Fotoserie: Januari grijs

Fotoserie: Januari grijs

Fotoserie: Januari grijs

Het weer was zoveel beter voorspeld dan het werd, maar toen waren we al onderweg en geenzins van plan terug te keren. We zagen de zon, af en toe, maar zodra we de Maas naderde werd het steeds donkerder. Wolkenslierten werden voortgestuwd net zoals het water en de mens. Ik hou wel van storm, de zon die even tussen de wolken door schijnt maar ook de striemende regen tegen de ruiten. Dat het water dreigt werd me duidelijk toen ik in Cuijk van de dijk naar beneden keek. Zandzakken houden plastic op de plaats, bescherming tegen het ergste maar natte voeten kreeg ik toch wel.

We namen in de gietende regen de pont maar eenmaal in Groesbeek was het alleen nog donker en dreigend. We dwaalden tot we de Waal vonden, de wind, de stroming, verblindende buien verdwenen sneller dan ze gekomen waren maar wat bleef was januari grijs. Ik trotseerde de regen die zielloos onder de zo bekende brug doorspoot, fotografeerde bui, het water en zelfs de zon die net lang genoeg bleef om de wereld weer een beetje kleur te geven. Fotoserie: Januari grijs.

18 thoughts on “Fotoserie: Januari grijs

 1. Wat een prachtige foto’s allemaal! Helemaal met dat bankje dat half onder water staat. Januari kan in al haar grijsheid toch ook heel mooi zijn vind ik.

 2. Wauw.. daar heb ik gewoon geen woorden voor. Schitterend gewoon.

  Love As Always
  Dimario

 3. Het zwart-witte van je foto`s benadrukt hoe nat, grijs en donker januari is.

 4. Grijs, maar altijd wel mooi voor foto’s! Veel water in de Waal. De foto van de bomen in het water en de brug vind ik prachtig.

 5. Jouw foto’s zijn steeds weer het bewijs dat het buiten ook leuk is met slecht weer. Helaas kan ik mezelf er vaak niet toe zetten om de deur uit te gaan.

 6. Januari is echt een maand om foto’s in b/w weg te zetten. Dat geeft het mooiste effect.

 7. Zelfs net grijs weer maak jij mooie foto’s.
  Ik heb gelezen dat de Maas (voor nu) vanmiddag haar hoogste punt bereikt, Tenminste, hier in de regio.

 8. Grauw en grijs, maar een prachtige serie foto’s. Geeft de sfeer goed weer.

 9. Grauw , grijs en nat maar wel mooi in zwart wit.
  Het vriest hier en ik zie stukjes blauwe hemel en zon, dat ziet er beloftevol uit

 10. Ja, grijs was het wel, al viel het hier mee. Woon tussen 2 Scheldes in.
  ot: je site onthoudt mijn gegevens niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top