Bibliotheek op het station

Bibliotheek op het station

Bibliotheek op het station

Sinds 2011 bestaat Bibliotheek op het station. De eerste vestiging is geopend op station Haarlem. Kortgeleden opende de tweede op Rotterdam Centraal en van beide wist ik tot voorkort nog niets af. Met een boek onder een steen geleefd gok ik zo.

Op station Haarlem is de vestiging geopend in het voormalige seingebouw op het middenperron. Daarmee is het per direct één van de mooiste bibliotheken van Nederland èn de eerste stationsbibliotheek. De bibliotheek is klein, knus en voorzien van meerdere computers met zelfbediening. Tevens zijn er 10 zitplaatsen met oplaadpunt, wifi, koffieautomaat en een collectie van 2000 boeken. Dat lijkt weinig maar deze kleine bibliotheek is gespecialiseerd in de nieuwste boeken en is gericht op forenzen. Buiten de spits is de bibliotheek gesloten, toch kon ik door het raam een goed idee krijgen van dit voormalige seingebouw.

Hoewel er pas twee stationsbibliotheken zijn is het in de toekomst de bedoeling dat je een boek in de ene bieb kan lenen en in de ander terug kan brengen. Voor nu laat ik jullie even genieten van deze sfeervolle kleine bibliotheek die van mij heel veel navolging mag krijgen

10 thoughts on “Bibliotheek op het station

  1. Dat verdiend navolging. Vooral het idee dat je het geleende boek in om het even welke bib kwijt kan, vind ik heel handig. Jammer dat er tot nu toe slechts twee zijn. Plus zitplaatsen met oplaadpunt, wifi, koffieautomaat en uiteraard een collectie van boeken – wie zou er nog naar de Starbucks willen gaan? ;-)
    mvg

  2. Nou, volgens mij heb ik onder de steen naast jou gezeten hoor, want ik kende dit ook niet. En op Rotterdam een?? Nou, als ik er van de week nog een keer kom ga ik gelijk op zoek :-)

  3. Dat lijkt me een goed idee voor mensen die veel treinen of in de buurt van zo’n station wonen.

  4. een goede zaak en zeker straks als je het geleende boek ook elders kan terugbrengen
    Haarlem heeft een schitterend station en dus nu ook de mooiste bibliotheek :)

Comments are closed.

Back To Top