Fotoserie: Croyse lammetjes

Fotoserie: Croyse lammetjes

Fotoserie: Croyse lammetjes

Kleine lammetjes worden groot, dat is wat ik dacht toen ik voor de zoveelste keer naar Croy reed om te kijken of de lammetjes al wat dichterbij stonden. Het veldje waar de dieren staan is niet vrij te bezoeken en het paadje erheen is zo smal dat op veilige afstand passeren zelfs zonder corona mijn ding al niet is. En dus moest ik geduld hebben niet dat dat mijn sterkste kant is, maar het is niet anders. Het Croys schaap is een nieuwsgierig maar beschermend schaap. Ik mocht dus even naar de baby’s kijken, toen ze eenmaal dichterbij stonden, maar niet te lang. Maar ik was allang blij want Croyse lammetjes hebben net als hun moeders, een heerlijk uiterlijk in deze tijd van het jaar. Fotoserie: Croyse lammetjes.

28 thoughts on “Fotoserie: Croyse lammetjes

 1. O, zo schattig.. Ik zelf word der steeds vrolijk van als ik zo kleintje zie in de weide. Vooral omdat ze zo klein en kwetsbaar zijn en achter hun moeder aan huppelt. Steeds weer een mooie plaatjes.

 2. Schitterende serie van deze dieren, de middelste foto is mijn favorite van deze prachtige serie, die tweeling :-) staat zo mooi te poseren, en erg leuk met dat oog contact.

 3. Ja, hopelijk komen ze geen wolven tegen in het leven, en mogen ze er lang van genieten, en op tijd geschoren worden.

 4. Voor mij een apart soort, nooit gezien. Wat hebben die beesten een prachtige vacht.
  Ik ga voor foto 2.

 5. Wat een verschil tussen die kleintjes en de grote schapen. Heel grappig eigenlijk. Je hebt er weer een mooie serie van gemaakt.

 6. Wat een schattige krullenbolletjes , Daar hoef je niet eens een warme trui van te breien om de warmte te voelen.

 7. Ze zijn allemaal grauw. Zouden ze stoffig zijn of zo? ;-)
  Dat lammetje van de bovenste foto kijkt wel heel parmantig je camera in.

 8. een mooie foto serie van deze mooi schapen
  aan een mooi wandelpaadje , ik moest maps ff gebruiken om het plaatsje Croy op te zoeken , is niet meer dan een buurtschap las ik
  geduld is zo’n schone zaak , en is te kweken :)

 9. Ze zijn leuk die schaapjes. Het is weer een mooie serie geworden. Top.

 10. Een prachtig ras is dat! vind de volwassen schapen bijna nog leuker om te zien dan de lammetjes! :-)

Comments are closed.

Back To Top