Kamperen

Een momentje bij de camping winkel

Kamperen

Ik reed voorbij een camping winkel. Nou ja reed voorbij als in stilstaan en schuilen voor de regen. Ik had beter door kunnen fietsen niet omdat het harder ging regenen maar door de mensen die langs liepen.

Als eerste stopte er een man zijn auto was er één uit het jaar kruikie en nou ben ik daar wel aan gewend maar het was geen donkergroene wagen van historische waarde met charmante chauffeur. Dit was er één waar de rookpluim rond hing en dan heb ik het nog niet over de auto. Ik bedankte vriendelijk. Tegen de tijd dat er zoveel rook van mij afslaat moet ik toch eerst dood zijn.

Het waaide flink en ik ging verder onder het afdak staan. Naast me stond zo’n schudtent even in de wind houden 4 haringen in de grond en klaar. De scheerlijnen en tegels in de tent verraadde dat dit ding sneller weg is dan opgezet en dat heeft niets met de wind te maken. Terwijl ik die tent bekeek kwam er een vrouw aanlopen. Met een opgeschoren nek met poedelkapsel korte broek bruine benen hempie en enorme schoenen keek ze me afkeurend aan. Het zeek van de regen dus helemaal niks aan mij dacht eraan op de fiets te stappen toch riep die poedel; een beetje regen smelt je niet van. Mens schud je uit en kwispel fijn verder.

Inmiddels was de bui nog niet een beetje minder, naast me stond een gozert van de winkel. Met een smoes om een peuk te roken stond hij me over iets heel smerigs te vertellen. Glamping. ‘Ieder zijn ding, zei ik hem, maar nee dank u je bent niet onknap er is vast wel ergens een gegadigde. Knap niet rap, duurde het even eer hij zijn scheerlijntjes weer recht had. O nee mevrouw glamping is luxe kamperen. De waarschijnlijk stomverbaasde blik om mijn gezicht vertelde hem door te praten en zo kwam ik er dus achter dat er mensen zijn die het fijn vinden om te camperen als ze de tent maar niet op hoeven te zetten, of de vouwcaravan en als het kan willen ze ook gewoon van alle gemakken voorzien zijn, inclusief koelkast, vast bed en koffie beter dan senseo.

‘Waar is de tijd dat met een pleerol de camping over, een twijfelachtig luchtbed en kutten met haringen en scheerlijnen in de regen gewoon bij kamperen hoort?’, vroeg ik hem. “Mij moet je het niet vragen, ik heb nog nooit gekampeerd en ga het niet doen ook, niet aan m’n baas vertellen hè”. Hij piekte zijn peuk de straat op en flapperde met zijn korte broek en birckenstocks de winkel weer in. Ik keek nog eens naar de typisch Nederlandse zomer en reed de regen in, dichterbij kamperen dan dit ga ik voorlopig ook niet meer komen.

20 thoughts on “Kamperen

 1. Ja zo is het heerlijk. Ik was wagenziek al dat rijden was niks. Had wel een goede tent maar nu met al die techniek camera enzovoort ga ik echt niet in een tent liggen.

 2. Kamperen, geweldig!!!We hadden een caravan in Bezier staan.
  Als we op vakantie gingen hoefden we maar door te geven naar welke camping we gingen en op welke plek we stonden.
  Dan reden zij onze caravan daarheen, en hoefden wij op de dag van aankomst alleen maar de voortent op te zetten.
  Wij vonden het echt geweldig!

 3. Ik ben nog nooit gaan kamperen en je zal mij dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit zien doen. Echt mijn ding niet. Geef mij maar een warm bed ;)

 4. Mijn ouders waren meer van de pensions en hotels, dus het kamperen zat er niet in. Al deden we het twee keer. In Limburg. Eerst met een tent die een oom van ons had geregeld. Met het hele gezin er in. Maar ondanks het gezellig zoemende gaslampje was het een en al ellende toen er een soort natte moesson met donder en bliksem losbarste. De volgende dag alles zeiknat. Mijn ouders vloekten een eind in de rondte en samen met oomlief werd de tent in de Chevrolet geflikkerd die als vervoer diende. Een paar jaar later logeerden we na een noodgeval rond mijn broer wiens brommer het precies op de Cauberg in Valkenburg liet afweten, in de stationwagen van pa. Geen natte voeten, niks, terwijl het buiten heftig regende. Weer prut buiten, maar in die auto goed te doen. Al was het wel krap. Nadien heb ik het afgezworen. Ik zie er niks in. Moet minstens iets van een stacaravan zijn wil ik het leuk gaan vinden.

 5. wij kampeerden veel met het gezin vroeger
  op 1 camping of zeg een rondje IJselmeer fietsen van camping naar camping
  voor mij hoeft het nu echt niet meer :)

 6. Haha, waar is de tijd dat we met het luchtbed uit de tent dreven, niets eens wakker werden, onder de geul in stroomden… Waar de leiding van het kamp ons uit de rivier viste… Watjes zijn het nu, kamperen op een hotelkamer, dat is spannend…

 7. Nee niet meer en das vooral omdat ik tegenwoordig reis met tablet en camera, ik zou niet meer kunnen slapen.

 8. Camperen is tegenwoordig veel moderner en schoner en niet meer zo primitief. Dat kan natuurlijk wel, want de mogelijkheden zijn enorm. Maar wel voor de liefhebber natuurlijk, en dat ben jij duidelijk niet.

 9. Ja, eerst kamperen, nu glamping verblijf de tijden veranderen.
  maar beide hebben niet meer mijn voorkeur. Hans

 10. Ik kampeer al jaren heel het jaar door.De tenten zijn tegenwoordig luxetenten daar komt geen druppel door en de slaapzakken daar kan je mee naar de Noordpool.Niets heerlijker dan op een rustig plekje ,langs een rivier de dag zien opkomen met de morgendmist hangend over het water zien optrekken. .Glamping is de laatste jaren erg opgekomen en kost zoveel als een hotelovernachting en zegt me niets.Heb graag mij eigen netjes verzorgd eigen materiaal en een salon in een tent???ik ben meestal buiten en als het giet lees ik een boek.Ik vind kampern echt ontsnappen aan alle sleur in het leven

 11. De enigste keren dat ik heb gekampeerd was met Lowlands en dat was ook genoeg. Je deed geen oog dicht en het is een wonder dat we niet met tent en al zijn weggedreven.
  Maar je weet het weer heerlijk te verwoorden, ik zie dat poedelkapsel voor me en krijg er de kriebels van ?

 12. Kamperen kán best aardig zijn maar dan in een warm land waar je voor een habbekrats “buiten de tent”kunt eten. Dat geknoei met gasbrandertjes en geultjes graven is ellende. Een troost, ook het luxe kamperen kan me niet bekoren.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top