Ik heb de was verneukt

Ik heb de was verneukt

Ik heb de was verneukt

Ontelbaar vaak is misschien de goede omschrijving wel, als het gaat over de wasmachine vullen. En toch zei ik vandaag tegen mijn vader aan de telefoon ‘pa ik moet hangen, ik heb de was verneukt.’

Van de week kocht ik bij de kringloop een wit houten bakje en een rode kussensloop. Leuke combi en ik zag er al van alles mee gebeuren ook voor de flatleys die ik regelmatig maak. Ik mikte de kussensloop in de wasmand en dacht alleen nog even aan het witte bakje wat ik binnenkort witter ga verven.

Ik heb de was verneuktVandaag was mijn agenda nogal vol, veel telefoontjes, een lijstje boodschappen en jawel die was. Ik sjouwde tussen de telefoongesprekken door de wasmand naar de schuur waar Frans zijn fantastisch werkende bovenlader staat. Mikte de was met een kleurdoekje allemaal bij elkaar. Doe ik al sinds ik hier woon en weet je niks aan de hand. Ik kan zelfs mijn rode handdoeken er gewoon bijgooien, die zijn na veelvuldig wassen op 90 graden wel klaar met kleur afgeven.

Maar vandaag ging het mis, want dat rood van die kussensloop komt zeer dicht bij mijn rode handdoeken en dat zal de reden zijn geweest dat het me niet opviel. Toen de was klaar was viel het me wel op. Ik wist het meteen en deelde behalve ‘ik heb de was verneukt’ ook nog wel een paar andere minder charmante woorden.

De schade viel mee, wat roze hemdjes een prima te vervangen nu ook niet meer wit T-shirt en Frans heeft nu iets minder saaie grijze onderbroeken. Maar terwijl ik de schade aan het beperken was zag ik wel dat mijn favo lichtblauwe blouse nu lila was. Na alles nog eens gewassen te hebben, haalde ik Dr. Beckmann Ontkleurder. Gooide alles in een een paar emmers, hield me precies aan de instructies en liet het een paar uur inwerken.

In de donkere badkamer zag ik het al, de was is nog steeds roze. Behalve mijn Happy Socks, die zijn nu bruin zwart, vaag, goor, lila, nog steeds roze en weggegooid. Eén kledingstuk viel enorm op. Mijn blouse is namelijk niet meer lila en nee ook niet meer lichtblauw, die is godverdomme alleen nog lichtroze door die smerige teringzooi! Dus mocht iemand bij de H&M een lichtblauwe blouse bij de grote maten afdeling zien hangen. Ik hou me van harte aanbevolen en ja ik zal die kussensloop vanaf nu apart wassen.

23 thoughts on “Ik heb de was verneukt

 1. Wat ben ik blij dat ik de was nooit doe. Zou mij vast ook overkomen. Zonde van de kledingstukken die verpest zijn zeg…

 2. Oh zo balen als dit gebeurt. Het is mij één keer overkomen in mijn studententijd. En daar leer je natuurlijk direct van. Het is al zo dat als ik iets heb waarvan ik het gevoel hebt dat het kan ‘afgeven’ ik mijn man echt uitdrukkelijk instructies moet geven om het apart te wassen met gelijke kleuren. Anders gaat het alsnog fout, buiten mijn schuld om. Zo zijn ook al wat dingen onnodig gekrompen, omdat hij de verkeerde was instructies heeft gebruikt.

 3. Zo irritant! Ben je lekker goedkoop uit bij de kringloop, heel verantwoord ook en zo. Dan denk je extra karma-punten te scoren en dan krijg je dit! Grrrrr!

 4. Het kleurdoekje hsd een hoop opgevangen maar niet genoeg.

 5. Vreuselijk!

  Mij is het nog niet overkomen.
  Mocht het ooit gebeuren, zal ik er groen van uitslaan.

 6. Zonde zeg, dat gebeurt altijd met dingen die juist zo lekker zitten. Ik ben ook van de kleurdoekjes. Ook nieuw rood doe ik gewoon in de wasmachine, in de bonte kleurenwas, mét kleurdoekje, dat werkt bij mij tot nu toe altijd goed… Maar ja, ooit zal het misschien ook eens misgaan…

 7. O, dat is zó frustrerend! Ik ben hier altijd extreem bang voor, dus ik was rode dingen vaak eerst een keer ‘alleen’, maar ik moet toegeven dat ik er daarna ook steeds makkelijker mee word. Moet een keer fout gaan…

 8. ?? doet mij denken aan de ” roze ” onderbroken van mijn ex man. Hij trok ze gewoon aan ? maar het inderdaad om te janken als er een favo kledingstuk tussen zit

 9. Tja, dit overkomt iedereen wel een keer denk ik. Maar dat maakt het niet minder vervelend

 10. ja ook mij is dat een keer overkomen , had ik allemaal roze ondergoed , leek de maglia rosa uit de Giro wel hihi

 11. Dat het iedereen wel eens overkomt, koop je natuurlijk niets voor. die verklootte(sorry) blouse, dat is echt erg.

 12. Het overkomt ons allemaal wel eens, meestal omdat er iets van de verkeerde kleur ongemerkt mee de machine ingaat. Heerlijk een bovenlader. Ik heb nu helaas een voorlader omdat de er in Nederland geen bovenlader drogers meer zijn.

 13. Toch mooi iets om over te bloggen. ;-)

  Zelf heb ik het 1x gehad en jaren geleden. Was iets donkerblauws. Sinds die tijd was ik alle kleurige nieuwe kleding eerst een keer op de hand. En als dat goed gaat, mag het de volgende keer bij de gewone was.

 14. Deze dingen komen in de beste families voor.
  Je let even niet op en je wordt gelijk afgestraft. Hans

 15. Alleen zwarte kleding in mijn kast en wasmachine.

  Ja, dat verneuken ken ik uit een ver verleden.

  Hoe je de beste afspraken met jezelf in een wasbeurt toch weer kunt verprutsen.

  Stille groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top