Koningsdag

Koningsdag

Koningsdag

Toen ik mijn rooster kreeg was ik zwaar verbaasd, ben ik nou gewoon een feestdag vrij?! Ik besloot er meteen een compleet hek omheen te bouwen en een grote X erop te zetten. Ik ben niet beschikbaar en al regent het, ik kom niet. Al stort de boel in, ik neem mijn telefoon niet op. En zo geschiedde ik was voor het eerst sinds lange tijd vrij met Koningsdag zonder te ruilen, zonder aansluitende nachtdienst en besloot er ook ouderwets van gaan te genieten.

Niet met een slecht afgestelde viool en dito kind en ook niet met koekhappen en oranjebitter en zeker ook geen kroegentocht tijdens koningsnach. Ik hoef niet te grabbelen, wens ook al niet mee te doen aan één van de sportieve dingen die er worden georganiseerd (ik ben vrij he stelletje gekken beetje buikmodderschuiven zeker). Ik wilde dit jaar ook niet Koningsdag vieren voor een beeldscherm om te zien wat Maxima nou weer aan heeft. Ik wilde ook niet naar Amsterdam om vervolgens fucking spijt door al die drukte te krijgen. En nee ik trek ook niet mijn mooiste oranje shirt aan, want die heb ik niet. Wel trok ik mijn telefoon een oranje hoesje aan die ze verkeerd opgestuurd hebben en dus gratis was.

Nee dit jaar wilde ik de verjaardag van onze Koning heel burgerlijk vieren, door hem te vragen hoe oud ‘ie nou eigenlijk geworden is. Maar ja Groningen vond ik een beetje te ver en dus bleef ik maar in de buurt en slenterde in verschillende dorpen over de vrijmarkt om teveel aan een kussen, tompouces en een stapeltje boeken uit te geven. Om vervolgens toe te kijken hoe Frans een opvouwbare emmer uit de Tweede Wereldoorlog tussen een stapel donkergroene vodden vandaan trekt en er vervolgens welgeteld 1 euro aan uit geeft aan iets wat normaal 50 kost en dan nog niet eens echt oud is. Ik denk dat ik volgend jaar maar weer gewoon ga werken.

16 thoughts on “Koningsdag

 1. Ik heb maar zelden door werk de Koninginnedag/Koningsdag hoeven missen. Een enkele keer door verplichtingen in het buitenland. Kniezend over de gemiste kansen. Ik ben van de vrijmarkten. Dwaal er graag overheen en kom altijd met iets thuis wat ik niet had willen missen. Elk jaar een vroeg-op-pad-oefening, dan aan de koffie met taart bij schoonmama, de tassen legen thuis, daarna opnieuw naar een ander deel van de stad. En onderdompelen in het plezier. We stoppen met lopen bij een banketbakker waar we elk jaar een heerlijk kroketje eten met een oranjebittertje. Enn dan weer terug naar de plek waar de auto staat. 17.300 stappen dit jaar. Slenterstappen tellen dubbel. Maar ik kijk alweer uit naar de volgende Koningsdag…

 2. Ach je was vrij en wat je dan doet mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Uiteindelijk kwam het dus nog goed, wie wil er nou géén dolgelukkig man naast zich hebben;-)

 3. Wat is dat toch met mannen? Je neemt ze mee – anders voelen ze zich thuis zo alleen – maar ze wekken de indruk dat ze zich vervelen. Maar steevast valt hun oog op iets bijzonders.
  Jij had toch maar mooi een vrije dag en je hebt ‘m genut ook!
  Lieve groet

 4. Toch lekker zo’n dagje zonder verplichtingen! Haha.. jullie hebben je dus toch wel even in de menigtes begeven?

 5. De koning gaf ik een rolletje drop voor zijn verjaardag.
  Hij was er blij mee!
  Samen in de bossen van Zeist gefietst, waar het heerlijk rustig was.
  Top voor jou, een vrije koningsdag.

 6. Lekker toch, om je eigen vrije dag een beetje in te delen. We hebben bijna de hele dag op de bank gehangen en het was glorieus! Het is ook rustig bij ons op 27 april, want de vrijmarkt en feesten zijn in het centrum. Dus iedereen is lekker weg uit onze buurt.
  Dit jaar zelfs geen oranje tompouce! Ik heb genoten.
  Jammer dat het voor mij geen vrije dag was (nog geen baan :P)

 7. Hoi Liesbeth,

  je had toch maar mooi een vrije dag! Ben blij voor je, want dat zijn echte kadootjes.
  Ik vind dat onze koning het prima doet, maar ik doe niets aan zijn verjaardag…
  Nou… niets… da’s niet helemaal waar: mijn buurman ging hier voor de stadsschouwburg doedelzak spelen en schilderijen van zijn vrouw verkopen.
  Dát vond ik leuk, dus ik was al om 9 uur daar en heb voor 5 euro een prachtig schilderij gekocht en genoten van mijn gekke buurman met een kilt aan en die doedelzak. Echt leuk…

  Daarna gauw naar huis om schilderij weg te brengen en naar het strand! Mijn ideale koningsdag is een strandwandeling! Heerlijk… volgend jaar weer!

  groetjes van Dasja

 8. Haha, ik zie het helemaal voor me… Voor mij is koningsdag gewoon een vrije dag, ik heb er niets mee.

 9. mogge Liesbeth
  dus zo maar een roostervrije dag tijdens een feestdag , ongekende luxe :)
  als ik het al eens zo trof , kwam er altijd wel een collega vragen om te ruilen :) en ik deed het dan ook nog
  maar jij genoot nu dus van de vrijmarkt en het geluk dat Frans had :)
  geniet de dag

 10. ja, je moet er ook zelf wat van maken, of niet natuurlijk.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top