Fotoserie: Corona wat is normaal?

Opgesloten bejaarden door corona

Fotoserie: Corona wat is normaal?

Onze wereld is in zoveel manieren veranderd dat het onmogelijk is er niks van te zien. Al is het maar die lelijke stickers en strepen op vloeren of de mensen die te dichtbij elkaar gaan staan alsof er niets meer aan de hand is. Opeens valt het op als er weer een herhaling op tv komt die duidelijk van voor deze tijd is, opeens zijn mondkapjes en plastic handschoentjes normaal.

Maar wat is normaal? Een vlag halfstok voor weken? Winkels die openblijven en bibliotheken die dat niet mogen, zelf niet voor afhaal? Opeens leven we in een wereld waar afgezette bankjes en nooit eerder gesloten maar misschien voorgoed gesloten hekken opvallen. Verschijnen er bordjes, briefjes en harten zoveel harten. Maar geen vliegtuigen en ook dat is normaal.

Normaal is dat alles waar we plezier aan beleven gesloten is, maar de economie schijnbaar zoveel mogelijk en ten koste van- moet draaien al is het maar vanuit de auto. Normaal is plastic doorzichtige platen, spandoeken en een straat vol plukjes mensen die een lijkwagen uitzwaaien. Normaal is daar geen foto’s van maken maar wel van de bloemen voor de jongen die ooit dat petje en die trommel was, nog geen 20 jaar geleden. Fotoserie: Corona wat is normaal?

34 thoughts on “Fotoserie: Corona wat is normaal?

 1. Wat is normaal, wat wordt normaal?
  Het is zo onzeker.

  Goede foto’s die veel zeggen.

 2. Ik denk sowieso dat heel veel mensen niet aan kinderen moeten beginnen. Kinderen zijn duur en veel mensen zijn amper geschikt als ouder. Voor veel mensen gaat een hoop veranderen maar het is echt niet alleen slecht.

 3. Heel mooi verwoord en in beeld gebracht deze abnormale tijd.

 4. Voor heel wat mensen volgt op deze Corona-ophoktijd vanzelf een nieuwe realiteit. Omvallende bedrijven, werkloosheid, een laag tot zeer laag inkomen. Wie denkt dat deze stilte de storm doet uitstellen snapt niets van economische wetten. Het nieuwe normaal wordt voor hen die kunnen blijven werken dat veel vanuit huis zal worden gedaan omdat het OV een lastig te benutten verhaal wordt. Omdat kantoren met schotten leuk lijken., het niet zijn. We gaan minder tot niet knuffelen, relaties zullen uiteenvallen, we worden wantrouwig. Kinderen nemen is een minder goed plan, scholen zijn straks exclusiever dan nu. Het nieuwe normaal. Het komt er aan en reken maar dat we daar aan zullen moeten wennen…

 5. Het is niet normaal. Ik kan er ook maar niet aan wennen. Sommige dingen raken me enorm. Zoals die bloemenzee bij de jongen met de trommel. Ik hoop dat dat een heel heel klein beetje troost geeft voor iedereen die hem mist. Bah! Rotvirus.

 6. Mooie plaatjes van een bizarre tijd. Het beeld van Bartje heeft hier ook een mondkapje gekregen, haha. Halen ze wel vaker dat soort grapjes mee uit, heeft wel wat vind ik.

 7. Dat is een goede vraag…. De observatie over de bibliotheek die dicht was herken ik! Maar gelukkig gaan ze deze week weer open.

 8. Sfeervol neergezet.
  Hoewel sfeervol hier niet het juiste woord is.
  Ik hoop eigenlijk dat niet alles zo blijft zoals jij het nu schetst!

 9. Mooie fotoserie die erg goed weergeeft hoe de wereld er op dit moment uitziet. Die foto’s zal je over een aantal jaar vast nog regelmatig even bekijken.

 10. Voorlopig moeten het hiermee doen tot er een vaccin is.
  En ik hoop dat het niet meer zo gaat worden als vroeger, de ikke ikke en de rest kan stikken maatschappij.
  Mooie foto’s heb je gemaakt.
  Groetjes Irma

 11. Een mooi tijdsbeeld Liesbeth, de opname van de man en vrouw, die door de ramen van de winkel kijken, vind ik heel sterk.

 12. Een waardevolle serie voor de geschiedenis.
  Of je nu wilt of niet we zijn hier met zn allen geschiedenis aan het maken.

 13. Vreemd is dat ik als senior heel veel mede bewoners te intiem zijn. Hans

 14. voorlopig moeten we het hiermee doen, maar het is nog niet eens normaal of wennen. We kunnen niet anders, is het niet voor jezelf, dan wel voor degene van wie je houdt. Mooie foto’s.

  Love As Always
  Di mario

 15. Zondag komt zoon voor moederdag, het plan is: geen knuffel, afstand bewaren. Net als bij zus gisteren.
  Nou heb ik een vrij grote kamer en keuken dus het kan makkelijk. Maar het voelt NIET normaal.

 16. Indrukwekkend, of schrijnend. Een mooie fotoreportage. Volgend jaar om deze tijd weten we wat er van het nieuwe normaal geworden is.

 17. Je schrijft geschiedenis met je foto’s. Indrukwekkende serie.

 18. Foto’s drukken meer uit dan woorden…
  Een fotograaf is vandaag ook een beetje geschiedenis schrijver,
  een getuige die het zag en vastlegde.
  Hoe snel mensen de veranderingen ‘gewoon’ zijn is opmerkelijk.
  Tot er een werkend vaccin beschikbaar komt zal het zo blijven denk ik.

 19. Het zal nog even duren, maar voorlopig is dit normaal. Ik herken veel, zou de foto’s hier ook zo kunnen nemen. Prachtig zijn ze, in ZW.

 20. Wie had dit kunnen voorzien zo rond nieuwjaar 2020 ?
  Er is veel veranderd en het houdt nog niet op.

 21. Ik weiger over ‘het nieuwe normaal’ te praten. Zie het meer als een ’tijdelijk abnormaal’. En dat terwijl ik nauwelijks hinder ondervind van alle maatregelen.
  Hoewel…
  Ik ga zo dadelijk wandelen met een vriendin en zie op tegen 1,5m afstand.

 22. zo zie je maar hoe flexibel de mens kan zijn als het moet

 23. mooi ZW opnamen
  ja ” normaal ” en men spreekt van vroeger , wat is het een maand of 3 al in al
  of het op den duur weer wordt , als zeg vorig jaar deze tijd
  eerlijk gezegd hoop ik het niet , al we kunnen nu is afwachten

 24. Goed dat je het vastgelegd hebt.. ik weet niet of dit allemaal ooit écht normaal gaat worden (ik hoop dat een hoop vróéger normale dingen toch gewoon terug gaan komen), maar voor déze tijd is het wel hét beeld.. en daar moeten we foto’s van hebben.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top