bloggers die in de ene blogpost een shoplog hebben met 10 verschillende flessen shampoo en andere douchezooi en een maand later bloggen over duurzaam en een blok shampoo en hoe duurzaam dat wel is. Is hypocriet.blog nog beschikbaar?

Zegels, bonuskaarten, airmiles, huisjes, knuffels, stickers ik wil gewoon een reep chocola gratis bij mijn boodschappen. Daar heb ik tenminste wat aan.

De top 2000 vol staat met fantastische muziek maar zodra die voorbij is de moderne herrie weer begint alsof mensen die daar van houden nog radio luisteren.

Welke moderne problemen komen jou de keel uit?

37 thoughts on “Moderne problemen waar ik moe van word

 1. Ehm… ik denk het geklaag over hoe erg het is om niet op vakantie te kunnen. Maar ja, ik heb makkelijk praten, want ik houd er niet van en mis het dus ook niet.

 2. Hou op over die kutmieren ik was er net op tijd bij. Ik had al iets over de terrassen meegekregen, dan is je plezier al weg voor je gaat zitten toch? En wie controleert het? En terugbellen? Mensen verbazen me als ze het doen.

 3. Een paar??? Nou vooruit dan…. Mensen die terwijl we in NL onder druk van de groene fracties met zijn alle 100km/u moeten rijden je achterbumper schuren omdat ze er perse langs moeten. Mensen die in supermarkten maar moeilijk kunnen inschatten wat 1,5 meter is. Zelfde types die menen dat 12 centimeter 22 is?? Horecamedewerksters die met een stalen gezicht van je verlangen dat je een hele doopzeel invult omdat je op hun terras wilt gaan zitten. Mensen die beloven terug te bellen, maar er niet bijzeggen welk jaar dat wordt. Een tandarts die nooit tevreden is ook al heb je voor een kapitaal aan hulpmiddelen ter beschikking en poets je maar liefst vijf keer per dag…Vliegende mieren die massaal besluiten door jouw open deur naar binnen te vliegen waardoor de katten ineens door de lucht springen alsof ze vandaag in panters veranderden….dat soort dingen…ja!

 4. Bellen via whatsapp met vertraging? Neem dan maar een andere provider want ik kan dat via Wifi en data zonder ook maar een fractie van vertraging, en dan kan ik nog videobellen ook.

 5. Grinnik. Heel herkenbaar. Mijn lieve dochter vat het vaak heel handig samen. Die zegt: ‘Mam, je hebt te hoge verwachtingen. De meeste mensen zijn dommer en asocialer dan jij. Ze kunnen het niet helpen.’ Ik houd zoveel van dat kind! :-)

 6. Veel dagelijksecergernisseb. Herkenbaar. Te kleine typetoetsen op m’n telefoon en Zelf denkende toetsenborden.? Wachtwoorden…
  ik las laatst bij een blogger dat ze bezig was in het boek “hoe word ik een stoïcijn”, daar moet ik wel vaak aan denken. Scheelt veel stress. Ik ga het ook maar lezen denk ik.

 7. Ik herken er een paar. De bloggers die pinterest en/of 10 flessen shampoo aanprijzen die volg ik niet (of ik sla deze blogs van hun hand gewoon even).

  Wat betreft de doktersassistente wil ik je even tegenspreken. Doktersassistente hebben de edele taak om de voortriage voor de huisarts te doen. Daar zij zij voor opgeleid. Dat is om het werk voor de huisarts behapbaarder te maken. Er zijn nu eenmaal meer patiënten dan de huisartsen aan kunnen. Sommige klachten hebben meer spoed dan andere.
  Mocht je nu denken, maar jij hebt twee blogs geschreven over een T&*T&^doktersassistente. Dat klopt. Maar dat ging niet over de triage maar over het feit dat zij de kennis en beslissing van de huisarts in twijfel trok. ;-)

 8. Zeer herkenbaar. En ‘ga een lolly kopen’ wil ik graag overnemen, want echt, hou op, plan een afspraak. Punt. Maar ‘ga een lolly kopen’ is korter;).

