Is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster

Is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster

Is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster

Ruim voor het eerste vaccin de Nederlandse grens bereikte waren er al diverse berichten over het vaccinatiebewijs. Een officieel blaadje wat bewijst dat je je hebt laten inenten tegen Covid-19. Met de komst van dit bewijs kwamen vrijwel meteen de berichten dat je als mens bepaalde locaties niet mag betreden zonder zo’n bewijs en het eerste wat ik dacht is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster?

Symbolische steek om van te walgen
Vol trots werd van de week de eerste spuit in een arm gefrot met wat het begin van het einde zou moeten zijn. En niet ergens maar daar waar de corona ellende zogenaamd is begonnen in Nederland. Wat een wansmaak van een omschrijving! Toen hier in Brabant vanaf 10 maart al niks meer mocht bekten mensen nog op het Binnenhof en neukten ze nog op de Wallen. En nu moet er opeens symbolisch begonnen worden met vaccineren in wat ooit een vuurrode vlek was daar in dat verre Brabant? Sterker nog die eerste steek moest live! Gun echt iedereen zijn 10 minuten faam hoor maar misschien hadden ze live moeten gaan toen de eerste corona patiënten daar binnen werden gerold of in een houten jas weer naar buiten.

Mensen denken echt dat ze in de zomer weer naar een concert kunnen als ze voor die tijd een spuitje hebben gekregen.

Voor Joden verboden?
Omdat de vaccins tegen Covid allemaal nog relatief nieuw zijn is er vrij weinig bekend. Niet alleen de bijwerking op lange(re) termijn maar ook de effectieve werking. Er is bekend dat het na 3 maanden nog onverminderd effectief is. Wat over 6 maanden als iedereen het liefst weer van terras tot concert wil genieten? En als er nu al meer vaccins uit een flesje getrokken worden dan allereerst de bedoeling was, wie zegt dan dat het allemaal nog werkt in augustus? Dan heeft zo’n officieel blaadje als een vaccinatiebewijs ook geen nut. Maar nee er werd niet over onoverkomelijke dingen gesproken, geen afscheid van ouders of directe familie in het buitenland, nee er werd gesproken over concerten zonder 1,5 meter afstand en dan alleen voor mensen die zich hebben laten vaccineren. Zet het op een bordje bij de deur en het doet mij aan ‘voor joden verboden’ denken. Mag ik nog naar het park en met de tram?

Een vaccinatie betekent niet dat je niet meer besmettelijk bent.

Top 20 rijkste land van de wereld begint als laatste aan vaccineren
Waar in andere landen al eerder begonnen werd met inenten was Nederland het allerlaatste omdat de administratieve rompslomp nog niet op orde was. Want er moet natuurlijk wel geregistreerd worden wie een inenting heeft gehad en niet. Welke letter komt straks in mijn paspoort? Dat is uiteraard erg handig als je vaccin toch zo lekker niet blijkt te werken -of erger-. Maar ook weer een toplocatie om een lekkere hack op te zetten uiteraard. Er is nog weinig over de vaccins bekend maar de basis van het vaccin bestond al voor 2020, tis niet dat die farmaceuten achterover konden leunen in de jaren hiervoor.

Kennis over vaccins komt met de jaren
Een simpel voorbeeld, ik moest lang geleden voor mijn HPV-vaccinatie, dat krijg je als meid, maar moest die minder dan 24 uur voordat ik een examen moest schrijven laten zetten. Had wel wat anders aan mijn hoofd en belde of het later kon. Uiteindelijk haalde ik toen die inenting niet en werd een paar jaar geleden bekend dat die inenting niet alleen niet werkt maar zelfs averechts werkte! Opvallend feitje wat toen met een klein rotstukje in de krant bekend werd gemaakt. Oké ik deed 20 jaar geleden examen maar het heeft daarna nog jaren geduurd eer bekend werd dat die inenting in ieder geval niet effectief was. En dat is met het dus ook met Covid-19 vaccins, er zijn onderzoeken er is een registratie maar er is geen zekerheid. Niet met bijwerkingen op langere termijn, niet met medicijnen en niet met ziekten. En wie weet werkt het top en hebben ze een prachtproduct ontworpen.

Zullen we ons eens voor één keer niet als gierige Hollander voordoen?

