De kaboutertjes

De kaboutertjes

De kaboutertjes

Wat me nou weer overkwam, ik was nietsvermoedend een rondje aan het fietsen toen ik vermoeid en al besloot een bankje op te zoeken.

Ik keek het bankje na, die schoon was en plofte erop neer en na een vlot rondje telefoon keek ik eens om mij heen. Ik dacht iets te horen, krakend takje wat zachte sleepgeluidjes en hoopte stiekem op een eekhoorn. Helaas heb ik zelden mazzel want ik zag niks. Nou ja niks ik zag een prachtig mooie vliegenzwam en wist niet hoe snel ik met camera en al op het zachte mos moest gaan liggen.

Kneiter wat een mooie en net toen ik foto’s wilde maken zag ik iets wegschieten. Net te laat maakte ik een foto en miste zelfs het rode laarsje. Een beetje verdwaasd keek ik naar de paddenstoel en terwijl ik dacht aan te snel opgestaan misschien moet ik iets eten, keek een ondeugend smoelwerkje achter de paddenstoel vandaan.

Dat mag niet van de AVG eerst toestemming vragen! Normaal niet op mijn mond gevallen wist ik nu niks uit te brengen. Wat lult die kabouter over de AVG maar toen ik een foto maakte was zelfs zijn boze gebalde vuistje alweer weg.

Niemand gaat dit geloven en dus besloot ik het stroopverhaal maar eens te proberen. Meneer kabouter ik als amateurfotograaf kies voor een mooie foto wanneer de kans zich voordoet. U stond net zo mooi in het licht naast u al net zo mooie huisje. Ik weet zeker dat we het met betrekking tot de AVG volledig eens zullen worden. En dacht ondertussen een afdruk voor aan zijn paddenstoelenmuur ach dat kan er ook nog wel vanaf.

Denk je dat ik achterlijk ben? Waarom denk je dat er geen foto’s van kabouters zijn? Nou ik heb er toch wel een zootje gemaakt zo in de hoek van Tilburg. Achter de paddenstoel hoorde ik walggeluidjes vandaan komen en schoot daar nou een kabouterfluim voorbij? Praat me niet over die commerciele klootzakken in dat sprookjesbos zodra ze het maar even moeilijk hadden in het echte bos kozen ze meteen de makkelijk betaalde weg. Moesten nog flink kanen om een beetje te zien te zijn voor al dat kleine klapvee wat er langsloopt. Is trouwens een andere ondersoort der kabouters, trollenbloed als je het mij vraagt. En warempel vloog er weer een fluim voorbij. Maar nog geen randje van hemzelf was te zien. Gehaaid spul die kabouters.

Hebben die kabouters die paddenstoelen ook extra gevoerd, die dingen zijn zo groot daar kan ik moeiteloos op zitten. Medunkt die zijn van beton wat denk jij nou, dat we paddenstoelen kweken? Nou ja je moet iets doen voor de kost. Een lange zucht weerklonk van achter de vliegenzwam. We wonen alleen in paddenstoelen zolang de dieren hun wintercollectie aanleggen of extra eten om in winterslaap te gaan.

Daar komt dat gezegde ook vandaan, dat als het een pestzooi is dat wij het dan gedaan hebben. Terwijl de kabouter juist een zeer gestructureerd schoon wezen is wat de minder sterken onder de dieren helpt.

Is dat van die vos waar? Nee mooie dieren maar zien ons als knapperig tussendoortje, wij lopen gewoon en daar je nog steeds geen foto van me hebt heb je wel gemerkt hoe snel ik ben. Begroet je je kaboutervrouwtje met je neus? Nope die krijgt een klap voor haar billen en buig ik over het aanr…hoho mijn blog is niet voor kinderen maar dat soort praat hoef ik er niet op.

Even stak een ondeugende kop om de hoek maar was ook meteen weer weg. Zeg Grote Smurf waarom heb je eigenlijk geen muts op? Omdat Rien Poortvliet een fantast is met zijn kabouterboek alcohol als je het mij vraagt en een levendige fantasie, net als jij. En terwijl ik nog krampachtige op het mos lig zwaar van plan die kutkabouter vast te leggen pokt er zo een eikel op mijn kop en zit ik nog gewoon op het bankje.

Versuft wrijf ik over mijn schedel en wanneer ik me omdraai is die prachtige vliegenzwam weg. Shit die kabouter is echt snel.

25 thoughts on “De kaboutertjes

 1. Zo’n logbankje brengt je wel in de juiste sfeer.
  Dan kun je dingen zien, die er misschien wel echt zijn. Hans

 2. Jammer dat je geen foto van hem hebt. Maar ik vind zo’n diepte interview met een kabouter wel heel leerzaam.

 3. Gek genoeg kwam ik vele tientallen paddenstoelen tegen tijdens onze boswandelingen, maar geen rode met witte stippen…. Normaal wel. Dus die kabouters zijn verhuisd naar elders en namen hun huisjes mee. Als ik dit zo lees ben ik wel blij eigenlijk want het blijken gewoon arrogante types te zijn…..:) Maar zonder gein, erg leuk verhaal!

 4. Altijd wat met die kabouters. Bewijzen dat klein niet altijd schattig betekent.
  De paddestoelen hebben zich van hun beste kant laten zien.

 5. Wat een leuk verhaal en dan nog een prachtige foto van de kabouterhuizen.

 6. Schitterende foto’s en dito verhaal. Dat van die muts heb ik altijd al vermoed.

 7. Prachtige foto van de kabouterhuisjes en fantastisch verhaal.
  Kaboutes laten zich alleen zien aan diegene die er in geloven, dus je was hun vriendje en de rest van die stoute spuwend ekabouters dat is een rebelerende troep zoals we die ook kennen bij de mensen

 8. Dat is vast de neef van Wouter de Kabouter, die hier in het Speulder en Sprielderbos woont. Vraag het maar eens aan hem.

  Love As Always
  Dimario

 9. OOh… wat ben je heerlijk op dreef, Die AVG maakt het bloggen gewoon ónwerkbaar, hoop dat meneer kabouter dan tenminste nog wat werkzaamheden in je huis verricht heeft voor je, hij kan toch niet overál z’n snor voor drukken? ,

 10. Eh Liesbeth…. ik had net Rien Poortvliet aan de lijn, dat dat van die alcohol laster is. Kom op zeg, als rasechte Zeeuw, en wat betekent dat halve litertje jajem nou helemaal, per dag ja, per dag, en heus niet per dagdeel! O ja, en of je dat van die vrouw en dat aanrecht eens wilt uitleggen, wat hij is nu wel nieuwsgierig geworden. Voor de rest vond hij een gaaf verhaal en de vliegenzwammen op de foto, zegt-ie, had hij niet beter kunnen tekenen.

 11. Het zijn prachtige woningen in ieder geval. En prachtige foto’s!
  En die AVG: daar is niet mee te werken!

 12. Ik kon even niet op het woord komen…….. :)
  Sprookjes.
  Fantastisch geschreven.

 13. Ben je zeker dat je niet eerst een paar van deze paddenstoelen genuttigd hebt…. ha ha ha
  Wel een reuze grappig verhaal hoor, goed gevonden en leuk om lezen.
  Enfin, wat er ook van zij…. kabouters mogen voor mij best een plek in onze natuur krijgen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top