Langer opblijven + zwijmel

Langer opblijven

Langer opblijven + zwijmel

Squipday 63Zodra de herfst maar nadert en dus ook de zon wat later opgaat kijk ik steeds het weerbericht voor de volgende dag na. Mist en zonsopgang, het is een geweldige combinatie en zeker als het na lange tijd voorspelt word is dat voor mij een reden om vroeg op te staan. Of zoals deze keer langer opblijven.

Aan het einde van mijn nachtdienst zag ik het al, mist. Toen het eenmaal kon was ik dan ook meteen pleite, sjeesde naar huis, kleedde me om en snelde met cameratas op de rug weer naar buiten. De zonnekleuren waren al sterk aanwezig maar de zon kwam nog net niet boven de horizon uit. Zo snel als ik kon reed ik naar een plek waarvan ik hoopte dat het mooi mistig zou zijn en waarvan ik wist dat de zon erachter op zou komen. De normaal aanwezige dieren waren er niet maar het was er nog steeds mooi.

Langer opblijven Het verbaasd me steeds dat zo weinig mensen kunnen genieten van al het moois wat moeder natuur ons schenkt. Hoewel zo na de vierde nachtdienst de vermoeidheid begon toe te slaan besloot ik toch nog even verder te fietsen. De zon begon zijn gouden kleur al te verliezen maar de mist wilde maar niet optrekken. Steeds meer fietsers kwam ik tegen en nadat ik even de weg had gevraagd, de snelste om precies te zijn, kwam ik wederom bij een veld uit. Daar liep ik door het natte gras en realiseerde me te laat dat mijn schoenen niet meer waterdicht waren. Daar zou ik pas thuis achter komen. Het smalle pad wat me gewezen was, was drukker dan ik hoopte en dus stapte ik af, een venijnige kramp schoot door mijn kuit maar een stukje verderop zag ik een jongen met zijn hond die een prachtig geheel vormde.

Me verbazend over de drukte zo ’s morgens vroeg vervolgde ik mijn weg, boerderijen en dieren genoeg maar nergens buiten helaas. Het gaf niet, een laatste mistflard hing als een vreemdeling boven een leeg weiland, de zon stond te hoog voor gouden foto’s en dus fietste ik de paar kilometer naar huis. Pas daar merkte ik hoe moe ik was en zag ik de flinke blauwe plek op mijn kuit. Kramp door natte sokken en dus verdween ik onder de douche en onder mijn dekbed. Voor zulk mooi weer wil ik best langer opblijven, maar niet te lang ik ga tegenwoordig graag te bed.

.

32 thoughts on “Langer opblijven + zwijmel

 1. Dat was het allemaal waard. Prachtige foto’s en mooi beschreven. Wat zul je lekker geslapen hebben!

 2. Zo mooi, deze foto’s ! Voor jou was het genieten als fotografe, maar ook voor ons om naar deze foto’s te kijken. Voor deze foto’s wil ik ook wel natte voeten of kramp in de kuit. :-)

 3. Alle jaargetijden bieden foto-mogelijkheden. Maar ook in de herfst maak ik er zelf ook de nodige hoor. Al is het een paddestoel of een strand zonder al te gretige zonaanbidders. Heerlijk om daar dan in weer en wind plaatjes te schieten…

 4. Mooi stukje muziek erbij en voor de rest sluit ik me aan bij AnneMarie, de foto met die hond springt er voor mij gewoon uit…

 5. Hey ja het is goed! Als in gravatar onder je foto een plaatje van je blog staat is het goed.

 6. Oh wat een geweldige foto’s zeg! Knap en heel aardig dat je daarvoor langer op bent gebleven zodat wij mee kunnen genieten!
  Een heerlijke zwijmel erbij! Kan niet beter! Dank!

 7. Zo wat een gedoe zeg! Ik begrijp dat Gravatar niet meer verwijderd kan worden, in ieder geval niet met één of twee klikken. Ik heb nu iets veranderd in mijn accountinstellingen, kun jij zien of het nu goed is?

 8. A ja, dat is een fout van WordPress. Mijn pagina heette eerst ‘stefanieswereld’, deze heb ik weken terug veranderd in ‘schaapschrijft’. WordPress heeft de neiging om de oude links nog wel eens te gebruiken, vooral als je berichten via mail krijgt. Ik weet niet hoe dit kan of anders ingesteld kan worden, de pagina bestaat niet meer.

 9. Welke link bedoel je? Bij deze specifieke reactie heb ik geen link geplaatst, ik weet wel dat WordPress soms gek doet ..

 10. Oh wauw, wat een prachtige foto’s zeg!<3
  Lijkt me ook super gaaf om 'live' mee te maken en te zien.

 11. schitterende opnamen , ja die jongen en hond zijn ook mijn nummer 1
  hopelijk was het de laatste nachtdienst en kon je opdrogen en slapen
  en natuurlijk om andere schoenen gaan shoppen :)

 12. Wow, die foto van de jongen met zijn hond, prachtig. Je moet er wel wat voor over hebben maar de foto’s zijn prachtig geworden.
  Hoewel de titel wat anders doet vermoeden past het perfect onder de plaatjes.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top