Gierige Hollander over Pfizer vaccins
Alle gegevens gaan in een centrale database zodat precies bekend is wie welk vaccin heeft gekregen. Wel zo veilig, maar ook vragen om ellende. Want wat als je een vaccin hebt gekregen wat niet goed functioneert na een jaar? Gaan we uit van een goede registratie in het land wat als laatste begon met vaccineren? Ik wil toch wel even dat flesje zien waar die spuit uitgehaald wordt. Inmiddels gaat het alweer over tekorten en geld ook. Nee hoor uit dat kleine Pfizer flesje kunnen best 2 vaccins meer getrokken worden dan de farmaceut erop heeft laten zetten. Daarom regering met Rutte voorop zullen we ons eens voor één keer niet als gierige Hollander voordoen?

Het verplicht stellen van een vaccinatiebewijs is een vorm van discriminatie.

Ademtest
Normaal duurt het jaren en jaren om een vaccin te maken. Die jaren van onderzoek trekt een berg geld binnen. Is het dan niet een beetje vreemd dat het nu wel snel kan? En waarom dat bizarre verschil in prijs? Leuk foutje van die Belgische politica om het even te Twitteren. Das geen foutje dat was bewust hè.
De basis voor het vaccin lag trouwens al klaar na jarenlang onderzoek, mag ik dat ook een beetje vreemd vinden? Covid-19 was toch nieuw? En als het dan toch om de basale dingen als het en masse bezoeken van een concert gaat, waarom wordt er dan niet gewerkt met ademtests? Uiteraard heeft dat een organisatorisch aspect, maar hoeveel volk vergeet zijn legitimatie niet? Laat staan dat er een officieel document als een vaccinatiebewijs bij ons gedragen moet worden. Dan is een ster op de borst naaien toch makkelijker.

Het vaccinatiebewijs werd door de Tweede Kamer (gelukkig) een ethisch vraagstuk genoemd, want dat is het ook. Ethisch onverantwoord om precies te zijn want als het om zoiets banaals als concerten en ander vermaak gaat dan is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster. Kijk mij eens een brave meegaande burger zijn kan ik toch naar Guus of de Snollebollekes. Gelukkig heb je als mens het rechts zelf te bepalen wat je in je laat steken en gaat dat net als onze politieke voorkeur helemaal niemand wat aan. Je bent niet verplicht je te laten behandelen. De gevolgen zijn hoe dan ook voor jezelf ook als een vaccin bijwerkingen heeft. 

42 thoughts on “Is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster

 1. Ik ben gewoon gestopt met lezen erover, de kans dat we er iets van krijgen is er naar groot is het niet. Maar of we nou inenten of niet de gevolgen zijn voor ons. Dat je sat moet als je met een vol vliegtuig weg wil snap ik nog, maar ik pas voor het dwangmiddel als het iets als een café is. Als ze bang zijn voor een zoveelste uitbraak is het open gooien van horeca en musea gewoon niet veilig. Dat bleek vorige zomer wel.

 2. Ik kan de vergelijking in zoverre plaatsen dat we nog nooit zo’n machtige overheid hebben gehad, die nog nooit zo makkelijk in staat is geweest om grondwettelijke vrijheden van ons af te nemen (en dat ook doet in het belang van veiligheid). In Oostenrijk is al bepaald dat mensen die zich niet willen laten inenten inderdaad ook met vrijheidsbeperkingen te maken krijgen. En de Pfizer vaccin… dat wordt er m.i. echt veel te snel doorheen geramd. Ik lees over mensen in het buitenland met verlammingen, stekende hoofdpijn… dat baart me wel echt zorgen.

 3. Tjongejonge,
  Wat zijn jullie snel lichtgeraakt…..en mensen die snel lichtgeraakt zijn, zijn snel bevooroordeeld! Hoeveel Joden zijn er omgekomen wereldwijd in de Tweede Wereldoorlog?…. en hoeveel MENSEN in het totaal, ik meen gelezen te hebben 55 miljoen. Te triest voor woorden! Deze oorlog had nooit mogen gebeuren! Zowel Joden als andere medemensen hebben het leven gelaten! Een grote berg ellende hebben de jaren ’40-’45 nagelaten! Een zwarte pagina in de wereldgeschiedenis!

