Minibieb paradijs Heeswijk-Dinther

Minibieb paradijs Heeswijk-Dinther

Minibieb paradijs Heeswijk-Dinther

We zouden gaan wandelen bij het kasteel maar het zonnetje had zoveel volk naar buiten getrokken dat mijn zin wel verdwenen was. Gelukkig wist ik nog wat minibiebs in dit grote dorp en dus reden we langs de minibiebs van Heeswijk-Dinther. 

De eerste die we aandeden is een minibieb aan de Avensteinstraat 2. Het is niet de eerste keer dat ik deze minibieb bekeken heb maar wel de eerste keer dat ik een mooi boek vond. Opvallend veel leuke boeken maar veel ervan had ik al gelezen. Er was nog net ruimte voor een paar boeken die ik er met liefde achterliet.

In een woonwijk aan de Monsigneur Dubbelmanstraat 6 staat een stevige minibieb waar ik helaas niets vond. Ik heb er wat boeken achtergelaten maar het is vooral een goede minibieb voor kinderboeken wat in een wijk als deze alleen maar toe te juichen valt.

Deze mooie rode minibieb aan de Abdijstraat 6 staat voor mij net wat te laag bij de grond. Steeds als ik er kijk vind ik het leuk dat de minibieb dezelfde kleur heeft als het huis. Helaas waren de boeken muf en allemaal verouderd. Ik vond wel een boekje maar helaas bleek er schimmel in te zitten en heb ik het weggegooid om de rest niet te besmetten. Dat is zonde want blijkbaar wordt er weinig aandacht aan deze mooie minibieb besteed.

Aan de Meerstraat 9 staat nog een minibieb met alleen kinderboeken.

Aan de Sint Servatius 32 tegenover de benzinepomp staat een minibieb die steeds een beetje schever lijkt te gaan staan. En toch haal ik er regelmatig een boek uit. Hier vond ik het boek van Etty Hillesum en liet ik een stapeltje boeken achter. Wel aan de goede kant zodat de minibieb niet nog schever zakt.

Aan de Torenstraat 8 staat mijn favo minibieb van Heeswijk-Dinther. De eigenaren zijn een fijn en bijzonder stel met hele leuke kinderen waarvan de oudste heerlijk vrij, lief en slim is. Ik mocht zelfs in de schuur de voorraad boeken bekijken waar ik een boek over de Eerste Wereldoorlog vond geschreven door een zuster. Niet helemaal mijn hoek, maar verbreding van de horizon kan geen kwaad. Het vrolijke kastje past in ieder geval bij de mensen die er wonen en ook de boeken zijn het omrijden waard.

De open kast aan de Lariestraat 17 is een bijzondere minibieb. Je zou echt verwachten dat de boeken nat en beschimmeld raken maar dat doen ze dus niet. Ik heb er al regelmatig boeken achter gelaten en ook zeker leuke boeken gevonden. Deze keer vond ik een boek met een bijzondere titel en dat is iets waar ik wel van hou.

Tot mijn blijdschap vond ik online een nieuwe minibieb in Heeswijk-Dinther. Aan de Heide 2 is namelijk een nieuwe minibieb verschenen. Een ruime kast waar ik een stapeltje boeken achterliet en graag binnenkort weer ga kijken. Het ligt namelijk net buiten het dorp en ik ben benieuwd of de minibieb daar gaat lopen. Wat ik uiteraard wel hoop want Minibieb paradijs Heeswijk-Dinther heeft heel wat minibiebs en ligt regelmatig op onze route.

29 thoughts on “Minibieb paradijs Heeswijk-Dinther

 1. Wat veel minibiebs zeg bij jou in de buurt. Ik vind het een heel leuk initiatief en er komen er steeds meer.

 2. Dat zijn er echt veel inderdaad! Mooie aanwinsten heb je gescoord. Hier in het dorp heb je sinds een aantal maanden een tweede minibieb, maar dat is gewoon echt een enorme kast. De eigenaars zijn er ook heel actief mee, erg leuk.

 3. Ik word altijd blij als ik er eentje zie! Bijzonder dat de boeken niet nat worden in de open kast. Het is het eerste wat ik dacht.

 4. En ik wil naar Deventer juist omdat er zoveel zijn?! Ik heb adressen als je wilt?

 5. In mijn woonplaats ben ik ze nog niet tegengekomen, dus misschien zou ik er zelf eentje moeten beginnen. Op mijn wandelingen in de omgeving kom ik ze wel steeds vaker tegen, maar dan heb ik helaas geen boeken bij mij, dus ik heb tot nu toe nog geen boeken gepakt.

 6. Kijk eerst naar de andere boeken als ze muf zijn of beschimmeld dan niet doen.

 7. Wat zijn het er weer veel en wat zijn ze leuk! Die open kast viel me ook gelijk op en het leek me niet handig, maar dat valt dus mee. Hier in de buurt staat ook een open minibieb en ik laat daar expres niks achter, want ik wil niet dat het na een week verregend is, maar ik kan het dus wel wagen.

 8. Er zijn er echt heel veel in Amsterdam. Er is ook een grotere overdekte denk dat die aan de overkant van het Ei staat.

 9. Leuke beschrijving van die miniboekenkastjes in jullie omgeving. Te ver voor ons vanuit A’dam uiteraard. Maar ook wij genieten van die kasten als we er eentje tegenkomen. Ooit was er een in het leuke plaatsje Aalsmeer, waar ik veel vandaan haalde en vrouwlief weer overbodig leeswerk neerlegde. Maar die is door Corona verdwenen. Blijft jammer…

 10. Mooie serie van deze minibiebs Liesbeth
  Ik zie ze ook steeds vaker als ik ergens aan het fietsen ben
  maar op deze plaats staan wel wel heel veel
  bijzonder inderdaad de open bieb dat die boeken niet nat worden

 11. Hier begint het nu pas soms staan er maar 4 boeken in maar elk begin is moeilijk .Ze zijn hier ook zelden te vinden en hoop dat het toch gaat slagen

 12. Heeswijk – Dinther kwam ik 2 x door op het Hertogenpad
  mooie omgeving en mooi dorp , ook zwaar geleden in wo2

 13. ik ben blij dat mijn foto’s je heimwee geven
  gewoon een dag voor uitrekken en je door niets laten afleiden

 14. Dat zijn een hoop minibiebs zeg. Gelukkig heb je weer diverse minibiebs kunnen vullen.

  Love As always
  Dimario

 15. Zag laatst een oudere Amerikaanse film en daar stonden ze dus al decennia terug.
  Maar ik vind ze nuttig en leuk om te zien. Hans

 16. Ik zag pas op het nieuws over de storing van Facebook (waar ik niets van mee kreeg) en een jongen die hoorde dat hij mss kon lezen i.p.v. social media, zei, dat hij niets aan lezen vond. De jeugd zou idd meer moeten lezen en dat begint in zo’n wijk.

 17. Ik word gewoon vrolijk van het zien van zoveel mooie minibibs. Een positieve evolutie. Bij ons op school hangen er sedert dit schooljaar meerdere minibibs voor de leerlingen.

 18. Wat een hoop minibiebs! Leuk dat je je er zo actief mee bezig bent. Ik zie ze hier in de binnenstad niet. Jammer genoeg.

Comments are closed.

Back To Top