 9. Ik stoor me vooral aan de mensen die nog steeds de ernst van de Corona niet onder ogen willen zien. Geen afstand houden etc…
  Liefs Ria

 10. Die digitale prijskaartjes daarmee gaan de prijzen iets te vlot alle kanten behalve de goede op.

 11. Israël stond toch al niet op de bucketlist. Ik gok zo dat het leven daar ook niet zoals in Nederland is.

 12. Dat is net zo erg als ‘ik wil me nergens mee bemoeien maar’. Doe dat dan ook niet.

 13. Afval op straat (monddoekjes, doekjes, plastic handschoenen), vuilniszakken vol groen restafval van hennepplantages langs de straat, vervelende mensen, jong en oud, die zich niks aantrekken van iets van afstand houden, dat is het wel denk ik, met de rest heb ik wat minder moeite

 14. Ik stoor me aan mensen die denken dat de Corona-crisis voorbij is terwijl wereldwijd het aantal besmettingen nog toeneemt.
  Ik stoor me ook aan mensen die nu met alle geweld weer met het vliegtuig naar verre bestemmingen vertrekken alsof en niets gebeurd is.

 15. Het grootste probleem waar ik altijd kwaad van word , is dat mensen hun eigen nest maar blijven vol afval stoppen.Kwam in de week nog 2 autobanden tegen in natuurgebied

 16. De digitalisering van de wereld gaat me te ver, omdat men vaak niet de keuze wordt gelaten. En ook vaak wel dat ge jij en ge jou! Ik heb niet met ze op school gezeten en maak graag zelf uit wie dat mag.

 17. Oh ja, dat jij’en en je’en, dat vind ik ook zo belachelijk. Het schijnt bij mijn gemeente ook ‘in te zijn’ en om een brief te beginnen met ‘Beste …’. Nou, ik doe daar niet aan mee!

 18. Mensen die het niet nodig vinden om een mondmasker te dragen en niet weten wat 1,5 meter afstand wil zeggen

 19. Ik herken me grandioos in je ergernissen. Vooral dat oeverloze staren op telefoons.
  Het kan ook zijn dat we oud worden (-: Nee, want wij zeggen (nog) niet dat vroeger alles beter was, haha.
  Van die mensen die van alles kopen en erbij zeggen: ‘Je wilt niet weten wat het kost.”
  En dan altijd de prijs noemen…

 20. geloof me, ik ken een supermarkt in Israel, daar duurt het bij de kassa minimaal 20 minuten. En dan staat er maar één persoon voor je in de rij. Geen zelfscan te vinden daar. Je moet zelfs een dag vrij nemen om naar de supermarkt te gaan.

  Love as Always
  Di Mario

 21. De steeds verdergaande automatisering in de super, komt mijn neus uit.
  Ik verlang weleens terug naar de kruidenier met een Berkel weegschaal, en puntzakjes aan een touwtje.

 22. Het enige wat ik mw kan bedenken is dat ze geen oppas had. Maar ik snap je helemaal ik kom zelden bij AH of jumbo.

 23. Wel wat herkenbsare dingen. Vanochtend liep ik na een lang rondje op de terugweg door de AHXL. Daar wl je wel zelscannen, hun caissières zijn extra langzaam. Als ze er al zijn.

  Een jonge vrouw met 2 flinke kinderen in het wagentje dook net voor mij de winkel in. Ik moet me dan inhouden om te vragen; u brengt de lege kinderen terug?

  Voorlopig is het weer Vomar en Jumbo, een stuk gunstiger, sneller en vriendelijker.

 24. Mij komt er niets meer uit, is er al allemaal eens uitgekomen en helpt toch niet. Leven en laten leven… lieve groeten… ik begrijp het en zie het voor mij ?

 25. Het zou mooi zijn wanneer we de wereld, op zijn minst toch op een paar punten, konden veranderen hé… wat we wel kunnen is beginnen met onszelf. Fijn weekend nog en leuk geschreven.

 26. En dat je dan een hele serie foto’s die behalve gruwelijk slecht ook nog eens totaal niet interessant zijn, moet kijken. Yeah ik hou het bij 1 foto die ik waarschijnlijk toch niet kan vinden.

 27. Waar ik een hekel aan heb is dat wanneer mensen ergens geweest zijn of iets gedaan hebben, ze daar niet meer gewoon over kunnen vertellen maar je hun telefoon onder de neus drukken waar ze foto’s of, nog erger, videootjes van de activiteit op hebben staan die je dan integraal moet bekijken. :-(

Comments are closed.

Back To Top