De nieuwe dierencollectie van IKEA

De nieuwe dierencollectie van IKEA

De nieuwe dierencollectie van IKEA

IKEA heeft eindelijk een dierencollectie! Vorig jaar hoorde ik al over de nieuwe lijn maar pas vanaf halverwege deze maand is de collectie te verkrijgen, ze heet Lurvig, wat ruig betekent en is gericht op katten en honden. IKEA kwam met het idee voor de collectie doordat veel mensen (en bezoekers) hun huisdier als onderdeel van de familie zien. De collectie is dan ook ontworpen door designers met liefde voor dieren en daarnaast door een aantal dierenartsen in een adviserende rol. De collectie omvat alles wat je voor ze nodig hebt. Van speelgoed, tot kattenbak en van kleedjes tot voerbakken. 

Een paar weken terug was ik al bij IKEA Eindhoven en bekeek de collectie. De kleuren vielen me meteen op, knaloranje, groen, grijs maar ook een bijzondere print in zwart wit. En hoewel de meeste kussens in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, zijn de bedden en banken er alleen in zwart of wit. Ook zijn er speciale onderdelen voor de Kallax-serie. Deze zeer bekende vakkenkast kan dus binnenkort een huisje voor jouw kat of kleine hond worden.

Bij alle onderdelen is er zeer goed gekeken naar het gedrag van de dieren. Katten willen zich graag terugtrekken, soms zelfs in het donker, terwijl honden graag aandacht krijgen, dicht bij de baas zijn en nog liever aangehaald worden. Daarom zijn er verschillende maat bedden en ook verschillende donkere huisjes voor de kat. En omdat de kat nou eenmaal een heel eigenwijs dier is, is zijn huisje op verschillende manieren te gebruiken. Maar er is niet alleen gedacht aan de behoefte van huisdieren, ook aan die van de eigenaren. Zo zijn de kussen hoezen los verkrijgbaar en kan je zelfs het kattenhuisje wassen. Daarnaast kan je door Lurvig binnenkort weer gewoon op je eigen bank zitten, er zijn namelijk kleine banken en mandjes te koop speciaal voor jou hond of kat. Ook is er een ontzettend leuk kastje te koop die als nachtkastje of koffietafeltje gebruikt kan worden en waar jouw kat zich in kan verstoppen. Ik kocht (en werd dus niet gesponsord) een inmiddels zeer geliefd kattenspeeltje en ben zelf zeer tevreden over de onderlegger voor de voerbakjes.

En zijn jullie nou niet beestachtig nieuwsgierig naar de nieuwe dierencollectie van IKEA?

13 thoughts on “De nieuwe dierencollectie van IKEA

 1. De twee katten die wij koesteren slapen het liefst op schoot, bank of bed. Ook de bovenste platforms van krabpalen zijn nog wel ‘in’. Maar al die duur betaalde bedjes en mandjes kunnen we echt vergeten….

 2. Hier geen huisdieren. Wat niet wegneemt dat ik het wèl leuk vind voor baasjes en hun huisdieren. Daar is duidelijk over nagedacht door de ontwerpers.

 3. Nee, absoluut niet!
  Ik kom van een boerderij waar de de dieren ondergeschikt waren aan de mens.
  En waar die dieren écht dier konden zijn en niet in een kleurrijk IKEA kast/hokje werden gestopt.

 4. Ik zag het afgelopen zondag ook. Leuke items zitten erbij. Ach, zolang S&W nog happy zijn met hun door jongste en oma in elkaar geknutselde mandje, de krabpaal en de verstopplek hebben we niets anders nodig.

 5. Ja hartstikke leuk natuurlijk alleen…. onze eigenwijze Beau hééft niet met doosjes,kastjes of hoekjes. Zelfs speeltjes negeert hij en speelt liever met een elastiekje wat ik dan weer niet goed vind. Gelukkig is hij wél enthousiast over de krabpaal;-)

 6. Goeie tip, Liesbeth!
  Ik ga er zo gauw mogelijk weer eens naar toe.
  Gelukkig heb ik een IKEA in de buurt. Ik vind het een heerlijke winkel.
  En gratis koffie ook nog… hahaha…

  Maar goed… de vrolijke kleuren… dat zal de kat een wordt wezen, denk ik… maar mijn oog wil ook wat!

  groetjes!
  Dasja

 7. Er zijn genoeg zaken waar ik dit kan krijgen, ik ga daarvoor niet speciaal naar Ikea, die hier overigens maar 5 minuten hier vandaan is.

 8. Nee, want hier is geen IKEA, dus kom ik daar ook niet. Er is wel een Leenbakker en er is een Jysk en er is nog wel meer.

 9. Goed voor alle dieren baasje.Ik hen geen huisdieren meer zou dom zijn op mijn leeftijd bnog een nieuw huisdier te nememWant waar moet dat dier dan naartoe als er wat met me gebeuren zou?

 10. Rosa heeft zich de tweepersoonsbank toegeëigend dus we kunnen wel een bankje voor haar gebruiken.
  Die Zweedse namen vind ik altijd zo geweldig. Ik moet ze altijd hardop uitspreken tot groot ongenoegen van Joris.

 11. Ik haal de spullen voor onze katten in een dierenspeciaalzaak.
  Ik ben wel benieuwd naar de catalogus van IKEA.

Comments are closed.

Back To Top