Genadeloos

Genadeloos

Genadeloos

Nabila is het jongste kind en enige dochter van een in de Midlands wonend gezin. Ze heeft meerdere oudere broers die haar buitensluiten en een egoistische misschien zelfs narcistische moeder. Als enige meisje wordt ze als pop behandelt, altijd gaat het over hoe mooi ze is en hoe mooi haar lange haar is. Als Nabila 7 is moet zij net zoals alle moslims van die leeftijd voor godsdienstlessen naar de moskee. De imam behandelt haar al snel anders, zij mag dingen die anderen niet mogen, en al snel wordt ze door de rest van de groep scheef aangekeken. Ze zou het lievelingetje zijn maar wat niemand weet, zelfs haar broers niet die ook nog lessen volgen, is dat Nabila vreselijk wordt misbruikt door de imam. Voor Nabila voelt het alsof ze niet aan zijn greep kan ontkomen omdat de imam door iedereen gerespecteerd wordt. Zij als jong meisje zou niet geloofd worden.
Als uiteindelijk uitkomt wat haar al die jaren is aangedaan, hoopt Nabila op gerechtigheid. Maar er gebeurd niets. Thuis treft ze haar moeder die haar niet meer als haar prinsesje ziet en ook haar vader waar ze altijd zo dol op was, verafschuwt haar nu. Nabila besluit haar familie achter zich te laten, gaat samenwonen met een jongen van een ander geloof en als ze op een avond een taxi neemt verteld de chauffeur, een oude bekende, dat haar ouders uit zijn op eerwraak.

Genadeloos is een boek wat je naar je keel grijpt. Ik heb het boek allereerst meegenomen uit de bibliotheek om meer te weten te komen over het moslimgeloof, over de gebruiken over de manier van leven. Genadeloos is hartverscheurend, waargebeurd en typisch zo’n boek wat je niet weg kan leggen.

7 thoughts on “Genadeloos

 1. Alleen jou beschrijving knijpt mijn keel al dicht ……… een boek wat ik denk ik beter maar niet kan lezen.

 2. De narigheid is dat in onze samenleving vooral wordt gedacht dat dit soort misbruik vooral onder katholieken plaatsvind. Maar dat is niet zo. Elk geloof kent zo haar speciale rites op dit punt. Denk maar eens aan het recente schandaal bij Jehova Getuigen. Wil men in eigen kring niets aan doen. De publieke rechter is niet welkom. Ook bij de islam gaat dat zo. Buitenstaanders niet welkom. En zo houdt je de deksel op een beerput die al vele honderden jaren slachtoffers maakt….

 3. Klinkt interessant, maar ik heb een hele stapel boeken die op me wachten, en zo weinig leestijd.

 4. Vele mensen denken dat dit probleem eigen is aan onze maatschappij maar het komt voor in alle religies en wordt door iedereen de doofpot ingestoken.Meestal gebeurt het in de eigen kenissenkring en sluiten de mensen die je omringen er de ogen voor.

 5. het is niet zo dat ik dit boek zou willen lezen , ik zou er van gruwen :(
  toont wel aan dat misbruik niet behoort tot een bepaalde religie
  maar wat mij in deze juist op viel , is dat de meisjes/dames zich moeten hullen in kleding om bij , zeg mij als man zijnde , wellustige ideeen op te wekken
  het is zo stuitend , en meer nog de reactie van haar en vast en zeker vele anderen , de familie , pa en broers , zusjes – moeders – tantes hebben in deze vast en zeker geen stem :(

  reacties staat weer aan
  ja ik ontmoete man en ezel , dat is zeg maar als bij fotograferen op de juiste tijd op de juiste plek zijn :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top