Keigrote kunst: De Mol
Kunst

Keigrote kunst: de Mol

Nee voor deze mol hoef je niet te zuchten en steunen over je niet meer zo mooie gazon. Want deze Mol graaft niet en duikt ook niet onder. Mol is een kunst. Keigrote kunst om precies te zijn want De Mol is een 7 meter hoog bronzen beeld wat helaas al een woelig leventje heeft gehad.

De Mol werd in 2009 geplaatst maar kreeg amper anderhalf jaar daarna al last van scheuren. Om tijdens de realisatie de kosten te drukken werd er een mengsel van brons en messing gebruikt en dit bleek helaas niet tegen de tijd bestand. Reparatie moest vele duizenden euro’s gaan kosten die, omdat het zo kort na oplevering ontstond, moesten worden bekostigd door de kunstenaar. Een ware strop maar inmiddels is het beeld hersteld en staat te pronken op het dak van de spoortunnel van Best. De gemeente was jarenlang in tweeën gesplitst door dit spoor en wil met dit standbeeld vieren dat dat niet langer zo is. De kunstenaar Tom Claassen liet zich inspireren door de geboorde treintunnel en gaf de Mol dan ook een heel bijzonder staartje.

Mocht je eens in de buurt zijn, deze Keigrote kunst en twee andere werken van de kunstenaar staan vlakbij het station van Best. Maar let op voor deze Mol moet je wel eerst bovengronds komen!

24 reacties