Fotoserie: Koeien in de koude

Fotoserie: Koeien in de koude

Fotoserie: Koeien in de koude

Zo met die paar dagen sneeuw ben ik graag, veel en lang onderweg. We weten allemaal dat de sneeuw in Nederland nooit lang blijft liggen. Al na een paar uur is er door de sneeuw gelopen en gereden of heeft de dooi alweer ingezet. Hoewel ik sneeuw altijd mooi vind en ik er steeds van geniet is het voor mens en dier een last. Ook voor de koeien op de foto, de veelal jonge dieren zijn nog niet gewend aan wat extremer weer en samen met een aantal grotere dieren zochten ze dan ook de luwte op. Achter bomen en naast heggen schuilde zij voor de kou die ik trotseerde om hen te fotograferen. Want waar de ene bikkel schuilt, staat de ander in volle wind te grazen of fotograferen. Fotoserie: Koeien in de koude.

 

23 thoughts on “Fotoserie: Koeien in de koude

  1. Mooi dat contrast! Net wat je zegt, de sneeuw is visueel heel aantrekkelijk maar het veroorzaakt best wat ongemak op de weg.

  2. Mooi hoor! Die foto van de bomen in een driehoek met de koeien – prachtig. En in wat een fraai terrein ze lopen! Wij hebben bij ons in de buurt wel stukken heide-achtige grond en ‘onland’ waar dat soort runderen grazen, maar zo in zo’n hagelrecht (dat is geen Nederlands geloof ik :-) ) bos hebben we ze niet. Heel bijzonder.

  3. “winterkoeien” noem ik ze. ze zijn dus winterhard. Altijd buiten en het schijnt dat hun vacht zich daar goed op aanpast. Ze worden vaak wel bijgevoerd.

    Ze knallen zo mooi uit hun winterse omgeving

  4. ja dat is genieten , als de sneeuw er net ligt er op uit gaan
    en voor de mooie koeien hier boven in de mooie foto’s valt het nog mee als de wind maar niet te fors is

Comments are closed.

Back To Top