Feest van Licht Museumpark Orientalis

Feest van Licht Museumpark Orientalis Heilig Landstichting

Feest van Licht Museumpark Orientalis

Van de zomer bezocht ik dit prachtige park al en al weken keek ik er naar uit om samen met Frans terug te gaan naar Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Want kerst, of Feest van Licht, heeft een speciale sfeer en al bij het betreden van het park voelde ik die.

Het Feest van Licht is de winteropenstelling van Orientalis. Dit Museumpark is gericht op het leven van 2000 jaar geleden en brengt daar de 3 belangrijkste geloven aan bod. In de winter is het park prachtig versierd en wordt op een ontspannen en vrije manier het kerstverhaal verteld.

Verlichting zover mijn oog reikt, versierde bomen, zachte kerstmuziek en in de verte, voor wie het wil zien, een enorme ster. De lichtjes leiden langs het eerste restaurant, hierbinnen de mooiste miniaturen ik geniet maar laat me nog niet tot iets lekkers verleiden. Daarboven aan de heuvel is het binnenmuseum waar verschillende prachtige kerstalllen te zien zijn. Gedurende alle dagen zijn hier optredens, waaronder muziek en theater.

We wandelen verder naar het Beth Juda, hier in het Joodse dorpje klinkt prachtige vrolijke muziek en de gastheer stookt het vuur nog eens extra voor ons op. Geen overbodige luxe, hoewel de zon schijnt, is het niet warm. Maar de aankleding die is dat wel, prachtig grote kerstverlichting en vele twinkelingen in de bomen. Het park ademt Licht, ademt de sfeer van toen maar ook nu. We treffen als engelen verklede kinderen, luisteren stil naar een in warme tent verteld verhaal. En doen ons dan te goed aan een beker warme chocomelk.
Als we verder wandelen treffen we in de sfeer gekleed personeel, bij hen 2 heerlijke eigenwijze maar lieve ezels. Niet veel later voegt ook kameel  Fatima zich bij het gezelschap. De vuurkorven worden aangestoken en terwijl de zon zakt, mogen kinderen en volwassenen een ritje op de kameel. Kom naar Orientalis want daar kennen, weten en vertellen ze ècht over het Feest van Licht.

Betaalbaar: €8,- (7,- via de website)
Kindvriendelijk: Ja! (Vraag naar de verkleedkleding bij de kassa!)
Bereikbaarheid: Bus voor de deur.
Combineren met: De Cenakelkerk ook mooi als je niet gelovig bent!
Voorzieningen: Alles wat je je kan wensen.
Openingstijden: 16 december t/m 7 januari 11.00 – 17.30 uur
Website: Feest van Licht en het Museumpark

16 thoughts on “Feest van Licht Museumpark Orientalis

 1. Wat heb je dit mooi neergeschreven en ziet er best gezellig uit.Mooie foto’s.Ik g morgen met de trein naar Brugge naar het snow en ice festival

 2. Ja klopt ze hebben er lang gleden een bedevaartplaats van gemaakt dat was Heiligland Stichting toen Bijbels openluchtmuseum en nu Museumpark Orientalis. Het is ontzettend leuk park. Mooi gelgen ook.

 3. Ziet er geweldig leuk uit. Ook even wat afbeeldingen gekeken op Google. Je waant je er in oosterse sferen

 4. Mooie foto
  Wat een leuk idee…..bedankt voor de tip (wel eindje rijden)

 5. Ja, een prachtig park. Nog nooit aan gedacht om in deze tijd van het jaar er naar toe te gaan.

 6. Ben er nog nooit geweest, was vroeger de Heilig Land Stichting, of is dat nog zo.
  De foto’s zijn leuk geworden, er is veel te zien en ook erg afwisselend. Hans

 7. Lijkt me inderdaad dé maniet om de drie grootste geloven te leren kennen.. Leuk gedaan

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top