Klussen in de slaapkamer
Thuis

Klussen in huis

Met een vooruitziende blik, haalde Frans en ik bijna een maand geleden al hout om het laatste door mij zo gewenste klussen in huis te doen. Ik ben niet zo van de klusjes want ik ben en niet handig en niet geduldig, maar wel altijd bereid om morele steun te geven. Dat kan de kat ook, dat weet ik, maar die kan niet een in elkaar getimmerd koof omhoog houden, want dat ik wat er nog moest gebeuren. Er moesten nog koven boven de gordijnen.

Gamma
Behalve een groot gebrek aan handigheid heb ik ook vrij weinig verstand van hout, lijm, beugels, schroeven, hamers en de rest van de bouwmarkt. Ze heten bij ij ook allemaal Gamma, dat is makkelijk. We vonden het spul wat we zochten, IKEA hout wat ongetwijfeld anders heet maar wel het overbekende geperste houtprut met witte laag. Voor een klein bedrag werden de planken meteen op maat gezaagd en werd de boel net passend in de Vitara geladen.

Houtprut en gemopper
Eenmaal thuis leek het allemaal een kwestie van in elkaar zetten, maar het past ooit precies en daar Vriendjelief Frans wel heel precies is, maakte hij het nog netter door het recht af te zagen en de afgezaagde kantjes wit te verven. Ik ben opgevoed met ‘je doet het goed if niet’ en dus werd het goed gedaan. 

Bijna af
Ondanks dat het maar houtprut met een laagje is, waren die koven zwaarder dan ik vermoedde. Maar ze zitten met genoeg beugels vast en ik kan er zelfs wat dingen opzetten. Niet al je boeken, vond Frans maar dat was ik toch niet van plan. Met meer gemopper dan vooraf bedacht, want het is onhandige rommel, werden de koven geïnstalleerd en ik kan niet anders zeggen dat ik er dik tevreden mee ben. Nu was ik al erg blij dat afzichtelijk lelijke roze gordijnen vervangen waren door deze lichtgrijze, maar nu de koven de bovenkanten zo mooi afdekken voelt het werkelijk bijna af.

Bijna af ja, normaal zou ik allang de kringlopen afgespeurd hebben naar een paar leuke items ter aankleding. Helaas moet ik het voorlopig nog even doen met wat ik heb, maar dat klussen in huis heeft me prachtige koven opgeleverd en daar ben ik enorm blij mee. 

35 thoughts on “Klussen in huis

 1. Dat ziet er goed uit zeg! Ik ben zelf tot mijn spijt ook totaal niet handig. Anders was ik zo iemand geworden die huizen opknapt. Dat lijkt me zo leuk om te kunnen.

 2. Het staat meteen helemaal áf! Goed dat jullie hebben doorgezet.
  Mijn man is gek op klussen. Je zou zijn kluslijst eens moeten zien. En het moet altijd gisteren af…
  Lieve groet.

 3. Ik snap wel dat je dat wilde. Veel mooier dan zonder. En leuk dat er ook nog wat kleine dingetjes op kunnen! Fijn zo’n handig Vriendjelief! Bij ons is het andersom. Ik ben handiger dan Vriendjelief. Maar ik ben dan ook praktisch opgegroeid bij mijn vader in de schuur. :-)

 4. Haha, ik ben ook beter in de morele steun! Toen ik nog thuis woonde tijdens de keukenverbouwing van mijn ouders, vonden ze mijn nuttigste bijdrage om gewoon een lange wandeling met de hond te maken… Inmiddels kan ik wel iets meer dan dat gelukkig.

 5. Ik klus het hele jaar door. Niet altijd in huis maar in mijn werkplaats. Telt dat ook? :)

 6. Ziet er echt af uit, Is ook wel de mooiste manier om gordijn rails weg te werken! Extra leuk als er ruimte boven is om er iets op te zetten.

 7. Goed dat Frans een vooruitziende blik heeft.
  De kat is voor morele ondersteuning.
  Het resultaat mag er zijn, zo ben je samen toch wat bereikt. Hans

 8. Hou op hoor, ik heb net een klusje erop zitten. Misschien komt daar zaterdag wel een logje over.

  Love as always
  Di mario

 9. Ik had nog niet eerder van het woord ‘koof/koven’ gehoord. Weer wat geleerd. Ik ben jaloers op mensen die onder andere dit soort dingen kunnen. Het is mooi geworden, maar inderdaad, niet te zwaar belasten want dat spul is zwaar genoeg van zichzelf.

 10. Er kunnen niet veel boeken op, dat was ook het idee niet. Ik wilde het graag afgewerkt hebben en dat is het nu. Wat en hoeveel erop gaat, dat weet ik nog niet. Dat komt wel als we weer ergens heen kunnen.

 11. Hier zijn ze wel open, maar ik ga er al 5 weken of langer niet meer heen.

 12. Tsja, jammer maar het is niet anders, ook de kringloop ligt stil. Ik moet zeggen dat het er professioneel uitziet. Frans kan zo bij VT wonen aan de slag.

 13. Hehe.. ‘Ikea-hout’.. grappige benaming voor meubelplaat! Wat inderdaad veel zwaarder is dan gewoon hout.. dus onderschat je eigen inbreng niet: het vasthóúden maakte het vastzétten vast stukken gemakkelijker. Ziet er goed uit allemaal.

 14. dat ziet er mooi en strak uit

  je kan op m’n blog virtueel wandelen op de Pieterberg via een link van natuurmonumenten :)
  op de paden die wij wandelden mag Willy niet komen hoor
  fijne avond groet

 15. Ziet er gezellig uit. Klussen is altijd een gepruts om het recht te krijgen. Iets bovenop de koven zetten had ik nog nooit bedacht maar het zijn mooie boekenplamken geworden.

Comments are closed.

Back To Top