Het jaar 2019 voor mijn blog

Het jaar 2019 voor mijn blog

Het jaar 2019 voor mijn blog

2019 is inmiddels voorbij en vol goede moed begin ik dan ook aan een nieuw blogjaar. De statistieken zijn afgerond en daarom kijk ik nog één keer om naar het jaar 2019 voor mijn blog.

Lay-out
Na jaren van standvastig dezelfde lay-out te hebben ging in december 2018 mijn oude template ten onder aan een WordPress update. Nog diezelfde nacht stoeide ik een nieuwe bij elkaar. In 2019 kocht ik hetzelfde template en paste net die dingen aan die me nog dwars zaten. Daar eindige de veranderingen niet, ik liet een header maken en kocht later ook nog een nieuwe domeinnaam. Liesbethblogt.nl werd in het leven geroepen en hoewel verhuizen nog wel een keer moet heb ik wel alvast visitekaartjes geregeld die heb ik veelvuldig heb uitgegeven.

Drie best gelezen blogposts
Tot mijn verbazing en blijdschap ook wel, zag ik dat dit rijtje in de laatste week nog even veranderde. Eigenlijk stond de narcistische collega uit 2018 namelijk steeds in mijn top drie, maar inmiddels is die in de laatste week een plaats gezakt. Erg leuk natuurlijk want nu is de top drie afgesloten met 3 blogposts uit 2019 (!) en weet ik dat het inderdaad gewaardeerd wordt dat ik zoveel kerststallen bezoek en mijn kaart up to date hou. De top 3:
-Evenementen voor 75 jaar bevrijding
-7 nadelen aan Instagram
-Kerststallenroute 2019

In oktober ging ik gierend over de bezoekersaantallen van het jaar ervoor.

Blog 3000

En de drie slechtste:
Mijn reis met Gobi, wat toch een heel leuk boek was.
Fotoserie: Lente in de mist.
Fotoserie: De beestjes van het Openluchtmuseum.

Met dit onderwerp/serie begon ik
Na de serie Balen die ik in december 2018 in het leven riep, volgde in 2019 de serie Blijigheden. Ik voegde films en boeken bij elkaar omdat ik niet zo heel veel over beide schrijf.
Ook slingerde ik Instagram weer aan. Ik wilde graag op een vlotte wijze foto’s delen bij mijn blog, voorlopig is dit de snelste en makkelijkste manier.
Ook al nieuw, de polkadotquote. Opmerkingen en gedachtes allemaal van mijzelf en met een flinke dosis sarcasme.

Mijn 3000e blogpost kwam online.

En dit onderwerp zei ik vaarwel
Of het voorgoed is weet ik niet, maar ik ben voor nu even gestopt met het boeken reviewen. Ik ben nog op zoek naar een andere opzet, maar vind de blogposts een hoop tijd kosten die ik graag anders gebruik.

Deze kostte bloed zweet en tranen
De complete serie ‘op naar 75 jaar bevrijding’. Ik weet veel over Operatie Market Garden, maar details moet je nakijken. Ik heb met zo’n enorme stapel boeken gewerkt, archieven doorgeplozen en musea gebeld om erachter te komen dat ik daar ook niet alles ging vinden. Het was mooi, maar het heeft me heel heel veel tijd gekost, want die foto’s moesten deels ook nog gemaakt worden, maar ik heb het met plezier gedaan en wil de Tweede Wereldoorlog zeker als onderwerp houden, maar niet meer in zo’n serie.

Deze stelde me teleur
In de week van 75 jaar bevrijding had ik gehoopt meer tijd te besteden aan op dat moment zeer actuele onderwerpen. Helaas hadden we veel last van de ruzies tussen twee clubs waardoor we we pas aan het eind van de week probleemloos het terrein op konden. De tijd en energie die dat vrat zorgde ervoor dat ik veel minder aandacht aan mijn blog hebben kunnen besteden en bewust minder gezellige ervaringen heb laten rusten.

De gekste zoekwoorden
Gedurende het jaar kijk ik er wel eens naar en de meeste kan ik echt wel verklaren, sommigen ook niet. Ik kom nog in een andere blogpost terug op de gekkigheid, maar deel er alvast één.

als je googelt op goedkope troep dan staat mijn blog bovenaan

Drukste dag
Het was tot half december 24 september 2019, ongetwijfeld ging dat over alle evenementen rond 75 jaar bevrijding Operatie Market Garden. Ik was de enige website die alle evenementen online had staan. En niet alleen dat, ook de tijden en locaties. Ik wist beter dan de Britten zelf waar ze de dag erna zouden slapen en toen ze dat eenmaal wisten ontplofte het bezoek aan mijn (Nederlandstalige!) blog helemaal. Dat schema heeft me maanden en maanden beziggehouden en ik weet dat ik er duizenden mensen uit binnen en buitenland mee geholpen heb. Overigens blijft september wel de maand met het meeste bezoek.
Maar toch 26 december 2019 heeft de drukste dag op het laatst verslagen. Ook deze kan ik makkelijk verklaren, ik schreef over de kerststallenroute die we gereden hadden en paste de adressen en missende locaties aan in google maps. Ik had gehoopt op bezoek, gehoopt dat mensen er iets aan hadden maar tweede kerstdag werd mijn drukste dag van het jaar! Ik ben blij te weten dat ik niet de enige ben die kerststallen leuk vind.

