Grappigheden in ’t wild 2

Grappigheden in ’t wild

En we zijn al weer een maand verder. Grappigheden in het wild brengt u in de vakantiesfeer en gaat u voor op een reis over onze Nederlandse wegen. Maar het gaat niet altijd vooruit want waar bij de één de muiterij al heeft toegeslagen, draagt de auto zijn Hollandse trots op het dak en is bij een ander de reis al vastgelopen aleer er vertrokken is. Grappigheden in het wild, de serie met dingen die me opvallen, je weet wel met een wegwerpwashandje sarcasme, een reisbeker dialect, samengebracht in een zonnige maandelijkse collectie.

Grappigheden in ’t wild 2Zijn rijstijl moet hem ’s nachts uit zijn slaap gehouden hebben, die was om te janken zo slecht.

Grappigheden in ’t wild 2Rare hobby, is toch met een ’t’ dan?

Grappigheden in ’t wild 2Ik ga op vakantie en neem mee…

Grappigheden in ’t wild 2Busje komt zo niet

Grappigheden in ’t wild 2Het zal je vader maar zijn o wacht…

20 reacties

  1. Ik snap je 80 en aansluiten. Maar ja vrachtwagens is precies hetzelfde.

  2. Heerlijk die uitingen. Soms in dialect en anders weer van de wonderlijk suffe soort. Als al die langzaam rijders nou gewoon gebruik maakten van de ultieme rechrerbanen van de snelwegen en zeker ook richting aangaven opdat het voor de andere weggebruikers duidelijk was waar ze heen gingen…was het niet zo erg….:)

  3. Ja ik ken Boer koekoek ik doelde dus op hem met die hobby tiet. Kenny Rogers, die ken ik dan weer niet.

  4. Tied-zat met een ’t’… Hmmm, ik lees net dat Kenny Rogers en Dolly Parton nog één keer samen gaan optreden. Maar dit geheel terzijde. Zulke dingen wil ik dan ook altijd wel even weten, dus ik google een dialectenkaart erbij en wat blijkt: behalve ’tiet’, ’tiit’, ’taid’, tét’, ’téét’ en grappig genoeg ‘poos’, wordt tijd dalectisch toch het meest gespeld als ’tied’. Ik kijk er (ook) van op. Misschien speelt het oude grapje rond Boer Koekoek (wie kent hem nog?) een rol. Hij knijpt bij aankomst in de linkerborst van de gastvrouw en bij het afscheid in de rechter en zegt: Je weet, er is een tiet van koom’n en een tiet van gaan. Overigens: die picknick in dat bootje (met boei!) is echt gaaf :-)

Reacties zijn gesloten.