  Ik vind de vergelijking van Liesbeth passend voor haar persoon. Ik ken Liesbeth alleen van het blog en weet dat zij het hart op de tong heeft. Het ligt in haar geaardheid lezers te prikkelen en wakker te houden. Het is haar wederom gelukt, en dat niet ten koste van het vermeende bagatelliseren van pijnlijke ervaringen of geschiedenissen van mensen(-groepen).

  Ik geef om mensen die vredelievend hun nekkie uitsteken en lef hebben dat te doen!

 4. Ik sprak iemand die met meervoudig gehandicapten werkt en die heeft dus geen keuze. Die ontslaan ze ondanks vast contract.
  Daar heb ik dus moeite mee. Want nee niet besmetten maar hé ook geen keus. En ik snap het, heel goed ook maar ik vind dat dubbel. En dan heb je ook de groepsdruk nog in jouw geschetste situatie. Maar die druk is er straks ook wanneer je ergens heen wil, dat je moet laten zien dat je een prik hebt gehad vind ik namelijk privé. Je hoort nu niks meer over de corona app, maar straks gaat dat alsnog via een app geregeld worden. Inloggen via digid en daar lopen straks pubers van 15 mee rond.

 5. Ik hoorde laatst op de radio (weet niet meer waar) dat wel of niet vaccineren ook niet altijd vrijwillig is. Natuurlijk is het je eigen keuze. Maar wat doe je als je een nul-uren contract in de zorg hebt en geen prik wil en je collega’s wel? Daar had ik ook nooit bij stil gestaan. Het is ingewikkeld allemaal.

 6. Inmiddels is dat vaccin ook weer aangepast en las ik erover dat het tegenwoordig een ding is dat meiden niet meer voor uit strijkjes gaan.

 7. Tja ik heb wel geloof in het vaccin maar er is niet genoeg over bekend. Ik geloof dat het oudjes waren die konden deze kleine besmetting al niet meer aan. Heel sneu.

 8. Vanmorgen las ik in de krant dat er al mensen dood zijn gegaan door de bijwerkingen van de vaccinatie. Dat lijkt me nou juist niet de bedoeling. Deze mensen waren waarschijnlijk ook overleden als ze besmet zouden zijn geweest met corona, maar toch.

 9. Met die HPV vaccinatie heb ik destijds flink geworsteld voor mijn dochters. Uiteindelijk hebben we besloten om het niet te doen, in overleg met de meisjes. Ik vond dat een moeilijke beslissing, maar omdat het allemaal zo nieuw was vonden we het een risico. Overigens hebben mijn kinderen verder alle vaccinaties gehad. Mar over die HPV ben ik dus een beetje gestruikeld.

 10. Ik vind juist dit kritisch zijn exact wat er nodig is in deze tijd. Ik vind dit een objectief geschreven stukje en ik zie geen doordraven, helemaal niet vanwege het woordgebruik neuken en bekken.

 11. Persoonlijk wil ik het niet vergelijken met de Jodenster (omdat ik iedere vergelijking Covid (en maatregelen) en WOII te ver vind gaan), maar omdat ik jouw ideeën erover ken, snap ik helemaal wat je bedoelt. Dat die eerste prik live op tv gezet moest worden als ware het de maanlanding vond ik om te kotsen. Ik heb er dan ook niet naar gekeken.

 12. Wie een prik neemt is knettergek, maar we weten, er lopen meer gekken buiten dan er opgesloten zitten. En een bewijs, ja, dat is net als een Jodenster, alleen moest het toen vanwege afkomst en nu kan je laten zien dat je getikt bent, maar die hebben dan wel voorrang in deze gekke wereld.

 13. het is nog best wel onduidelijk wat het vaccin precies wel en niet doet.. Dat maakt het voorlopig nog lastig om doeltreffende maatregelen voor te schrijven. Ik heb geen haast blijf voorlopig gewoon zelf opletten en op korte termijn zeker nog geen prik.

 14. Soms heb je wel eens harde bewoording nodig om over te komen. Ik vind het persoonlijk absurd dat mensen kunnen kiezen voor het vaccin maar bij weigering ervan dingen verboden wordt. En dan heb ik het niet over concert of vliegvakantie maar mijn vermoeden dat dit wel eens veel verder doorgevoerd kan worden. Juist omdat het virus nog lang niet onder controle is. En dan uiteraard vooral omdat de economie moet draaien. En dan over een vaccin waar weinig zekerheid over is op de langere duur.

