Keigrote kunst: de Mol

Keigrote kunst: De Mol

Keigrote kunst: de Mol

Nee voor deze mol hoef je niet te zuchten en steunen over je niet meer zo mooie gazon. Want deze Mol graaft niet en duikt ook niet onder. Mol is een kunst. Keigrote kunst om precies te zijn want De Mol is een 7 meter hoog bronzen beeld wat helaas al een woelig leventje heeft gehad.

De Mol werd in 2009 geplaatst maar kreeg amper anderhalf jaar daarna al last van scheuren. Om tijdens de realisatie de kosten te drukken werd er een mengsel van brons en messing gebruikt en dit bleek helaas niet tegen de tijd bestand. Reparatie moest vele duizenden euro’s gaan kosten die, omdat het zo kort na oplevering ontstond, moesten worden bekostigd door de kunstenaar. Een ware strop maar inmiddels is het beeld hersteld en staat te pronken op het dak van de spoortunnel van Best. De gemeente was jarenlang in tweeën gesplitst door dit spoor en wil met dit standbeeld vieren dat dat niet langer zo is. De kunstenaar Tom Claassen liet zich inspireren door de geboorde treintunnel en gaf de Mol dan ook een heel bijzonder staartje.

Mocht je eens in de buurt zijn, deze Keigrote kunst en twee andere werken van de kunstenaar staan vlakbij het station van Best. Maar let op voor deze Mol moet je wel eerst bovengronds komen!

24 thoughts on “Keigrote kunst: de Mol

 1. Een molletje van zeven meter, het is eens iets anders!

  Ik vind hem indrukwekkend op foto, zal nog meer indruk maken in het echt!

 2. Als ik daar al eens passer is dat meestal in de trein op weg naar Limburg en die stopt absoluut niet in Best. Dan is hij net lekker op weg naar Weert of zo…..:)

 3. Hij heeft het laten maken in China, daarnaast een mengsel gebruikt en het beeld heel dun gemaakt. Als herstel heeft de gemeente hem om nog 2 kunstwerken gevraagd die staan verderop. Een konijn onder andere. Het is opgelost en netjes ook maar nee leuk is dat niet.

 4. ja, kunst is toch ook uitproberen, altijd jammer dat er dan zulke verhalen aan moeten kleven, dat maakt het meteen minder leuk.

 5. Nee dit is geen film om te vergeten hè. The Longest Day is ook zo mooi.

 6. juist die bedoel ik en hier en daar borden en monumenten zoals net buiten Son bij die begraafplaats
  wat een film zeg , ik begin te twijfelen of ik dit ooit gezien heb , ben er bijna zeker van , van niet

 7. Ken die bordjes niet? Alleen de stenen van de Liberation Route en heb ooit een wit bord met tekst op grote kei gezien.

 8. dan is het voor mij heel lang geleden dat ik het zag
  ja een zeer goed verhalen lijn , als je die dijken en weggetje loopt , of rijd
  zie je van die kleine bordjes waarop hun route is aangegeven
  ben blij dat ik niet iets anders ben gaan kijken

 9. Zit ook te kijken maar dit is toch de enige Bridge too far. Film is deels opgenomen bij Deventer en ja mooie film mooie verhalenlijnen.

 10. een mooi beeld van best ook wel een mooi diertje hoor
  ik was er meerdere malen heel dicht bij , zonder het te weten , reed er vele malen onder door

  zit een film te kijken die jij wel zal kennen , ik zag misschien een andere versie van een brug te ver , dit is mij onbekend
  maar waar het zich afspeelt heb ik heel wat gewandeld

 11. een prachtige en opvallende sculptuur Liesbeth…

  7 m is wel bijzonder groot, maar het is een veeg teken dat men zo snel aan herstellingen toe is

  groeten

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top