Langer opblijven
Herfst

Langer opblijven + zwijmel

Squipday 63Zodra de herfst maar nadert en dus ook de zon wat later opgaat kijk ik steeds het weerbericht voor de volgende dag na. Mist en zonsopgang, het is een geweldige combinatie en zeker als het na lange tijd voorspelt word is dat voor mij een reden om vroeg op te staan. Of zoals deze keer langer opblijven.

Aan het einde van mijn nachtdienst zag ik het al, mist. Toen het eenmaal kon was ik dan ook meteen pleite, sjeesde naar huis, kleedde me om en snelde met cameratas op de rug weer naar buiten. De zonnekleuren waren al sterk aanwezig maar de zon kwam nog net niet boven de horizon uit. Zo snel als ik kon reed ik naar een plek waarvan ik hoopte dat het mooi mistig zou zijn en waarvan ik wist dat de zon erachter op zou komen. De normaal aanwezige dieren waren er niet maar het was er nog steeds mooi.

Langer opblijven Het verbaasd me steeds dat zo weinig mensen kunnen genieten van al het moois wat moeder natuur ons schenkt. Hoewel zo na de vierde nachtdienst de vermoeidheid begon toe te slaan besloot ik toch nog even verder te fietsen. De zon begon zijn gouden kleur al te verliezen maar de mist wilde maar niet optrekken. Steeds meer fietsers kwam ik tegen en nadat ik even de weg had gevraagd, de snelste om precies te zijn, kwam ik wederom bij een veld uit. Daar liep ik door het natte gras en realiseerde me te laat dat mijn schoenen niet meer waterdicht waren. Daar zou ik pas thuis achter komen. Het smalle pad wat me gewezen was, was drukker dan ik hoopte en dus stapte ik af, een venijnige kramp schoot door mijn kuit maar een stukje verderop zag ik een jongen met zijn hond die een prachtig geheel vormde.

Me verbazend over de drukte zo ’s morgens vroeg vervolgde ik mijn weg, boerderijen en dieren genoeg maar nergens buiten helaas. Het gaf niet, een laatste mistflard hing als een vreemdeling boven een leeg weiland, de zon stond te hoog voor gouden foto’s en dus fietste ik de paar kilometer naar huis. Pas daar merkte ik hoe moe ik was en zag ik de flinke blauwe plek op mijn kuit. Kramp door natte sokken en dus verdween ik onder de douche en onder mijn dekbed. Voor zulk mooi weer wil ik best langer opblijven, maar niet te lang ik ga tegenwoordig graag te bed.

.

32 reacties