 15. Ergens klopt deze theorie wel, maar je loopt de kantjes eraf vind ik…
  Het is niet omdat je ingeënt bent, dat je het virus niet meer kan doorgeven…
  In die zin is het nuttig om (héél tijdelijk) beide groepen (ingeënt/niet-ingeënt) zoveel mogelijk apart te houden, om de eventuele verspreiding van corona te beletten.

 16. Je bent weer even lekker op dreef;-) , nee ik lach niet, het is serieus genoeg allemaal. Over die vergelijking …. is toch een beetje appels met peren vergelijken maar als het op jou zo over komt is dat jouw mening en dat mag.
  Heel kort door de bocht, het één was bedoelt omdat men het recht op leven betwiste en het ander is bedoelt om te voorkomen dat mensen ziek worden of erger, Of het ook zo zou werken laat ik dan maar in het midden.
  In ieder geval deel ik je zorgen over de snelle manier waarop er een vaccin doorheen gejast wordt. Maar ieder die de prik wil halen heeft bij voorbaat mijn hartelijke dank, ik wacht nog even op de resultaten over een wat langer tijd.

 17. Ik vind dit een raar en ook wel naar logje. De vergelijking vind ik absurd en had ik juist van jou niet verwacht eerlijk gezegd.
  Ja het gaat verre van altijd goed in dit land, maar dat geldt ook voor andere landen. Ik zou zo graag willen dat iedereen wat meer positiviteit deelt in plaats van allerlei gedachtenspinsels. Wat voegt het toe? Helemaal niets. Iedereen mag kritisch zijn, dat moet denk ik zelfs, maar je kunt ook doorslaan.
  En wat wil je in hemelsnaam bereiken met dat bekken op het binnenhof en neuken op de wallen? Ik weet dat je af en toe de grenzen opzoekt, dat waardeer ik ook heel erg in jou, maar dit had ik niet van je verwacht.

 18. Dit gaat wel heel erg ver Liesbeth, keuzes waren er toen niet. Maar ieder mag zijn mening hebben.
  Je krijgt sowieso een bewijs dat je ingeënt bent en natuurlijk kun je dan nog ziek worden,70% of 90% is geen 100%, maar de kans is een heel stuk kleiner. Nu zeggen veel mensen ook al, niet iedereen die corona krijgt gaat dood. Nee.. maar je zal er maar net bij horen of familie hebben die het meemaken. Ik hoop dat we snel aan de beurt zijn voor die prik. Trouwens, de griepprik wordt gegeven terwijl je dan ook maar 20 of 30% beschermd bent, elk jaar anders want er waren altijd meerdere griepvirussen rond. Als je na een jaar weer een Covid-19 vaccinatie moet hebben zal dat hetzelfde zijn… dat vaccin wordt continue aangepast lijkt mij. En dat de eerste prik publiciteit krijgt is niet alleen in Nederland maar in elk ander land ook.

 19. Ik wil het vergelijk met een Jodenster niet maken. Vind het zelfs een beetje onsmakelijk. Wel / niet vaccineren is een keuze.

  Wat betreft je opmerking over zuinige Nederlanders en meer vaccine uit het flesje halen dan de fabrikant heeft aangegeven. Qua inhoud zit er voldoende in voor 7 vaccines. PUNT. Er is alleen uitgegaan van 5 vaccines omdat de meeste ‘prikkers’ niet ervaren genoeg zijn om de precieze hoeveelheid in de naald te zuigen, maar iets teveel. Dat iets teveel wordt dan weer uit de naald gespoten voordat overgegaan wordt tot het zetten van de spuit in iemands bovenarm.
  Verder zijn de naalden waarmee je de zesde en zevende dosis kunt opzuigen, anders in gebruik, en daar kan ook niet iedereen mee omgaan.