Analytics
Sinds begin december heb ik google analytics weer aangeslingerd op mijn blog. Niet omdat ik centen aan jullie wil verdienen, maar puur omdat ik meer wilde weten dan wat Jetpack en WordPress me kan vertellen. Erg leuk om te weten is dat bijna 50% van de bezoekers op mijn blog komt door zoekmachines. Het was me al opgevallen dat veel oudere blogposts nog steeds gelezen worden, nu weet ik dat dat de helft van de aantallen is.
Overigens ga ik nu niet opeens schrijven voor de zoekmachines, ik vind SEO belangrijk, maar een leuke blogposts schrijven veel belangrijker. Wel pas ik oude blogposts aan qua uiterlijk, zinsopbouw, spellingsfoeten en vooral kopjes.

Meeste reacties op de blogposts van dit jaar
Waarom ik een slechte blogger ben
Wat doet een blogger dan de hele dag?
Scheveningen mag branden

Heeft je blog nog iets opgeleverd?
Grijze haren, irritatie en tijdgebrek. O en leuke contacten, heerlijke reacties, kortingsbonnen en -munten en de moed om door te gaan want het blijft een mooie hobby. En daar helpen jullie allemaal bij en ben ik dankbaar voor lieve volgers. Als je nu denkt dat ik dit met sarcastisch tintje geschreven heb dan heb je helemaal gelijk. Maar ik meen het wel. Ik schrijf en fotografeer voor mijzelf, maar reacties maken een blog levend en ik ben dan ook dankbaar voor elk bezoek.

Het jaar 2019 voor mijn blog was het een prachtjaar waar ik met plezier naar terugkijk en waardoor ik met frisse tegenzin moed naar 2020 en vóóruit kijk.

26 thoughts on “Het jaar 2019 voor mijn blog

 1. Hoi Liesbeth, je hebt ook een mooi en zeer afwisselend blog. Ik kom graag af en toe even kijken. En die foto’s zijn echt genieten!

 2. Zo af en toe leuk om te weten en te lezen. Ik kom hier graag langs. Hou van je humor en de liefde voor je dieren en zo nu en dan vind ik de geschiedenislessen erg leerzaam.

 3. Toch leuk om dat allemaal eens te bekijken. Moet ik misschien ook eens doen. Ik kom graag langs om te lezen (en af en toe wat wijzer te worden). En dat sarcasme; daar houd ik van!

 4. veel succes in het nieuw blog jaar 2020, en dat je blogs maar veel gelezen mogen worden!
  en wat veel 3000 blogs zo ver ben ik nog lang niet :-)

 5. Jetpack is genoeg hoor ik wil alleen weten wanneer mn vader op mn blog komt. Stoppen nee.

 6. Hahaha, dat zoekresultaat. Geweldig.
  Als het goed is ben ik niet te vinden via de zoekmachines, dus zal het niet zo druk zijn op mijn blog. Weet ook niet waar ik dat kan zien en wilde zo’n ding installeren, maar daar hield ik maar weer mee op toen het niet lukte.

  Mooi overzicht. En jij mag echt nooit stoppen hoor!

 7. ik mag je blogs graag lezen en blijf dat ook doen
  aan die statistieken doe ik zelf niet

 8. Leuk om zo terug te zien hoe jouw blogjaar eruit zag. Op naar een nieuw jaar vol met leuke en mooie blogposts!

 9. Heel mooi overzicht! En het bewijst maar weer dat bloggen meer is dan ‘af en toe een leuk stukje online zetten’.

 10. Visitekaartjes zijn inderdaad handig en gewild.
  Statistieken kunnen je zeker verder helpen.
  Het is gewoon een leuke hobby, altijd wel leuke reacties. Hans

 11. Heel leuk om te lezen en om je te volgen. Lang leve het rood-wittebolletjesblog!

 12. Leuk om te lezen! Wat knap dat je al meer dan 3000 blogposts online hebt staan. Ik heb even gegoogled op ‘goedkope troep’ en inderdaad, wat grappig zeg :-) ik wens je alvast veel blogplezier in 2020!

 13. Ook nu weer veel werk van gemaakt. Petje af. Bij jouw manier van bloggen denk ik wel eens dat het op werk begint te lijken. Kijk nog even naar de zin die o.a. gaat over spellingsfouten. ?
  Zelf doe ik niet aan statistiek, maar ben wel blij met reacties. Op naar een succesvol 2020, ik blijf volgen.

 14. Mooi en lang overzicht. Ga rustig door op dezelfde manier. Nou ja, rustig… ?
  Je maakt veel werk van lijstjes, daar had ik niet eens aan gedacht.

 15. Ik geloof direct dat je druk bent geweest met de 75 jaar bevrijding. Het heeft ook beel bezoekers opgeleverd. Niet voor niets gedaan dus.

 16. Mooi overzicht. Ik zit nog niet eens aan 10% van 3000 blogposts (wel bijna), dus petje af! En veel succes in 2020!

 17. Ik kan er kort over zijn, ik ik kom altijd heel graag even bij je buurten, zolang je geen boekbesprekingen schrijft blijft er dan ook altijd een reactie achter;-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top