Kerstboom

Kerstboom

The most wonderfull time of the year, het veel gedraaide nummer uit de vorige eeuw schalt alweer regelmatig uit de speakers en hoewel ik dit nummer net zoals zoveel kerstliedjes een beetje walgelijk vind, zat het wel in mijn hoofd toen Frans en ik van de week een kerstboom gingen halen.

Kerstboom

Hoewel het bij de meeste huishoudens een traditie is, is het voor mij al heel wat jaren geleden dat ik een echte kerstboom in huis had. Zelf heb ik namelijk mijn kleine houten met rode pretlichtjes en daarvoor was een klein wit nepding niet mijn smaak. Frans wilde een echte boom en zocht er zelfs één met kluit uit. Of hij hem echt weer in de grond ging zetten, vroeg ik hem. Was ‘ie wel van plan. Mijn vriend is groen mensen, in mijn voor het overgrote deel wit/rode huis hangt zelfs een groen tasje waar ik heel trouw al het plastic en papier in stop. De kliko is al 2 maanden niet aan de straat geweest en ook deze boom gaat daar dus niet eindigen.

Maar voorlopig moest ‘ie de auto nog in. Dat werd gelukkig op, want zo’n groot fan ben ik niet van dit soort bomen. Ze ruiken zalig, maar de laatste keer dat ik een boom optuigde was ook het moment dat mijn allergie opdook. Niet feestelijk zo’n dikke, pijnlijke, jeukende klauw. Was ook meteen de laatste keer dat ik een echte boom aanraakte en dus stond ik vrolijk mijn handen warm te houden terwijl Frans de boom vast bond.

Bij de eerste beste bocht bleek de boom wel degelijk goed vast te zitten en dus reden we met Frans zijn niet zo langzame gangetje naar huis. Dat ik die avond de nachtdiensten inging zorgde ervoor dat er eerst gegeten werd en ik nog even een discodut ging doen. Halverwege vroeg ik Frans opeens of hij de boom niet binnen moest halen. Die stond koud op zijn plaats of de eerste sneeuw kwam met grote vlokken naar beneden. Lekker idyllisch niet? Ik draaide me nog eens om en toen ik wakker werd rook, zag en voelde ik die most wonderfull time of the year en vond het opeens zo walgelijk niet meer.

24 thoughts on “Kerstboom

 1. Hier zetten we al jaren geen boom meer… we maken het dan gezellig met andere kerstspulletjes :-)

 2. Het ruikt inderdaad zalig.
  Maar hier ook een echte nepperd :)
  En laatst het stukje gelezen in de krant hoeveel diertjes er in 1 kerstboom mee naar binnen gaan!!!?

 3. In jouw kleine huisje lijkt een kerstboom me ook niet heel praktisch;-) Maar het ruikt altijd lekker een echte boom. Hier staat ondertussen een kleintje met kluit mooi te wezen.

 4. Hier vandaag de boom weer in elkaar gezet en opgetuigd. Altijd een hele klus, maar ook wel weer gezellig.

 5. Ieder kiest voor wat hem plezier doet.Ik zet altijd een boom,zelfs nu nog als ik alleen ben en zal het blijven doen tot ik er niet meer ben.Maak ook alrijd zelf een deurkrans en heb altijd echte bloemen in huis en zou niet zonder kunnen.Voor mij zijn die dingen sfeervol en niemand brengt me er van af al begrijp ik best dat veel mensen er tegen opzien of er jeuk van krijgen.

 6. Oh wat vervelend zo allergisch.
  Ik ben allergisch voor de kerstverlichting… Al die lampjes en dat draad ?
  Wij hebben een Neppert Niet van echt te onderscheiden. Nou… Als je goed kijkt. Maar de geur van een echte mis ik wel. Doet mij denken aan vroeger.

 7. Zolang ik er maar niet aankom heb ik van naaldbomen geen last. Tot het kerstmis is…. handen en armen vol jeukbultjes, zelfs in het gezicht.
  Daarom heb ik,sinds de kinderen de deur uit zijn, een plastic boom die ik boordevol versier.

 8. Wat een gevecht hè met zo’n boom! Maar wel leuk als ie eenmaal staat!
  Je linkje geplaatst hoor!

 9. Hier zetten we een plastiek boompje uit. De tijd dat we een echte hadden is reeds lang achter ons. Met katten in huis is dit ook niet van de poes.

 10. Bij ons werden de bomen met het decennnium kleiner. Iedere keer vond ik het te veel gedoe. Tot we besloten dat een klein exemplaar voorzien van lampjes en ballen het meest handig was. Die kochten we en gebruiken we dit jaar voor de derde keer. Ideaal. Namaak, natuurlijk, en in een laken verpakt zo op te bergen in de daartoe bestemde ruimte. Beetje andere kerstversiering ophangen en wat lichtjes extra en hup. Sfeer! Kost weinig, spaart het milieu en de sfeer is er dan genoeg. Op 2 januari ruimen we de boel weer op en maken ons op voor een jaar vol vrede en leuke dingen….onverlicht en zonder dennengeuren…dat wel…

 11. Zelf heb ik ook kerstboomallergie. Overigens geen dikke klauwen of een loopneus maar gewoon omdat ik niets snap van die stomme traditie van een boom in je huis, die net zoals de kerstman geen ruk te maken heeft met dit feestje. Verder wens ik jou natuurlijk fijne kerstdagen en vreten op aarde :) Aangezien mijn ontvanger in deze tijd van het jaar niet staat afgestemd op skyradio snap je vast wel waarom ik dit tubetje niet af ga spelen :)

 12. Een mens is aan verandering onderhevig, dat blijkt maar weer. Ineens een kerstboom in huis.

 13. Ik heb ook de bomen afgezworen, leuk als ze net staan, maar als ik hem moet afbreken is het een ramp. Ik ben allergisch voor die naalden… Na afbreken ben ik net een Michelin mannetje.

 14. ik heb ook geen bomen in huis , vind ze mooier in het bos hier achter en zie de dus elke dag , waarom zo’n ding in huis halen dan , dood als het is :(
  maar ik vind het wel een pracht idee van dat manneke van jou om je zo te verrassen tijdens jou discoslaap ??? de boom op te tuigen :)
  geniet er van , op afstand

 15. Ja, ook voor mij liever geen boeket, zij geven ook vaak dat effect.. alles is begonnen met een zeer sterke allergische reactie op kiwi. De dokter noemt het ‘kruisallergie’ Mijn lichaam verwart pollen en stuifmeel met kiwi. Dus liever ook geen fruitmand met kiwi.

 16. Pff bij mij beperkt het zich tot jeuk. Maar bij mij ook geen snijbloemen in huis. Die stervende dingen mag een ander van genieten.

 17. Ik heb nooit een boom, maar verzamel wel foto`s van andermans bomen! Het is zo`n gedoe altijd, en toch doen de mensen het.

 18. Er zijn ergere dingen… maar ik kan er niet mee leven in huis. Jeuk, tranen en vooral verstopte neus. Dat heb ik ook van de voorjaarsbloeiers.

 19. Ook ik heb last van kerstbomenallergie. Hij komt er niet meer in want dan slaan mijn sinussen weer dicht.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top