Fotoserie: Koetjes die aanmodderen

Fotoserie: Koetjes die aanmodderen

Fotoserie: Koetjes die aanmodderen

Hé een kalfje in de wei is helaas al een tijdje niet meer vanzelfsprekend en dus was ik blij het kleine ding te zien, ware het niet dat het het lekker lag te slapen en niet van plan leek daar verandering in te brengen.

Ik sloeg af en was zwaar van plan door te rijden maar één der koeien stond wel heel fotogeniek te wezen met een pluk hooi over haar oor en zoals wel te verwachten is, kwam het één van het ander.

De koeien liepen zalig op een weiland, maar het is vroeg in het jaar dus waar de dieren het meeste komen is het één grote modderbende. De voerbakken staan op een prachtig stuk beton maar ervoor is het niets dan koeienkniehoge modder. Leken ze weinig last van te hebben en wat is beter, de dieren de hele winter binnen houden of ze een overdekte stal bieden met de deur open?

Inmiddels was het kalfje wakker, ongetwijfeld de eigenaar gehoord die de bakken volgooide met -het stadsmens moest het even vragen- partjes voederbieten. Het kalfje knabbelde vrolijk mee en maakte daar een bokkensprong van de plak af die ik grandioos miste natuurlijk. Maar hij keek nog wel even om van zag je dat en op mijn beurt vergaapte ik me weer aan die lange wimpers. Fotoserie: Koetjes die aanmodderen.

21 thoughts on “Fotoserie: Koetjes die aanmodderen

 1. Prachtfoto’s. Bij mij springt eruit, nr 246. En dat twee keer. Wat lelijk en onrespectvol naar het dier toe. . Kunnen ze die dieren dan niet gewoon chippen.

 2. Koeien zij zulke leuke dieren. Wat een geluk dat je je camera bij had, of heb je die altijd bij je als je de deur uit gaat?
  Heerlijke reportage.

 3. Koeien, waar koeien horen te zijn.. in het weiland…

  Love As always
  Dimario

 4. Ah kalfjes! En koeien. Ach ze zijn zo mooi en ruiken zo lekker en hebben de mooiste wimpers van de hele wereld. In een volgend leven wil ik koe zijn en mijn schoonheid over de wereld verspreiden zodat iedereen gelukkig wordt of blijft en ze aan het lachen maken met hooi op mijn oor. Fijne foto’s Liesbeth!

 5. Nummer 2475 kijkt je echt aan van ” nou nou, dat je zóiets simpels niet weet, iéder kalf weet al wat wij eten, maar jij moet het navragen”. ;-) Maar je foto’s zijn weet plaatjes, dat dan weer wel.

 6. De eerste foto is mijn favoriet. Helemaal ondergedoken in de voerbak.

 7. Mooi in beeld gebracht, ook die modderbende… Naar inderdaad, beter dan de hele winter in de stal zonder speelruimte.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top