Fotoserie: De heide bloeit

Fotoserie: De heide bloeit.

Fotoserie: De heide bloeit

Zo eens in de zoveel tijd gaan Frans en ik ergens wandelen. Dat is meestal een leuk dorpje, vestingstadje of een museum. En soms is dat een natuurgebied niet ver van ons huis tijdens de ondergaande zon. Lekker idyllisch zou je zeggen maar dat valt wel mee. Ik ben meer van het fietsen maar de meeste bospaden lenen zich niet echt voor mijn stadsfiets. En dus sjokte ik met mijn camera in de handen achter Frans aan die iets vlotter wandelt dan ik. Ik had bewust een klein rondje uitgezocht, 3 kilometer, wetende dat ik er ook wel 5 kan lopen maar het dan donker zou zijn. Niet dat ik bang ben ik het donkere bomenbos, fototechnisch heb ik er dan geen bal aan.

De route leidde ons door het bos, waar het naar varkensmest rook, naar een grote heide. Een flink open gebied waar het heerlijk wandelen is. En deze keer nog meer want de heide bloeit. Door de hoge temperaturen de voorgaande jaren heb ik de bloeiende heide vaker niet dan wel gezien. Enerzijds omdat je mij met 30 graden niet aan de wandel krijgt en anderzijds omdat de heide het ook een jaar voor gezien heeft gehouden. Dit jaar hebben de plantjes genoeg water gekregen en dat was te zien.
De ene pluk heide begon net in bloei te raken terwijl een andere soort al volop bezig was. Geduldig wachtte ik tot het licht perfect was en genoot ik van alle hommeltjes die zich tegoed deden aan de bloemetjes, gooide de bal voor een wildvreemde hond, maakte nog wat foto’s en wandelde de laatste kilometers terug naar de auto. Fotoserie: De heide bloeit.

 

26 thoughts on “Fotoserie: De heide bloeit

 1. Echt heel mooi. Twee weken geleden bloeide hij nog niet toen ik in Ermelo eo was. DAt is dan best jammer.

 2. Mooi, bloeiende heide. Ik krijg er altijd iets weemoedigs van, zo van het eind van de zomer is in zicht. Hoewel daar vandaag niets van is te merken. Gelukkig, ik wil graag nog een poosje zomeren.

 3. Zó mooi! En je moet maar zo denken: hoe korter de wandeling, hoe meer tijd je kunt maken om te stoppen voor mooie foto’s;).

 4. Een serie om in de handjes te klappen, vooral je derde en vierde foto zijn schitterend, zowel kwa belichting als compositie.

 5. De heide is echt een mooi stukje van Nederland waar helaas te weinig aandacht aan wordt besteed. Jij hebt in ieder geval een mooi deel van deze schoonheid in beeld gebracht.

 6. ja ik hoorde van al die onderzoeken om gevallenen een naam te kunnen geven
  zo ook familie over brengen bij b.v een opening van een monument , deden ze op Reijerscamp ook :)
  ja mooi die oude bijenkorven hé

 7. Prachtig, inderdaad was de heide in de zomers dat het zo warm was vaak al veel vroeger in bloei dan normaal. Dit jaar gedraagt de heide zich keurig, gewoon bloeien in augustus, zoals het hoort.

 8. Woow, wat een zalig mooi én warm licht in je heide foto’s.
  De eerste foto in deze serie, die mag zo aan de muur !

 9. heel mooie foto’s van de bloeiende heide Liesbeth..

  dit soort landschappen vindt je hier niet in de buurt

  prettige dag

 10. Ik ben er op 2 geweest en inderdaad niet alles, maar met die warme temperaturen kan het vlot gaan.

 11. Hej Lisbeth, prachtige foto’s heb je gemaakt van de bloeiende heide. Ik ben nu wel benieuwd of het hier ook al zo bloeit. Vorige week was er nog niet veel te zien, hier en daar een plukje, maar het kan snel gaan. Misschien vanavond maar eens de hei op, wel fietsend dan.

 12. Ik had ook al plannen maar de hitte schrikt me af want ik kan er helemaal niet tegen.Wat heb ik genoten van je foto’s.Denk dat ik er morgen voor dag en dauw eens naar toe ga.Wat met deze warmte zou het wel eens gauw kunnen voorbij zijn.

 13. Oh.. bloeiende heide.. zó mooi! Da’s volgens mij echt eeuwenoud landschap.. je maakte er echt prachtige foto’s van.
  Misschien iets voor een vroege ochtendwandeling voor ons.. want ja, met (meer dan) 30 graden is het voor niemand leuk om te wandelen.. en als het nú bloeit… ;-)

 14. ja ik zag het gister ook bloeien Liesbeth
  en het maakte mij gelijk de gedachte vrij over wandelen over de Holterberg en de Posbank :)
  jij bent meer voor de kleine wandelingetjes , maar bent een betere fotograaf
  en dat is te zien , ze zijn schitterend

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top