Thuis

Klussen in huis

Met een vooruitziende blik, haalde Frans en ik bijna een maand geleden al hout om het laatste door mij zo gewenste klussen in huis te doen. Ik ben niet zo van de klusjes want ik ben en niet handig en niet geduldig, maar wel altijd bereid om morele steun te geven. Dat kan de kat ook, dat weet ik, maar die kan niet een in elkaar getimmerd koof omhoog houden, want dat ik wat er nog moest gebeuren. Er moesten nog koven boven de gordijnen.

Gamma
Behalve een groot gebrek aan handigheid heb ik ook vrij weinig verstand van hout, lijm, beugels, schroeven, hamers en de rest van de bouwmarkt. Ze heten bij mij ook allemaal Gamma, dat is makkelijk. We vonden het spul wat we zochten, IKEA hout wat ongetwijfeld anders heet maar wel het overbekende geperste houtprut met witte laag. Voor een klein bedrag werden de planken meteen op maat gezaagd en werd de boel net passend in de Vitara geladen.

Houtprut en gemopper
Eenmaal thuis leek het allemaal een kwestie van in elkaar zetten, maar het past ooit precies en daar Vriendjelief Frans wel heel precies is, maakte hij het nog netter door het recht af te zagen en de afgezaagde kantjes wit te verven. Ik ben opgevoed met ‘je doet het goed of niet’ en dus werd het goed gedaan. 

Bijna af
Ondanks dat het maar houtprut met een laagje is, waren die koven zwaarder dan ik vermoedde. Maar ze zitten met genoeg beugels vast en ik kan er zelfs wat dingen opzetten. Niet al je boeken, vond Frans maar dat was ik toch niet van plan. Met meer gemopper dan vooraf bedacht, want het is onhandige rommel, werden de koven geïnstalleerd en ik kan niet anders zeggen dat ik er dik tevreden mee ben. Nu was ik al erg blij dat afzichtelijk lelijke roze gordijnen vervangen waren door deze lichtgrijze, maar nu de koven de bovenkanten zo mooi afdekken voelt het werkelijk bijna af.

Bijna af ja, normaal zou ik allang de kringlopen afgespeurd hebben naar een paar leuke items ter aankleding. Helaas moet ik het voorlopig nog even doen met wat ik heb, maar dat klussen in huis heeft me prachtige koven opgeleverd en daar ben ik enorm blij mee.