  Wat betreft de normale duur om een vaccin te maken, en de snelheid waarmee deze vaccins ontwikkeld zijn. Normaal gesproken duurt het zo lang vanwege een gebrek aan geld, aan resources, onderlinge communicatie en proefpersonen. Omdat het een pandemie betreft, was er heel veel geld beschikbaar. Daarnaast is de broncode van het virus meteen openbaar gemaakt; worden ervaringen, falen en slagen van onderzoeksrichtingen openbaar gedeeld, zijn een aantal vaccins gebaseerd op ‘oude’ technieken, en een aantal andere op ‘nieuwe’ technieken (mRNA) die ook gebruikt worden in het onderzoek naar een medicijn tegen MS, lijkt covid op SARS en MERS waar ook al heel veel onderzoek naar is gedaan, en last but not least, was het aanbod van proefpersonen meer dan ruim voldoende.

  En ja, alle vaccins hebben (tijdelijke) bijwerkingen. En ja, er kunnen mensen overlijden na het krijgen van een vaccin (zoals nu een aantal ouderen in Noorwegen die bezweken zijn aan de koorts die zij kregen door het vaccin); ja, er kunnen auto-immuun reacties getriggerd worden. Maar wanneer dat gebeurt (zoals nacrolepsie na toediening van het vaccin tegen Mexicaanse griep) is het vaccin de trigger, niet de oorzaak. Als de auto-immuun ziekte in aanleg niet aanwezig is, ga je het van de vaccinatie niet kregen.

  Grote onzekere factor is de beschermingsduur. Die is minimaal 3 maanden … de maximale duur, daar moeten we nog achter komen. Ik denk dat we straks, net als met de griep, het vaccin jaarlijks of halfjaarlijks moeten krijgen. Zeker omdat het virus muteert.

  Wat de eerste prik betreft: waren ze in Den Haag begonnen, was daar ook commentaar op geweest. Wat ik wel denk (ik woon vlakbij een tweede enorme haard) is dat wanneer je tijdens de eerste golf midden in een brandhaard hebt gezeten je er alles aan wilt doen om een tweede haard te voorkomen.

 20. Een Jodenster . dat is wel heel ver gezocht Liesbeth

  en van het virus zijn we nog niet van af..

  Het effect van de vaccins is ook niet duidelijk

  Onze vrijheid is nu wel erg beknopt..maar wat is het alternatief?

  Prettige zondag

 21. Ik vind de vergelijking helemaal niet vergezocht. Dat paspoort, denken we, wordt een papiertje dat je in je zak moet hebben. Maar er zijn al vergaande onderzoeken en er is al mee geëxperimenteerd. Je krijgt dat paspoort met een pleister. Geen SF, denk aan nicotine- en morfinepleisters. Een voor het blote oog onzichtbare tag, die met een speciale lamp (of een smartphone?) uitgelezen kan worden. Een soort tattoo- griezelig idee toch?
  Dat hele vaccin is door de man van Biotech in een weekend (!!!) bedacht. Zijn eigen verhaal en beluisteren in een podcast, geen verzinsel! Het kan een supermiddel zijn, maar voorlopig zijn nog niet alle kinderziektes er uit en is de werking op langere termijn gewoonweg niet te voorspellen.
  Dus wacht ik nog even af. Corona is tot nu toe aan mijn deur voorbij gegaan en ook aan de deuren van al mijn (bejaarde) vrienden en vriendinnen. Wie zich wel wil laten vaccineren, moet dat voor zich zelf beslissen.
  Maar het bevreemdt mij dat we alleen maar focussen op dat vaccin. Medicijnen worden in de ban gedaan, mensen die hierover in alle rust en ernst willen praten, worden van YouTube en FB geweerd. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er wat anders gaande is en dat ons op een akelige manier zand in de ogen wordt gestrooid.
  Het is goed om ook buiten de normale media om te gaan zoeken. Niet alles is geloofwaardig, er zit veel drama en ruis tussen. Maar zo nu en dan komen mensen aan het woord die er duidelijk meer over nagedacht hebben.

 22. De angst voor de bijverschijnselen van die vaccins is niet geheel onterecht. Daarbij is het ene vaccin relatief duur, het andere goedkoop. Maar blijken ze ook onderscheidend te functioneren. Het blijft wonderlijk dat we in pakweg 9 maanden tijd wel een vaccin hebben tegen COVID maar al dik 40 jaar bezig zijn met een echt middel tegen HIV, en dat maar niet echt lukt. Dat je een bewijs krijgt voor dat vaccineren is vermoedelijk vooral een geruststellingsverhaal. Dat je op enig moment niet meer besmettelijk bent voor derden. Dat gold voor die jodenster toch wat anders. Zij die daarmee werden uitgerust wisten een ding zeker, het einde kwam….en sneller dan men wilde…

 23. Mijn hoop is dat we zo snel mogelijk van dit ellendige virus worden verlost, maar ben er een beetje bang voor dat dat niet gaat lukken, nu er alweer een variant is die nog besmettelijker in.

