Fotoserie: ijzel

Fotoserie: ijzel

Fotoserie: ijzel

Het was nog voor de eerste sneeuw een enkele koude nacht hadden we gehad maar van winterse foto’s was het nog niet gekomen. Maar eenmaal weg uit de directe omgeving bleek hoe plaatselijk dan ook de wereld bedekt met een laagje ijs. En hoewel ik meer van sneeuw hou ligt nog altijd vers in mijn geheugen dat we een aantal jaar geleden welgeteld één met ijzel bedekte dag hebben gehad en dat dat de winter van dat seizoen was. Dus zoals wel te verwachten genoot ik enorm van deze eerste winterse dag, hopend, niet wetend dat er meer zouden volgen. Fotoserie: ijzel.

21 thoughts on “Fotoserie: ijzel

  1. Prachtig fenomeen, mits in de natuur en niet onderweg. Vaak meegemaakt onderweg en dat is geen groot genoegen. Al ben ik er zelf dan altijd goed bij weg gekomen. Sneeuw is zichtbaar als je rijdt en daar passen de meeste lieden hun snelheid of rijstijl op af, maar ijzel. Onverwacht ongenoegen…

  2. Hoop doet leven. Ik vind ijzel levensgevaarlijk, eigenlijk zou het dan gewoon verboden moeten worden om de weg op te gaan, maar ja, geld is belangrijker dan mensenlevens.

  3. Gelukkig heeft het wel mooie foto’s opgeleverd, de winter is wel mooi. Hans

  4. Zeer mooi vastgelegd en wat werd ook de wereld hier kleiner.Als je het hier niet kent is niet in te schatten hoe lang de weg is.

  5. Heel mooi, maar ik heb heel slechte ervaringen met ijzel op de weg. Ik denk dan onmiddellijk terug naar een nachtdienst die ik gelopen had. Ik vertrok op weg naar huis en draaide de snelweg op met destijds mijn mini. Niets in de gaten, het was wel koud, en vroeg op die zondagochtend. De afslag naar de andere autoweg kwam in zicht, nietsvermoedend draaide de afslag op en merkt meteen dat het mis was en ging van het gas af, het werd millimeterwerk, en op een haar na miste ik het einde van de vangrail. Ik zette de auto net erachter en wilde mijn mede weggebruikers waarschuwen, maar het was al te laat… de ene auto na de andere auto ging de vangrail in en knalde op zijn voorligger. Ik stond stijf en koud achter de vangrail en hielp waar mogelijk om mensen uit deze puinhoop te halen… Voor mij geen ijzel meer.

Comments are closed.

Back To Top