Fotoserie: Storm op komst

Fotoserie: Storm op komst

Fotoserie: Storm op komst

Er was een periode dat wanneer ik dit soort wolken aan zag komen ik het liefste onder mijn bed ging liggen. Lang geleden ja. Toch slaat de angst me nog wel eens om het hart als ik ’s nachts wakker schrik van een fel onweer. Gelukkig komt het niet niet vaak voor en geniet ik steeds vaker van het schouwspel. Zo ook pasgeleden, met het hete weer nog vers in mijn gedachte volgde ik de buienradar om te zien waar de onweerswolken zouden ontstaan.
Een grote draaikolk of swirl aan onweerswolken draaide boven Nederland en een wel heel specifiek klein wolkje kwam op een paar kilometer voorbij. Er was storm op komst en dat was te voelen. In tegenstelling tot normaal was ik deze keer wel snel genoeg om een mooie achtergrond te vinden, lang leve al kilometers fietsen van de laatste tijd, en zette me schrap tegen de wind die opstak. Een weiland of twee verder flitste het kortstondig, maar vooral de donkere wolken vingen mijn aandacht. Fotoserie: Storm op komst.

 

 

34 thoughts on “Fotoserie: Storm op komst

 1. Juist in het vlakke land is dit soort weersomstandigheden fraai. Ik heb ze wel eens meegemaakt bij het ‘platen’ op Schiphol. Maar zat tijdens die bui zelf dan toch graag in de kooi van Farraday, oftewel de auto die mijn rijdende huisje was en is…Levensgevaarlijk in vlak land…

 2. Voor kinderen is onweer vaak angstig, ook ik was er doodsbenauwd .. in 53 kwam daar ook nog angst voor storm bij . Ondertussen heb ik voor geen van beide nog angst gelukkig. .
  Jou foto’s zijn alleen maar mooi en niet angstaanjagend. Vooral de eerste en de laatste die je groot hebt staan.

 3. Oh, wat prachtig, zeg! Ik ben dol op storm. En onweer en bliksem. Heerlijk! Hoe meer, hoe beter. Als ik in de Middeleeuwen had geleefd, hadden ze me op de brandstapel gegooid, denk ik.

 4. Fraai geheel. Als je al fietsend iets dergelijks op je af ziet komen is het toch snel zoeken naar een schuilplek. Veilig achter glas mag ik graag naar noodweer kijken.

 5. De foto van de ‘gemaaide weg’ door de wei vind ik echt bijzonder mooi.
  Dank je wel daarvoor!

 6. Ik ben dol op (donder)wolken. Kan echt genieten van onweer, dreigende wolken, snelle winden.
  Vooral wanneer ik veilig binnen zit.

 7. Ooit ook een bolbliksem in onze woonark gehad. De vriend van mijn dochter had het gezien, begin van de nacht. De volgende dag was er van alles kapot, de TV, de videorecorder en nog meer dingen. Was ingeslagen in de meterkast. Het had allemaal erger kunnen zijn want een houten woonark kan lekker fikken. Je foto’s zijn supermooi! Ik ben ook dol op die luchten en sta ook zeker voor het raam als het bliksemt en onweert.

 8. Deze foto’s kun je heel goed zien dat de storm komt. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Luchten ziet bedreigend uit.

 9. Bij onweer ga ik toch ’t liefst heel veilig binnen zitten en het allerliefst op zo’n manier dat ik er niets van zie. Maar…de lucht is wel altijd prachtig, als er dat soort weer komt. Blij dat jij dat dan dus vast gaat leggen, bij dat soort weer;).

 10. Ik hou wel van lekker ruig stormweer, dat levert heel dikwijls prachtige beelden op.
  Dat ik kleddernat word, dat neem ik er gewoon bij.
  Als je gaat zwemmen word je ook nat hé :-)

 11. Ja, ik heb nog steeds een hekel aan onweer. En regen, Maar ja, het hoort er bij, en soms kan je het inderdaad goed zien aankomen, dat geeft leuke luchten.

 12. Thuis kijk ik er graag naar maar naar buiten gaan heb ik het niet zo op.
  Jij durft hoor.

 13. Mooie foto’s, momenten om van te genieten, maar niet om naar buiten te gaan. Hans

 14. Mooie beelden van voor de storm en die kan me ook erg boeien.Overlaats zat in vol veld in een onweer en nergens plekje om te schuilen .Heb toen zo hard gelopen om in veilgheid te geraken terwijl de bliksen en donder in alle hevigheid te keer gingen.Rtd aangstaanjagend was het..Geraakte veilig maar doodmoe aan de auto

 15. Ooit ging ik met de fotografie-cursisten aan zee fotograferen. Bij moment van afspraak regende het zo hard dat we onszelf afvroegen of we wel nog juist waren en bleven wachten op een droog moment. Even later was het droog moment aangebroken en zag de lucht er erg dreigend uit. Ik nam er de mooiste foto’s die dag :)

 16. Mooi hoor! De combinatie van zonlicht op de voorgrond en die zware, dreigende lucht erachter. Ik was zeven of acht toen ik voor het eerst heel bewust een onweersbui gadesloeg, vanuit het trappenhuis van de portiekflat waar we toen woonden. Ik vond het prachtig, en ook ontzagwekkend genoeg om er tóch beducht voor te zijn.

 17. Oh, dat was ik bijna vergeten: een bolbliksem kwam ooit tussen onze caravan en die van vrienden naast ons door, om vervolgens in te slaan in de kraan op het veldje aan de overkant

 18. Begrijp ik de bolbliksem aan de overkant in het flat heeft me ook geen fan gemaakt.

 19. Ja, het kan er soms angstaanjagend uitzien, zulke donkere luchten. En soms ga ik dan (met de hond) wat harder lopen om droog thuis te komen en valt er achteraf helemaal niks..! ;-)
  Prachtige foto’s!

 20. Sinds de bliksem in de nok van ons dak insloeg heb ik het niet zo op onweer

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top