 24. Hè nee, ga dat nou niet met elkaar vergelijken. Het klopt niet. Een jodenster was een brandmerk, en een inentingsbewijs niet. We zitten in een situatie die ongekend is. De enige manier om het virus onder controle te krijgen is vaccineren. Dat heeft de ervaring met andere ziektes bewezen. En ik geloof wel dat dit vaccin goed onderzocht is, sneller dan normaal. Maar het verschilt niet veel van griepvaccins die tenslotte ook elk jaar weer worden aangepast, omdat het griepvirus ook continu muteert.

 25. Pittige vergelijking ja maar niet onterecht. Ik geloof wel dat het vaccin werkt maar wat als het niet tegen een nieuwe variant werkt. Met de snelheid dat het nu gaat zijn we er zeker nog niet vanaf.

 26. Precies, terwijl je ondanks inenting besmettelijk kan zijn.
  Je voor het vliegen laten testen is wat anders dan ergens niet in mogen omdat je niet ingeënt bent. Stellen dat je niet besmet mag zijn dat mag maar met digid laten bewijzen dat kan ook niet door de avg

 27. De vergelijking met een Jodenster vind ik wel een beetje heftig, maar dit is wel waar we naartoe gaan ja. Straks moet je overal een vaccinatiebewijs laten zien, daar ben ik van overtuigd. En dan is het inderdaad nog maar de vraag hoe lang zo’n vaccinatie zijn werk doet. Grote kans dat we over een jaar weer allemaal gevaccineerd moeten worden.
  Eerlijk gezegd ben ik bang dat het nog heel lang gaat duren allemaal en vraag ik me af of we dat virus überhaupt wel onder controle gaan krijgen.

 28. Het gebeurt nu al dat je een negatieve coronatest moet kunnen overhandigen als je bijvoorbeeld een vliegtuig instapt, hoewel ze hier alleen al met oog op de AVG wet niet om zouden mogen vragen. Nu is dat een testuitslag, straks is dat een vaccinatiebewijs. Daar regelen ze bij teveel tegenstand wel weer even een spoedwetje voor hoor.

 29. Ik ben voor een bepaalde vorm van bewijs zoals bijvoorbeeld bij concerten en zo, dus ja. Maar om het te vergelijken met een Jodenster vind ik volkomen misplaatst. Ik denk dat je, als je mee wilt doen aan een evenement, ook een vorm van veiligheid gewaarborgt wilt hebben.

 30. “het kan namelijk nooit dat die bewijzen etcetera dat zijn je eigen woorden. Ik hoorde erover en dat er überhaupt gedacht en gesproken wordt over zoiets, daar baseer ik mijn blog op. En daar stuur ik de link over. Het vaccinatiebewijs bestaat al heb je nodig als je naar bepaalde landen gaat. Het verplicht stellen om iets te bezoeken dat deed me aan het gedrag naar joden in WO2 denken. Daar begon het ook zo zogenaamd onschuldig met eerst registratie. Ik heb nog geen enkel bericht gevonden dat maar iemand uit de Kamer zich ertegen uitsprak, wèl dat ze vanaf maart beschikbaar zijn.
  Een festivalterrein is semi openbaar of besloten daar kunnen ze zo’n bewijs net zo makkelijk invoeren als een gekleurd bandje voor mensen die backstage mogen of te jong zijn voor alcohol. Als je elke bezoeker een ademtest laat doen bereik je hetzelfde en vraag je geen persoonlijke gegevens. Overigens deelde ik een recente link maar was er praat van voor december. 95% wil zich laten enten? Geloof ik totaal niet in, dat komt omdat er gedacht wordt dat het dan over is. Maar hopen op 71 procent mag wel.

