Fotoserie Zuid-Holland

Fotoserie: Kakhiel van het strand

Bijna een jaar geleden was ik voor het laatst op het strand. Ongelofelijk lang voor mijn doen dus deste meer genoot ik van mijn wandelingetje. Ware het niet dat ik enorm moest pissen en de openbare toiletten dicht waren en ik een hielspoor heb. Fantastische combinatie serieus zeg. Een restaurant bood uitkomst en dus namen we een groot patatje en ik leegde mijn blaas. Ik geniet vooral van het najaar en genoot dan ook van de wind die door mijn haar ging, we waren niet de enige maar het was niet druk.

Er werd als altijd gevaren een flinke olietanker (ofzo) viel me op omdat je er niet op mag roken, joh zou het. Containerschepen voerden af en aan naar de Maasvlakte, een politiebootje danst over de golven. En een heleboel chagrijnige moffen kunnen alleen gezellig doen als ze bellen hoe leuk ze het wel niet hebben, alleen hun hond lijkt naar me te lachen. Enschundigung beessie ze zijn vast heel aardig.

Na de pier lopen we over het natte strand, een labrador doet waar hij goed in is en achter me zie ik Stenaline voorbij trekken. Meeuwen krijsen behalve die ene die stervend was van vogelgriep. Hadden we al gezien maar eraf blijven is het beste want het is ook besmettelijk voor de mens. Machteloos, maar niet bij stilstaan. De natuur is meedogenloos zoals het strand weergaloos mooi is. En juist omdat ik zo enorm van het strand kan genieten, hoe ongemakkelijk ik ook loop op het moment, het zal me niet tegenhouden er vaker dan eens per jaar te komen, dan maar een kakhiel van het strand.