Fotoserie: Herfst in de tuin

Fotoserie: Herfst in de tuin

Fotoserie: Herfst in de tuin

Het was één van die zeldzaam mooie uren de laatste week, ik liep al plukkend en prutsend door de tuin, kreeg natte sokken en terwijl ik me omdraaide zag ik het mooie licht. Spontaan liet ik alles voor wat het was, zelfs mijn natte sokken in slippers en haalde mijn camera op.

Het verbaasd me dat nog zoveel planten bloemen en zelfs nieuwe knoppen hebben maar ik geniet ook van de herfst als periode dat de natuur eindigt. Het hoort erbij en door de kleurenpracht waarmee moeder natuur dat doet is het voor mij vooral genieten.
Ook dit jaar zie ik alweer bollen bovenkomen ik maak me er niet druk om, heb halverwege september ook nieuwe geplant en wacht rustig af of en wat er boven komt.

Voor nu is het even de vraag of en wat ik eigenlijk binnen zou moeten zetten voor de winter, ik heb er niet genoeg kijk op en wat ik vorig jaar wel wist heeft het in de schuur voor het raam ook niet overleefd. Hoewel ik eigenlijk van plan was de boel nog eens te schoffelen en harken heb ik alles maar gelaten zoals het was. Zo kunnen de vogeltjes nog wat vinden en stoor ik de egels die onze tuin wel weten te vinden niet. Het is tenslotte bijna winter en dan zou iedereen wel een ongestoorde winterslaap willen niet?

26 thoughts on “Fotoserie: Herfst in de tuin

 1. Wat bijzonder inderdaad dat sommige planten en bloemen knoppen hebben. Ik weet dan ook nooit of dat oké is, of dat je ze dan juist naar binnen moet halen of zo.

 2. Wat mooi omfloerst licht…
  Meer heeft een fotograaf niet nodig om gelukkig te wezen hé ?
  De eerste foto van dat herfstblad… heerlijk mooi vind ik !
  Ook de bokeh bolletjes werken de foto perfect af !

 3. Mooie herfstserie en fraaie tegenlichtopnames. Bij mij bloeit de campanula ook nog en de bloempotten met eenjarige staan er aardig bij.

 4. Mooie foto’s weer. En ja, een winterslaap. Oh, wat zou ik dát toch graag doen. En namens de egeltjes: bedankt!

 5. Die natte sokken had ik ook op de koop toe genomen. Schitterende foto’s weer.
  Voor wat betreft je vraag over spullen naar binnen halen. Kijk niet naar mij. Ik laat alles gewoon doodgaan, om tot de verrassende ontdekking te komen dat het de winter heeft overleefd. Laat dat spul overmoedig geworden het volgende jaar (minder koud) ook buiten staan en nu is het dood.
  Echt Aan mij heb je niets.

 6. Ik heb bolletjes voor de vogels en pitjes ook. De blaadjes blijven sowieso liggen voor de egeltjes.

 7. Wat een prachtige foto’s.
  Ik heb geen tuin maar een balkon maar ik zou alles gewoon zo laten en zien wat er volgend jaar weer gaat bloeien.
  Vooral bladeren etc laten liggen dar is van alles nog eetbaars onder te vinden voor de vogels.
  Groetjes Irma

 8. Ik ben ook elke keer verbaasd hoeveel kleur er nog te zien is buiten. In jouw tuin dus ook al. Levert wel weer heerlijke foto’s op!

 9. Het is wel een natte herfst, met soms nog wat bloei.
  Genieten van bladeren trappen. Hans

 10. Ik zie volgend jaar wel wat er omhoog komt en wat dood gaat in de winter kun je in de lente ook opruimen.

  Love as Always
  Dimario

 11. Superleuk daar! Neem de kabelbaan en doe dan de Wilhelminatoren, het uitzicht is subliem. Ik hoop dat je weer hebt. Zo niet de Romeinse katacomben zijn bijzonder en wat je vast al weet de kerstgrot.

 12. Het mooie licht heb je alvast weten te vangen. Volgens mij is alles wat ik op je foto’s zie volgend jaar weer teug bovengronds ,laat wat bladeren rond de planten is als bescherming en het komt in orde. Zonnebloemen moet je elk jaar opnieuw zaaien.

 13. Moeilijk in te schatten wat je allemaal in je tuin hebt staan. Alles wat niet wintervast is (en dus ook niet inheems) moet op zijn minst goed afgeschermd worden. Met een laag hakselhout en afgevallen blad komt men al ver. Onder dergelijk “dekentje” overleven de ondergrondse delen prima. Het spreekt voor zich dat planten met een uitgesproken zuiders leefgebied niet buiten mogen blijven. Op zijn minst horen ze thuis in een onverwarmde veranda of een onverwarmde kamer binnenshuis. Meer raad vind je ongetwijfeld op het net.
  Succes met het overwinteren van je planten Liesbeth.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top