Ik startte na 4 jaar mijn e-reader weer op

Ik startte na 4 jaar mijn e-reader weer op

Ik startte na 4 jaar mijn e-reader weer op

Was zoals altijd iets kwijt en driftig op zoek toen ik op mijn e-reader stuitte. Schrok een beetje van de staat van het ooit zo mooie hoesje en schrok daarna nog eens want sinds Vriendjelief de knop had gerepareerd had ik dat ding niet meer aangezet en dat is niet slim. Batterijen kunnen lekken en lege accu’s gaan snel kapot. En dus zoefde ik het huis door op zoek naar kabel en oplader om de schade te aanschouwen dan wel te beperken.

Helaas was ik vergeten hoe langzaam zo’n e-inkt e-reader werkt want uiteraard startte de e-reader niet op maar eenmaal aan de kabel deed ‘ie het prima. Of nou ja hij deed het maar ik wist meteen weer waarom ik weer gewone boeken wilde lezen. Maar nu ik het ding toch in handen had besloot ik eens door de boekenlijst te kijken. De laatste keer dat ik dat gedaan heb moet alweer een jaar of 7 geleden zijn en dus was ik benieuwd welke boeken er nog opstonden.

De boeken die er nog opstaan
Als eerste viel mijn oog op James Bowens Bob de straatkat en mijn Vriend Ben van Megan Lloyd, beide boeken voor kattenfans en ik herinner me van beide het verhaal. Maar ik weet ook dat ik van beide het tastbare boek heb gelezen. Sterker nog als ik verder kijk door die lijst die ik jaren en jaren geleden aanlegde, dan zie ik toch wel heel wat bekende titels. Boeken die ik vorig jaar las, zoals Verhalen uit de Ambulance en Oosterschelde windkracht 10. Maar ook boeken die ik nog ergens in een doos heb liggen omdat ik die nog steeds wil lezen.

Gebroken bestanden
Een enkele titel herken ik nu als een -had ik beter niet kunnen kopen-boek, maar veruit het meeste past prima in wat nu nog steeds mijn straatje is. Een enkele titel herken ik niet en helaas willen ook niet alle bestanden (meer) openen. Wat vooral jammer is als met ‘De dag waarop de DDR mijn moeder meenam’, die zoek ik alweer een tijdje. Ik zet me er snel overheen, ik vind het boek wel en zo handig werkt die e-reader ook niet.

Inmiddels is de accu weer opgeladen, beschermt die hoes zo ook nog wel en leg ik de e-reader weer in een lade. Jaren geleden dacht ik nog iemand te vinden die zo’n ding graag wilde maar inmiddels denk ik dat ik hem maar zelf houd. Te oud om iemand blij mee te maken, vermoed ik zo. Een herinnering in mijn telefoon moet ervoor zorgen dat ik dat ding toch minimaal elk jaar eens oplaad. Ooit was ik er dolgelukkig mee maar dat is alweer een hele tijd geleden.

15 thoughts on “Ik startte na 4 jaar mijn e-reader weer op

 1. Elke keer ik op vakantie iemand zie lezen van zo’n e-reader denk ik: ah ja toch wel handig. Maar dan kom ik thuis en vind ik echte boeken weer zoveel leuker haha.

 2. Ik geef de voorkeur aan een echt boek. Heeft ook als voordeel dat je geen stroom nodig hebt om te lezen.

 3. Ik heb zo’n ding nog nooit gehad en dat vind ik niet eens erg.

  Love As Always
  Dimario

 4. Ik lees inmiddels bijna alleen maar op mijn ereader. Heel af en toe koop ik nog een echt boek, vooral omdat dat boek dan in mijn boekenkast hoort te staan.

 5. Een heel enkele keer lees ik tegenwoordig wel eens een boek op mijn tablet van de online bibliotheek, maar dat zal nooit mijn favoriet worden. Geef mij maar gewoon een boek van papier in handen. Daar voel ik me het beste bij.

 6. lezen doe ik sowieso al heel weinig, maar áls ik lees dan toch een gewoon boek. Kan me voorstellen dat zo’n apparaat prettig werkt als het niet om ruimtebeperking gaat.

 7. Ik heb geen e-reader.
  Terwijl ik toch wel veel naar een scherm staar.

  Vriendelijke groet,

 8. Ik gebruik hem alleen in de vakantie. Scheelt gewicht en ruimte, zo groot is ons huis op wielen niet, dus kastruimte is snel met andere zaken opgevuld.

 9. Papieren boeken vind ik ook het mooiste, maar ik geef toe dat een lezen met e-reader alles wel makkelijker maakt. Het neemt in ieder geval erg weinig ruimte in beslag.

 10. Hier echt precies hetzelfde. Ik gebruik hem nu alleen nog als ik even geen biebboeken op voorraad heb. Maar verder heb ik toch het liefst een papieren boek.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top