 31. Dat laatste bevestigde ik dus met mijn opmerking daarover.. ik heb je stuk heel goed gelezen hoor.
  Opvallend dat jíj ervan uitgaat dat ik dénk dat jij je post nergens op baseert.. want ik weet niet waar jij dát op baseert. En dan: is een opiniepeiling bij de NOS besluitvorming in de Kamer? Er wordt zoveel geroeptoeterd in de media.. die hebben niks beters te doen dan stemming te maken. Pas als er in de Kamer een wet wordt aangenomen dat dat móét, die bewijslast met die vaccinatiebewijzen, staat het vast. Maar aangezien een vaccinatie géén verplichting is, kán dat dus helemaal niet, zo’n wet.. is gewoon maar een beetje logisch nadenken van mij hoor. En ‘driekwart Nederlanders is voor’..? er was ook eerst maar iets van 60% van die Nederlanders die zich in wilde laten enten, maar nu de eerste prikjes gezet zijn, is dat ineens 95% die het daadwerkelijk wél deden..!

 32. Opvallend dat je er vanuit gaat dat ik een blogpost nergens op baseer. Dus hier Met vaccinatiebewijs toegang tot de kroeg? Driekwart Nederlanders is voor – https://nos.nl/l/2361109

  En als je de tekst nog eens leest en dan eens goed dan zal je zien dat ik schrijf dat er al jaren onderzoek was dat ze niet achterover geleund zaten.

 33. Dat mensen de coronacrisis vergeleken met WO II vonden en vinden we allemaal onzin.. maar de vaccinatiebewijzen met Jodensterren vergelijken is dat ook. Het kan namelijk nooit dat die bewijzen gebruikt gaan worden om dingen te kunnen bezoeken.. vaccineren is geen verplichting zoals je al schrijft, dat mogen de mensen helemaal zelf weten of ze dat wel of niet doen. Daar kunnen ze dan later niet op afgerekend worden. Ik vind het wel goed dat vastgelegd wordt hoevéél mensen zich hebben laten inenten.. het zou toch een indicatie moeten zijn voor het percentage immuniteit in een bepaald land.. 70% geeft groepsimmuniteit en dan kunnen er gewoon heel veel dingen weer.. voor iedereen gewoon. Hoe eerder we aan die 70% zitten hoe beter.. dus ik laat me wel inenten.. heb er alle vertrouwen in dat de hele farmaceutische en medische wetenschap ons niet met iets inferieurs in gaan lopen spuiten omdat het snel moest.. juist door de bundeling van krachten kon het zo, op z’n snelst. En er zijn vast al coronavirussen geweest die er sterk op leken en waar al onderzoek naar gedaan is.. wat een kleine voorsprong was.
  Dat die farmaceuten er goud geld mee verdienen is een ding dat zeker is.. but what else is new? er zijn altijd lui die geld slaan uit de ellende van anderen. Enig idee wat één simpele chemokuur kost? Maar wat is een mensenleven waard.. wat zijn véle mensenlevens waard? het is wat het is.

 34. Vind de vergelijking de plank volledig misslaan.
  Heklaas zijn er mensen die hun gelijk willen halen en daarvoor niet schuwen een ander te kwetsen. Hans

 35. Ik vrees dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn… Spuitje of niet. Met dat tempo waar ze hier in Nederland aan de slag gaan kun je de oorlog niet winnen.

 36. Is wel gedaan en ook daar schreef ik een blog over. En maar jammeren over lang haar en etentjes die niet door konden gaan en ondertussen stierven ze met bosjes in het ziekenhuis om de hoek. Maar om dingen nou wel toe te gaan laten als mensen een bewijs hebben, wat een onzin als dat nodig is dan is het gewoon nog te vroeg om dingen te organiseren. Het is wat anders als je naar familie ver weg wil vliegen om afscheid te nemen. Helaas gaat het in dit land altijd over geld verdienen en maar zelden allereerst over sociale zaken.

 37. Met of zonder vaccinatie zal er niet veel veranderen. Er zijn al mutaties die niet te lijden hebben onder dat vaccin. 2021 blijft zoals het was in 2020.

 38. Ik heb in mijn hoofd al zitten dat ik dit jaar niet naar het buiteland op vakantie mag, hoe graag ik ook zou willen. Met een grote groep uit eten… dat duurt misschien ook nog wel een jaar. Maar we mogen het nooit vergelijken met het lijden wat een volk vijf jaar heeft moeten doorstaan tijdens de WO2.

  Love As Always
  Di Mario

Comments are closed.

Back To Top