Fotoserie: De heide bloeit.
Natuur,  Wandelen

Fotoserie: De heide bloeit

Zo eens in de zoveel tijd gaan Frans en ik ergens wandelen. Dat is meestal een leuk dorpje, vestingstadje of een museum. En soms is dat een natuurgebied niet ver van ons huis tijdens de ondergaande zon. Lekker idyllisch zou je zeggen maar dat valt wel mee. Ik ben meer van het fietsen maar de meeste bospaden lenen zich niet echt voor mijn stadsfiets. En dus sjokte ik met mijn camera in de handen achter Frans aan die iets vlotter wandelt dan ik. Ik had bewust een klein rondje uitgezocht, 3 kilometer, wetende dat ik er ook wel 5 kan lopen maar het dan donker zou zijn. Niet dat ik bang ben ik het donkere bomenbos, fototechnisch heb ik er dan geen bal aan.

De route leidde ons door het bos, waar het naar varkensmest rook, naar een grote heide. Een flink open gebied waar het heerlijk wandelen is. En deze keer nog meer want de heide bloeit. Door de hoge temperaturen de voorgaande jaren heb ik de bloeiende heide vaker niet dan wel gezien. Enerzijds omdat je mij met 30 graden niet aan de wandel krijgt en anderzijds omdat de heide het ook een jaar voor gezien heeft gehouden. Dit jaar hebben de plantjes genoeg water gekregen en dat was te zien.
De ene pluk heide begon net in bloei te raken terwijl een andere soort al volop bezig was. Geduldig wachtte ik tot het licht perfect was en genoot ik van alle hommeltjes die zich tegoed deden aan de bloemetjes, gooide de bal voor een wildvreemde hond, maakte nog wat foto’s en wandelde de laatste kilometers terug naar de auto. Fotoserie: De heide bloeit.

 

26 reacties