Mijn nieuwe wielen

Mijn nieuwe wielen

Mijn nieuwe wielen

We gaan even terug in de tijd, zo’n anderhalf jaar om en nabij. Ik word gebeld door m’n vader en die zegt ik heb een fiets voor je gekocht. Joh pa fijn, is het voor iets. Nuchterheid zelve hier. Een paar maanden geleden zag ik fiets voor het eerst en van de week zag ik haar uit de bus geladen worden. De eerste ritten zijn gereden en dus is het tijd om mijn nieuwe wielen aan jullie voor te stellen.

Oorsprong
Mijn nieuwe wielenM’n vader kocht deze fiets niet nieuw, iemand kocht een nieuwe auto en kreeg de fiets erbij. Beetje vreemde combi. Ik heb de bon en weet dus dat de fiets best prijzig was toen deze bij de auto geleverd werd. De eigenaar van de fiets had een vrouw maar die fietste nooit en dus werd de fiets aangeboden aan mijn vader voor een werkelijk belachelijk lage prijs. En mijn vader dacht natuurlijk meteen aan zijn te dikke lieve dochter. Snappen jullie ook meteen de werkelijk geweldige sleutelhanger.

Merk
Momentje ik moet even op haar kijken…Het is een Giant Diamond shield coating, hmm dat kan niet goed zijn. Nog een momentje, in het bordeauxrode staat Tourer ST. En ze is dus maar zeer kort gebruikt, zie ik aan de originele banden. Maar voor wie hier langer leest, ik zweerde altijd bij een herenfiets. Nou ik kan je vertellen, daar ben ik van terug gekomen. Want niets zo lekker als een bijna nieuwe fiets. Zeker als de herenfiets even moet wachten op een grote beurt.

Een eerste rondje
Zodra mijn vader zijn buik had volgegeten en weer onderweg was naar huis maakte ik me klaar. Ik pompte de bandjes op en maakte een proefrondje. Van zo’n 13 kilometer, de kipkluifjes zijn er weer afgereden. Moest wel even wennen aan de versnellingen. Vond ik op mijn herenfiets het draaisysteem al fancy, nu heb ik wel 4 hendeltjes. En om het makkelijk te maken, rechts en links werkt net andersom. Ging ik daar bijna met de tandjes op het stuur.

Dingetjes
Ik had wel wat dingetjes. De snelbinders zijn kansloos, ik heb een verend zadel (zo raar!) die moest een stukje omhoog net zoals mijn stuur, ik mis een bidon- en smarthonehouder en ik zou er goed aan doen ook een mooi zadeldekje voor deze dame aan te schaffen. Voor de rest heb ik een berg versnellingen, ga ik als de brandweer en baal ik enorm dat het veel en veel te warm is om mijn nieuwe wielen of mijzelf ook maar ergens toe te bewegen.

Mijn nieuwe wielen

22 thoughts on “Mijn nieuwe wielen

 1. Gaaf karretje. Nu nog even wat rood met witte stippen aanbrengen. Veel fietsplezier.

 2. Wauwww even aan je eigen wensen aanpassen en je kunt weer jaren vooruit! Lief hoor zo’n vader!
  Veel plezier met je damesfiets.. scheelt een hoop gezwaai met je linker- of rechterbeen ;-)

 3. ik denk dat ze gezien hebben dat de 2 Anthuriums die ik van haar kreeg , het wel aardig doen
  het is afwachten hoor , het is daar achter nu 36 graden pppfftt
  zal ze als het donker is nog een slokje geven

 4. Dat is helemaal geen verkeerde fiets. Een beetje sleutelwerk voor handige Harrie en alles wat je wil zit er weer op en aan.

 5. Ziet er goed uit! Ik hoop dat je er snel ook wat meer van kan gaan genieten, qua weer. Ik kocht trouwens twee jaar geleden ook een nieuwe fiets. Wist ik veel dat een andere fiets zó veel lekkerder kon fietsen dan het oude ding dat ik daarvoor had. Ik ging spontaan veel meer kilometers maken…

 6. Wat een toeval Liesbeth, ik kocht ook een andere fiets deze week, ook een Giant, maar dan wel een blauwe. Veel plezier ermee!

 7. Ja die spinnetjes zijn handig maar ik wil niet dat ze gejat worden.

 8. Heb ook weinig met snelbinders en gebruik meestal een spinner van voor naar achter over m’n lastdrager.
  Heb ook al jaren een Giant en die kocht ik destijds 2de hands. Bevalt me goed. Maar ik fiets ook net zo lekker op een opoefiets of een vouwfiets. Die zijn wat korter en daar hou ik van. Bij m’n Giant herenfiets staat m’n zadel dan ook flink naar voren. Vering in een voorvork of zadel vind ik energievreters. Ben daar geen voorstander van. Desalwelteplus veel fietspelzier gewenst!

 9. Soms zijn er van die aanbiedingen, hoera.
  Fijn dat je vader aan jou dacht.
  Het is een prachtig mooie fiets. Hans

 10. Prachtig karretje dat alleen nog even “naar je hand gezet moet worden”. Maar dat ga je natuurlijk zelf wel even regelen, heel veel fiets[plezier.

 11. Kleine aanpassinkjes dus, en de fiets is helemaal goed naar jouw wensen, toch?

 12. Veel plezier, mooie kilometers en nieuwe snelbinders zijn niet de grootste kostenpost. Rij veilig en gezond.

 13. Mooi karretje hoor….. heel veel fiets plezier ………… ik heb trouwens zo’n vermoeden dat hij nog aangekleed gaat worden met rood met witte gezelligheid. :-)

 14. ziet er goed uit , mooi en kwaliteit op de snelbinder na :)
  en het schakelen is een kwestie van wennen
  ik denk dat met wat persoonlijke toevoegingen , bidon en zadeldek , ga je vele fijne fiets kilometers maken , als de temperatuur ” normaal ” is

 15. Gefeliciteerd met je nieuwe wheels. Gaaf fietsje! Ik heb zelf ook zo’n soort ding, al ouder hoor, en kan het helemaal met je eens zijn, die snelbinders zijn volkomen… ruk, om een ander woord te vermijden. :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top