Bibliotheek op het station
Boeken en films

Bibliotheek op het station

Sinds 2011 bestaat Bibliotheek op het station. De eerste vestiging is geopend op station Haarlem. Kortgeleden opende de tweede op Rotterdam Centraal en van beide wist ik tot voorkort nog niets af. Met een boek onder een steen geleefd gok ik zo.

Op station Haarlem is de vestiging geopend in het voormalige seingebouw op het middenperron. Daarmee is het per direct één van de mooiste bibliotheken van Nederland èn de eerste stationsbibliotheek. De bibliotheek is klein, knus en voorzien van meerdere computers met zelfbediening. Tevens zijn er 10 zitplaatsen met oplaadpunt, wifi, koffieautomaat en een collectie van 2000 boeken. Dat lijkt weinig maar deze kleine bibliotheek is gespecialiseerd in de nieuwste boeken en is gericht op forenzen. Buiten de spits is de bibliotheek gesloten, toch kon ik door het raam een goed idee krijgen van dit voormalige seingebouw.

Hoewel er pas twee stationsbibliotheken zijn is het in de toekomst de bedoeling dat je een boek in de ene bieb kan lenen en in de ander terug kan brengen. Voor nu laat ik jullie even genieten van deze sfeervolle kleine bibliotheek die van mij heel veel navolging mag krijgen

10 reacties