Lies wil naar buiten
Verhaal

Lies wil naar buiten

Op zich is het voor mij allemaal relatief makkelijk. Als ik naar buiten wil dan pak ik m’n sleutels, m’n tas en een minuut of wat later fiets in m’n straat uit. Maar je hebt van die dagen en hoewel het dus meestal zo gaat, ging dat vandaag ff niet.

Ik pak een shirt uit de kast, veel shirts allemaal netjes op stapels maar natuurlijk flikkert alsnog de hele stapel naar beneden op m’n nest. Doezel die dat soort dingen feilloos ruikt zoeft van het terras naar binnen nog voor ik er erg in heb ploft hij bovenop de complete chaos. Zuchtend trek ik het gewenste shirt onder hem vandaan en pak de plakroller. Na één velletje is die natuurlijk op en ik ga op zoek naar de vervanger. En dan zou je denken dat ik in zo’n klein huis alles weet te vinden. Helaas. Weer 10 minuten verder sta ik met plakband de halve haarbal van een kat van me af te halen.

O maar meteen even het afvalbakje legen. Die zit natuurlijk weer te vol en terwijl ik het in een zak probeer te frotten scheurt de zak. De vuile koffiefilter dondert voor de lol nog even tegen mijn nu niet meer zo schone witte t-shirt aan. Meteen trek ik het uit gooi het in een teiltje mik er vlekkenmiddel bij en zet de kraan aan. Ik ruim de rest van de zooi op, trek van onder Doezel het volgende shirt vandaan, maak ook die haarvrij, zet de kraan uit die onnodig over het volle teiltje loopt en loop even later de trap af. Lopen als in mijn nek breken over helemaal niks want ik schiet van een traptrede af en spontaan gaat er door m’n hoofd, ‘niet voor de deur dood leggen dan komen ze nooit binnen’.

Na een paar tellen krabbel ik op, check de vitale functies camera, tablet, telefoon ah niet gewond maar wel een kapotte sok. Hoe de fock…laat ook maar. Terug naar boven sokken uit sokken aan, die kapotte in het afvalzakje. O ik kan nog wel even een wasje aanzetten. Wasmand open met een rotgang alle niet witte was erin, knop om, deur dicht, klik aan. O sheiss wasmiddel, met een iets te lompe handeling ligt de hele la uit de wasmachine, die net spontaan het idee kreeg om het wasmiddel wat er niet inzit even op te halen. Shitoshit pauze kutding nokken nou.

Met een zucht staar ik naar de armoedige staat waar ik inmiddels ben. Met het laatje nog in mijn hand is er nog een restje wasmiddel over mijn kleren gegaan, blij met het nog droge shirt en mijn tegelvloer trek ik m’n natte broek, schoenen en sokken uit, droog mezelf en de vloer, frot het laatje weer terug vul het alsnog met wasmiddel gebruik een smerig truukje om de natte kleding erbij te stoppen doe de deur dicht en haal de machine van pauze af.

Uit een ander kastje haal ik een paar schone sokken en schoon shirt, goh dejavu, trek een broek van de waslijn, pak m’n tas, het afvalzakje, loop extra voorzichtig de trap af. Check nogmaals of ik alles heb tas, afvalzakje, telefoon, geen huissleutels. Terug naar boven huissleutels van het rekje, weer naar beneden waar ik zonder verdere kleerscheuren m’n fiets uit het hok haal. Ik mik het afvalzakje weg en als ik dan eindelijk bijna op de fiets zit, heb ik m’n slippers nog aan…zucht.

21 reacties